GUEST POSTS

Tabletόφωνα, του Κώστα Βλαχάκη

Όσο αυξάνεται η ανάγκη για κατανάλωση ποιοτικού περιεχομένου και εμπλουτίζεται με multimedia περιεχόμενο το ίντερνετ, τόσο θα αυξάνεται και η ζήτηση για smartphones με μεγάλη οθόνη. Και ενώ πριν λίγα χρόνια το «ταβάνι» για πολλούς από εμάς ήταν οι 4.3” με 4.7”, σήμερα στη ζωή μας έχουν μπει τα tabletόφωνα (όπως μου αρέσει να τα αποκαλώ) με οθόνη 5 ίντσες και άνω, όπως αυτή του LG Optimus G Pro που αγγίζει τις 5.5 ίντσες. Το ποιοτικό περιεχόμενο, τα βίντεο, οι ταινίες, οι φωτογραφίες, τα παιχνίδια αλλά και κείμενο απαιτούν εκτός από μέγεθος και ποιότητα. Όσο μεγαλώνουν οι οθόνες, τόσο είναι απαραίτητο να αυξάνεται και η ανάλυσή τους, οπότε στις 5.5” η ανάλυση Full HD 1920x1080 pixels του LG Optimus G Pro θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ως ιδανική.

 

Τα παιχνίδια (games) μαζί με τη χρήση των Social Media (Facebook, Twitter, Pinterest κ.α.) κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις των κατόχων smartphones. Σήμερα τα mobile games έχουν αγγίξει πολύ υψηλά frame rates και πολλά μεγάλα gaming studios τα διαθέτουν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία τίτλων για υπολογιστές ή παιχνιδοκονσόλες και για smartphones και tablets. Για να αναπαραχθούν τα υψηλής απαίτησης games στη συσκευή μας, αυτή χρειάζεται ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 600 1.7GHz και τη μνήμη RAM 2GB που διαθέτει το LG Optimus G Pro. Γιατί το εντυπωσιακό μέγεθος και η εξωτερική εμφάνιση (πάχος 9.4 χλστ., βάρος 172 γρ.) θα πρέπει να συνδυάζονται με έναν "πλούσιο" εσωτερικό κόσμο!

Για να έχουμε πάντα στη διάθεσή μας τη συσκευή μας, θα πρέπει αυτή να βρίσκεται εν ζωή, δηλαδή να κρατάει η μπαταρία της, όπως λέμε και να μην μας εγκαταλείπει, όταν τη χρειαζόμαστε. Στην περίπτωση του LG Optimus G Pro γι’ αυτό φροντίζει μια μπαταρία χωρητικότητας 3.140 mAh που με τη σωστή διαχείρισή της από εμάς θα καταφέρει να βγάλει έως και σχεδόν δύο μέρες χωρίς φόρτιση. Καλό θα είναι να κατεβάσουμε και μια δωρεάν εφαρμογή διαχείρισης ενέργειας και να ρυθμίσουμε τις επιμέρους λειτουργίες του smartphone για να αντέχει περισσότερο.

Λαμπερή οθόνη, ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά και μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία δεν αποδίδουν τον καλύτερό τους εαυτό, εάν δεν πλαισιωθούν από ένα εύχρηστο όσο και ενδιαφέρον UI (User Interface). Όπως όλα τα tabletόφωνα τελευταίας γενιάς έτσι και το LG Optimus G Pro διαθέτει ένα προηγμένο UI που διευκολύνει τον χρήστη και του δίνει τη δυνατότητα να πάρει το καλύτερο που μπορεί από τη συσκευή του. Μπορεί να εμφανίζει ταυτόχρονα έως και δύο εφαρμογές, όπως για παράδειγμα τον web browser και το κομπιουτεράκι για να κάνουμε κάποιες πράξεις ή να παρακολουθούμε ένα βίντεο και ταυτόχρονα να κρατάμε σημειώσεις για κάτι που θυμηθήκαμε. Αυτήν τη λειτουργία η LG την ονομάζει QSlide 2.0.

Τα έχουμε όλα λοιπόν, μεγάλη οθόνη με υψηλή ανάλυση και λαμπερά χρώματα που αποδίδει εξαιρετικά ακόμα και κάτω από τον ήλιο (στην Ελλάδα το χρειαζόμαστε αυτό!), τετραπύρηνο επεξεργαστή, 2GB RAM, μεγάλη μπαταρία και εύχρηστο UI. Ναι αλλά είναι εύκολο να δουλεύουμε με το ένα χέρι ένα smartphone με τόσο μεγάλη οθόνη. Στην περίπτωση του Optimus G Pro η LG έχει φροντίσει, ώστε το βάρος του να είναι χαμηλό, το πάχος του λεπτό και το περιθώριο (bezel) που περιβάλει την οθόνη, το ελάχιστο δυνατό. Επίσης μέσα στις ρυθμίσεις του o χρήστης μπορεί να επιλέξει, αν είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας και οι λειτουργίες του tabletόφωνου να προσαρμοστούν, ώστε να μπορεί να το δουλέψει με το ένα χέρι. Ακόμα και το πληκτρολόγιο μπορεί να «μαζευτεί» σε μια από τις δύο πλευρές, ώστε να φτάνει ο αντίχειρας και η πληκτρολόγηση να γίνεται με το ένα χέρι.

Η επιλογή ενός smartphone με οθόνη πάνω από τις 4.7 ίντσες είναι προσωπική και συστήνουμε να επισκεφτείτε κάποιο κατάστημα με συσκευές τεχνολογίας και να δείτε από κοντά πιο ταιριάζει στις ανάγκες, την παλάμη αλλά και την τσέπη σας. Εμείς στο http://techblog.gr/ δοκιμάζουμε για εσάς, πριν ακόμα κυκλοφορήσουν, όλα τα νέα smartphones και tablets. Μέσα από τη μεγάλη παρέα τεχνολογίας που έχουμε δημιουργήσει, λαμβάνετε αξιόπιστες απαντήσεις που μπορείτε να εμπιστευτείτε.

Κώστας Βλαχάκης

Technology Editor – Community Manager

http://techblog.gr/ – http://game20.gr/ – http://www.pttl.gr/http://www.tizen.gr/

μοιράσου το!