Οικιακές Συσκευές

Η LG επενδύει και συμβουλεύει για την σωστή επιλογή του κλιματιστικού

Όταν έρχεται η στιγμή  που θέλετε να αγοράσετε ένα κλιματιστικό που να καλύπτει κάθε σας ανάγκη καλοκαίρι- χειμώνα,   ποια είναι η πρώτη σας σκέψη; Οι περισσότεροι θέλουν να είναι αποδοτικό,  αθόρυβο  και να εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα. Γίνονται όλα αυτά;

Η Ακαδημία Κλιματισμού της  LG μελετώντας και στοχεύοντας στη αναβάθμιση κάθε συσκευής και συστήματος κλιματισμού,  παρουσιάζει και προτείνει τα βασικά χαρακτηριστικά για τη σωστή επιλογή του κλιματιστικού.

Αποδεικνύεται ότι ο καταναλωτικός κόσμος ενδιαφέρεται σε μεγάλο βαθμό για δύο χαρακτηριστικά: την ενεργειακή απόδοση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν ένα αξιόπιστο κλιματιστικό. Ας δούμε πιο αναλυτικά τις συμβουλές που δίνει ο  κ. Χρήστος ΓκέκαςΜηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. και υπεύθυνος της  Ακαδημίας και η  ομάδα του, για την αγορά του κλιματιστικού που θα καλύπτει κάθε σας ανάγκη:

  • Όταν αγοράζετε  κλιματιστικά ονομαστικής απόδοσης έως 12 Kw (41.000 BTU/h) πρέπει να προσέχετε  να είναι ενεργειακής κλάσης Α με εποχικό βαθμό ενεργειακής απόδοσης (SEER) για την περίοδο ψύξης άνω του 3,6 ενώ για το χειμώνα να έχουν εποχικό συντελεστή απόδοσης (SCOP) άνω του 3,4.

  • Σημαντικός παράγοντας στην αγορά του κλιματιστικού είναι ο συντελεστής απόδοσης. Όσο πιο μεγάλος είναι τόσο πιο οικονομική είναι η λειτουργία του κλιματιστικού. Μια ωφέλιμη αγορά κλιματιστικού, είναι αυτή που μπορεί να βοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης.

  • Εξασφαλίστε ότι  το κλιματιστικό που θέλετε να αγοράσετε να πρέπει να είναι πιστοποιημένο από ανεξάρτητους φορείς πιστοποίησης, να μπορείτε να επιβεβαιώσετε  τα πιστοποιητικά της εταιρείας και των εργοστασίων απ’ όπου κατασκευάστηκε το κλιματιστικό, καθώς και να μπορείτε να διασταυρώσετε τα χαρακτηριστικά που αναγράφονται στην ετικέτα με αυτά του φυλλαδίου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχετε την ευκολία να μπορείτε να  επικοινωνείτε με το τμήμα εξυπηρέτησης της εταιρίας, για περισσότερες πληροφορίες για το κλιματιστικό, την επάρκεια των ανταλλακτικών του, καθώς και το χρόνο ανταπόκρισης σε περίπτωση βλάβης.

  • Επιλέξτε ένα κλιματιστικό που να σας εξασφαλίζει περισσότερη  εξοικονόμηση ενέργειας.

  • Πριν την αγορά του κλιματιστικού, ελέγξτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις  γενικές λειτουργίες , οποίες πρέπει να συμβάλλουν στην προστασία της υγείας σας.

  • Επενδύστε σε κλιματιστικά που να  καλύπτουν τις καθημερινές σας ανάγκες,  εξασφαλίζοντας ένα αθόρυβο και καθαρό περιβάλλον στο χώρο σας.

H LG ως ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο του κλιματισμού, βασιζόμενη στην μακρόχρονη εμπειρία της επενδύει σε κάθε λύση που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των καταναλωτών χειμώνα- καλοκαίρι.