GUEST POSTS

Lifeisgood.gr – Όλη η Ελλάδα μια παρέα, της Σοφίας Τσίπα

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου η ιδέα των ταξιδιών με συνάρπαζε.Η εξερεύνηση νέων προορισμών, καινούριων στα δικά μου μάτια τοπίων φάνταζε ως κάτι μοναδικό που ήθελα με πάθος να ανακαλύψω. Η Ελλάδα άλλωστε προσφέρει τόσες πολλές γωνιές διαφορετικές μεταξύ τους και εντελώς ανόμοιες που πολλές φορές σε κάνουν να σκέφτεσαι: δε γίνεται μια χώρα να κλείνει μέσα της τόσα διαφορετικά σκηνικά, τόσες εικόνες, τόσο ιδιαίτερα τοπία, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό άρωμα, τη δική του ξεχωριστή ομορφιά.Έτσι κάθε καλοκαίρι ξετύλιγα το χάρτη κι επέλεγα με τους γονείς μου να ανακαλύψουμε έναν διαφορετικό τόπο και μόλις επέστρεφα ξανά στην Αθήνα τον κύκλωνα στο χαρτί κι έβαζα «τικ» με το μολύβι μου, έχοντας την υπερηφάνεια ότι τον γνώρισα, τον ανακάλυψα, τον κατέκτησα.

Πολύ αργότερα είχα την τύχη να συμμετέχω ως ρεπόρτερ σε μια από τις καλύτερες ταξιδιωτικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, τα «Γυρίσματα» του Σκάι. Αυτό αποτέλεσε για μένα μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψω ακόμη περισσότερο, να ανακαλύψω την Ελλάδα από τη μια άκρη ως την άλλη, να κάνω εξτρίμ σπόρ, να γνωρίσω ξεχωριστούς ανθρώπους και να γεμίσω την ψυχή μου όμορφες εμπειρίες, οι οποίες θα μου μείνουν αξέχαστες.

Γι’ αυτό ενθουσιάστηκα  τόσο πολύ και δέχθηκα με μεγάλη χαρά να παρουσιάσω το διαγωνισμό life’s good.gr που διοργανώνει ο Σκάι με την LG. Δεν έχω αμφιβολία πως αυτός ο διαγωνισμός θα είναι το γεγονός της χρονιάς. Στην δύσκολη περίοδο όπου διανύουμε ο διαγωνισμός από τον Σκάι και την LG έρχεται να σου θυμίσει πως η ζωή είναι όμορφη. Η χώρα μας είναι όμορφη. Έρχεται στο αυτί και σου ψιθυρίζει γλυκά: «Ανακάλυψε, μοιράσου τις όμορφες γωνιές του τόπου σου, γίνε ένα με όλη την Ελλάδα.»

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά  16-18 χρόνων. Παιδιά γεμάτα ορμή, ιδέες, αισιοδοξία, τρέλα. Ο στόχος είναι να ετοιμάσουν ένα βίντεο τριών λεπτών για τον τόπο τους, βάζοντας μέσα όλη τη φρεσκάδα, τον δυναμισμό και τη νεανικότητά τους. Αυτό που κάνει όμως το  life’ s good.gr να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν ταξιδιωτικό διαγωνισμό.  Εκτός από το ότι έχει ως στόχο να αναδείξει τις κρυμμένες ομορφιές του τόπου μας, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν κάτι ξεχωριστό, να αναλάβουν ρόλους, να μάθουν να δουλεύουν ομαδικά, κάτι που θα τους χρειαστεί πολύ στην μετέπειτα πορεία της ζωής τους, αλλά και να διασκεδάσουν, να κάνουν φίλους, να ζήσουν τη στιγμή.

Η δικιά μου φιλοδοξία είναι να γίνουμε όλη η Ελλάδα μια παρέα! Διότι τα καλύτερα βίντεο θα βγουν ύστερα από ψηφοφορία του κοινού. Αλλά επειδή αναφερόμαστε σε διαγωνισμό σημασία έχει και η επιβράβευση. Το δώρο. Και τα δώρα λοιπόν που προσφέρει η LG είναι ένα πολύ καλό κίνητρο. Ένα ταξίδι στην Κορέα για τη νικήτρια ομάδα με όλα τα έξοδα πληρωμένα αποτελεί εμπειρία ζωής. Επίσης,  ο δεύτερος και ο τρίτος νικητής θα κερδίσει πέντε και τρεις χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα για να καλύψει τις ανάγκες του σχολείου του σε θέρμανση ή τεχνικό εξοπλισμό. Eίναι κάτι  εντελώς ξεχωριστό αφού κρύβει μια φιλοσοφία ζωής. Την αξία του να προσπαθείς για το σύνολο, για το κοινό καλό, την αξία του να δημιουργείς, να προσφέρεις, να γίνεις ευεργέτης του τόπου σου. Καλή μας επιτυχία!

Σοφία Τσίπα

Δημοσιογράφος

μοιράσου το!