Εικόνα & Ήχος

Σχεδιάστε μια φθινοπωρινή απόδραση... με τη βοήθεια της LG Smart TV

Σκέφτεστε να κάνετε ένα φθινοπωρινό διάλειμμα από τη δουλειά; Αυτή θα ήταν μια καλή ευκαιρία για να αποδράσετε από τη πόλη. Όσο συναρπαστική και αναζωογονητική μπορεί να είναι μια απόδραση, όλοι μας έχουμε εμπειρίες από ταξίδια όπου τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως τα υπολογίζαμε: να φτάνεις στο ξενοδοχείο σου και να ανακαλύπτεις ότι βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από τη παραλία, να οδηγείς πέντε ώρες σε δύσκολο δρόμο γεμάτο στροφές για να φτάσεις στον προορισμό σου κ.ο.κ.

Όταν σχεδιάζετε διακοπές, η σωστή προετοιμασία σας κερδίζει χρήματα, χρόνο και απόλαυση – και η πρόοδος της τεχνολογίας το κάνει ευκολότερο από ποτέ.

Με τη βοήθεια της LG Smart TV, ένα μέλος της ομάδας του LG Blog, η Κέλλυ, σχεδίασε πρόσφατα ένα ταξίδι στο Λονδίνο με την οικογένειά της. Η Κέλλυ συμφώνησε να μοιραστεί την ιστορία της μαζί μας κι έτσι, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, της δίνουμε το λόγο.

Γνωρίστε την Κέλλυ

Για το φετινό οικογενειακό ταξίδι μας στο Λονδίνο, ήθελα να συμμετάσχουμε όλοι στο σχεδιασμό του. Σκέφτηκα ότι θα ήταν μια καλή ευκαιρία να περάσουμε χρόνο μαζί ως οικογένεια και να έρθουμε πιο κοντά πριν από το ταξίδι. Συν του ότι κατά το παρελθόν, τις περισσότερες φορές, ο σύζυγός μου σχεδίαζε μόνος του τα ταξίδια χωρίς να το συζητά με κανέναν άλλο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πτήσεις, για παράδειγμα, που αναχωρούσαν στη 01:00 π.μ. (τα ξημερώματα) και μια φορά ένα ξενοδοχείο που δεν είχε τίποτα σε κοντινή απόσταση παρά μόνον γήπεδα του γκολφ –καταπληκτικό αν εξαιρέσεις ότι είναι ο μοναδικός που παίζει γκολφ!    

Όταν πρότεινα στην οικογένεια να οργανώσουμε μαζί το ταξίδι, όλοι μου είπαν πως θα ήταν εκνευριστικό να καθήσουμε γύρω από ένα κομπιούτερ για να το κάνουμε αυτό. Ευτυχώς έχουμε μια LG Smart TV στο σπίτι μας, οπότε τους είπα πως ήμασταν τυχεροί.

1. Πτήσεις και ξενοδοχεία

Φανταστείτε όλη την οικογένειά σας να κάθεται σε έναν καναπέ και να συζητά: «Είναι προτιμότερο να φύγουμε στις 5 π.μ. γιατί όταν θα φτάσουμε θα είναι η ώρα του αγγλικού τσάι» ή «Κάνε κράτηση σ’ αυτό το ξενοδοχείο, είναι κοντά στα Harrods». Ε λοιπόν, αυτό ακριβώς έγινε στο σπίτι μου.

Χρησιμοποιόντας το διαδίκτυο στην LG Smart TV, καθίσαμε όλοι μαζί και είδαμε γνωστές ταξιδιωτικές ιστοσελίδες. Έτσι, μπορέσαμε να ανταλλάξουμε γνώμες και να κλείσουμε τις πιο βολικές πτήσεις και το καλύτερο για τις ανάγκες μας ξενοδοχείο, ώστε να είμαστε όλοι χαρούμενοι. 

Η αναζήτηση ονομάτων πόλεων ή ξενοδοχείων ήταν, επίσης, πολύ πιο εύκολη με τη λειτουργία προηγμένης αναγνώρισης φωνής του LG Magic Remote. Αντί να γράψουμε «Trowbarrow Quarry Nature Reserve», απλά πατήσαμε το εικονίδιο «Voice» στο κοντρόλ και προφέραμε την ονομασία για να βρούμε περισσότερες πληροφορίες στο ίντερνετ.

2. Χρησιμοποιώντας το Google Maps

Το Google Maps –προσβάσιμο από την LG Smart TV– έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον προγραμματισμό του ταξιδιού μας. 

Χρησιμοποιώντας το Google Maps, ακόμη και πριν επισκεφτούμε το Λονδίνο, χαράξαμε τις πιο εξυπηρετικές διαδρομές για να μετακινηθούμε από τη μια περιοχή στην άλλη, βρίσκοντας ποια γραμμή του μετρό θα πάρουμε από το αεροδρόμιο, τον γρηγορότερο δρόμο για το Μπάκινγκχαμ κ.ο.κ.

Χάρη στην LG Smart TV αποφύγαμε τις διαφωνίες για το ποιος είναι ο συντομότερος δρόμος από το σημείο Α στο σημείο Β κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας.  

3. Οπτική περιήγηση με το YouTube

Με την ίδια λογική, αν θέλαμε να έχουμε καλύτερη οπτική αίσθηση για το τι να περιμένουμε και για το αν άξιζε να επισκεφτούμε τη Tate Modern, βλέπαμε βιντεάκια του YouTube στην LG Smart TV. Αφού παρακολουθήσαμε ένα σύντομο πεντάλεπτο βίντεο, συνειδητοποιήσαμε ότι τα εκθέματα του μουσείου ήταν παρόμοια με εκείνα ενός άλλου που είχαμε ήδη σχεδιάσει να επισκεφτούμε, οπότε δεν άξιζε να πάμε και εκεί. 

4. LG Cloud για ψυχαγωγία εν κινήσει

Χρησιμοποιώντας το LG Cloud, προετοιμάσαμε επίσης τον χρόνο που θα είχαμε διαθέσιμο για χαλάρωση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Πως; Πριν φύγουμε, κατεβάσαμε τις αγαπημένες μας ταινίες και σειρές στο LG Cloud. Έτσι, στο Λονδίνο μπορούσαμε να τις παρακολουθήσουμε απ’ ευθείας στα smartphones μας.

5. Ένα ταξίδι στις αναμνήσεις

Η επιστροφή στο σπίτι μετά από ένα τέτοια καταπληκτικό ταξίδι στο Λονδίνο δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Όλοι μας θέλαμε ν’ αναβιώσουμε ιδιαίτερες στιγμές του ταξιδιού.

Η LG Smart TV και η λειτουργία του Smart Share μας παρείχε το εισιτήριο για να ταξιδέψουμε στις αναμνήσεις μας. Εξοπλισμένη με DLNA, η τηλεόραση μπορεί να περιηγηθεί σε φακέλους συσκευών πιστοποιημένων για DLNA, όπως είναι τα PCs, τα smartphones και τα tablets.

Ξέρω πως πρέπει να ξεπεράσουμε το Λονδίνο, αλλά χθες ολόκληρη η οικογένεια δειπνήσαμε μπροστά από τη τηλεόραση, βλέποντας φωτογραφίες από το ταξίδι!

Ευχαριστούμε Κέλλυ

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Κέλλυ που μοιράστηκε την ιστορία της μαζί μας.   

Αν έχετε εκπλαγεί με τις δυνατότητες που σας προσφέρει η LG Smart TV στο σχεδιασμό και την καλή προετοιμασία ενός ταξιδιού, σας καταλαβαίνουμε απόλυτα. Η τεχνολογία της LG Smart TV είναι καινούργια και ανοίγει νέους δρόμους, προσφέροντας πολύ περισσότερα πράγματα από εκείνα που περιμένει συνήθως ο κόσμος από τις τηλεοράσεις του.  

Τώρα, όμως, που πήρατε μια γεύση, ξέρουμε ότι ανυπομονείτε να εξερευνήσετε ακόμη περισσότερα. Bon Voyage!   

μοιράσου το!