Εικόνα & Ήχος

Το Design Story της LG CURVED OLED TV

Το Κέντρο Σχεδιασμού της LG Electronics  δουλεύει αδιάκοπα για να προσφέρει στους καταναλωτές τη σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας: «Love the Moment, Design the Story» (Αγάπα τη Στιγμή, Σχεδίασε την Ιστορία). Η ταυτότητα αυτή υπογραμμίζει τη βαθιά κατανόηση της «στιγμής» που ο κόσμος βλέπει για πρώτη φορά ένα προϊόν και τη διαδικασία της δημιουργίας ενός σχεδιαστικού προϊόντος με «αγάπη».

Τα βασικά στοιχεία της σχεδιαστικής ταυτότητας της LG είναι: η ομορφιά που αντανακλάται από την απλή ουσία ενός προϊόντος, ο κομψός σχεδιασμός που ολοκληρώνεται ντελικάτα και εκλεπτυσμένα και ο σχεδιασμός που προσφέρει αναπάντεχες και απροσδόκητες εμπειρίες.

Πρόσφατα, αποκαλύφθηκε το βίντεο του Design Story της LG, από τους σχεδιαστές της CURVED OLED TV, το οποίο εκφράζει τις παραπάνω σχεδιαστικές φιλοσοφίες.

Το ταξίδι για την CURVED OLED TV ξεκίνησε με μια απλή ερώτηση: «Γιατί πρέπει οι τηλεοράσεις να είναι επίπεδες όταν ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε είναι κάθε άλλο παρά επίπεδος?».

Εδώ είναι το βίντεο που δείχνει τις προσπάθειες των σχεδιαστών μας να εκφράσουν νέες αξίες και αισθήσεις που δεν είχαν δοκιμαστεί ποτέ πριν.

Ζώντας Μόνο την Ουσία

Μέσω του βίντεο, το πιο σημαντικό σημείο του σχεδιασμού που θέλαμε να μοιραστούμε ήταν η προσπάθεια που έγινε για τη δημιουργία μιας «καμπυλωτής» σχεδίασης για τη τηλεόραση. Μια κυρτή τηλεόραση – επρόκειτο για αγνή φαντασία, μακριά από το συνηθισμένο πλαίσιο σκέψης! Προσπαθήσαμε, επίσης, να μεγιστοποιήσουμε τη σχεδιαστική διάσταση της τηλεόρασης. Συνεπώς, το πρώτο βήμα ήταν να συναντήσουμε τους σχεδιαστές και να ακούσουμε τις εμπειρίες τους και τι είχαν να πουν.

Το κλειδί ήταν η καινοτομία και όλα τα στερεότυπα διαλύθηκαν κατά το σχεδιασμό της LG CURVED OLED TV. Θέλοντας να αφαιρέσουμε κάθε οπτική ενόχληση, η τηλεόραση διαθέτει μια ενσωματωμένη κρυστάλλινη βάση, η οποία τραβάει τη προσοχή των θεατών στην οθόνη.

Η βάση είναι κατασκευασμένη από ενισχυμένο πλαστικό με ανθρακονήματα (CFRP), ανοίγοντας το δρόμο για λεπτά και ελαφριά φυσικά χαρακτηριστικά με πάχος μόλις 4,3 ίντσες και βάρος 17 κιλά. Η διάφανη βάση προκαλεί, επίσης, την ψευδαίσθηση πως η οθόνη αιωρείται στο κενό, βοηθώντας έτσι τους θεατές να επικεντρώνονται στο περιεχόμενο.   

 

Πως τα σχέδια της παραγωγής ενώθηκαν όλα μαζί

Για την παραγωγή του βίντεο, το τελικό storyboard οριστικοποιήθηκε βάσει της πραγματικής διαδικασίας ανάπτυξης των σχεδίων.

Είναι διασκεδαστικό να συγκρίνει κανείς πόσο διαφορετικό είναι το κόψιμο της κάθε σκηνής από το τελικό βίντεο. Μας υπενθυμίζει πάλι τις προσπάθειες που κάνει η LG να συμπεριλάβει κάθε στιγμή της δημιουργίας της CURVED OLED TV.

Αυτό που επίσης θέλαμε να υπογραμμίσουμε είναι το πώς οι σχεδιαστές ξεπέρασαν τις δυσκολίες στη δημιουργία της CURVED OLED TV, μέσω της επανάληψης των δοκιμών και των λαθών. Το ζητούμενο είναι να οπτικοποιήσουμε τις πολύπλοκες προσπάθειές μας να παράγουμε ένα τέλειο προϊόν με την καλύτερη ποιότητα και αξία.

Τώρα, θα θέλατε να ρίξετε μια ματιά στην ιστοσελίδα της ταινίας;

Στα Παρασκήνια του Διαφημιστικού για το Design Story

Τα γυρίσματα του διαφημιστικού διήρκησαν δύο μέρες και πραγματοποιήθηκαν σε μια αίθουσα και σ’ ένα στούντιο στην Κορέα. Οι σχεδιαστές ενθουσιάστηκαν με τα γυρίσματα. Κανείς τους δεν πίστευε πως τα γυρίσματα θα διαρκούσαν πολύ, αλλά τελικά κράτησαν από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το επόμενο πρωί.

     

Το τελικό storyboard τοποθετείται μπροστά από το σκηνοθέτη και το επιτελείο είναι απασχολημένο με την ολοκλήρωση μιας σκηνής.

Σήμερα, εμείς είμαστε ο ηθοποιός!

Ο Sun-Ha Park, ανώτατος ερευνητής, φαίνεται αγχωμένος μπροστά από την κάμερα.

Γυρίζοντας μια σκηνή συζήτησης… καταφέραμε να καταγράψουμε τη στιγμή που οι σχεδιαστές διαποτίστηκαν με μεγάλη δόση δημιουργικότητας κατά τη διάρκεια της σκηνής

Ο Joo-Gi Kim, ένας ακόμη ανώτερος ερευνητής. Μια χαρισματική φιγούρα!

Ο Bo-Deung Hwang, ανώτερος ερευνητής, παίρνει μαθήματα υποκριτικής από τον σκηνοθέτη. Δυστυχώς, η σκηνή του κόπηκε.

Ο βοηθός σκηνοθέτης και ο μακιγιέρ ελέγχουν προσεκτικά τον πρωταγωνιστικό γυναικείο χαρακτήρα.

Ο Kang-Hee Cha, διευθύνων ερευνητής στο Εταιρικό Κέντρο Σχεδιασμού της LG, ήταν υπεύθυνος για την τελευταία σκηνή.

Φιλικές συμμετοχές… Ο Mi-Kyung Kim, ανώτερος ερευνητής, και η Sang-Wook, ερευνήτρια, έμειναν όλη τη νύχτα, για μία μόνο σκηνή.

Προσωπικό υπεύθυνο για το σχεδιασμό προϊόντων, ηλεκτρικά κυκλώματα και εργαλεία, ακούνε το σκηνοθέτη.

Μετά το τέλος των γυρισμάτων του διαφημιστικού, ακολούθησε η διαδικασία ηχογράφησης και ολοκληρώθηκε  η μεταγλώττιση με φωνές ηθοποιών για την παγκόσμια εκδοχή.  

Καινοτόμος Σχεδιασμός – Δεν Τελειώνει Ποτέ

Χρειάστηκαν δύο μέρες για τα γυρίσματα και ένας μήνας για το μοντάζ του «CURVED OLED TV Design Story». Αν και ήταν πολύ δύσκολο να συμπεριλάβουμε κάθε παρασκηνιακή ιστορία της σχεδιαστικής διαδικασίας στο σύντομο φιλμάκι, θέλαμε να σας δείξουμε πως η ιδέα ενός σχεδίου μετουσιώνεται σε ένα πραγματικό προϊόν. Ακόμη και τώρα, πολλοί σχεδιαστές εργάζονται σκληρά για να δημιουργήσουν καινοτόμα σχέδια πέραν της CURVED OLED TV. Το νου σας για το επόμενο καταπληκτικό μας σχέδιο!

μοιράσου το!