Εικόνα & Ήχος

LG CINEMA 3D Smart TV – Η επιλογή των παγκόσμιων κριτικών για την καλύτερη Ποιότητα Εικόνας

Όπως ακριβώς φανερώνει και το όνομά της, η CINEMA 3D Smart TV της LG έχει απόλυτη σχέση με την εμπειρία της κινηματογραφικής ποιότητας εικόνας. Αν δεν την έχετε δοκιμάσει ακόμη, θα πρέπει να ξέρετε πως χάνετε μία από τις πιο απολαυστικές εμπειρίες θέασης που έχουν υπάρξει ποτέ. Δε χρειάζεται να πιστέψετε εμάς γι’ αυτό. Ήδη κυκλοφορεί σωρεία κριτικών, που στην ουσία βγάζουν το καπέλο στην καταπληκτική ποιότητα της εικόνας που προσφέρουν οι τηλεοράσεις της LG.

Ίσως να αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι όλη αυτή η φασαρία γύρω από την ποιότητα της εικόνας. Σας παρουσιάζουμε τους «Fantastic Three» υπέρ-ήρωες —IPS, NANO FULL LED, FPR 3D Panel— οι οποίοι όλοι μαζί καταστούν εφικτή την αξιοζήλευτη ποιότητα εικόνας, που τείνει να γίνει το σήμα κατατεθέν της LG.

IPS – Πιο ρεαλιστική δε γίνεται

Αναμφίβολα, το χρώμα είναι καθοριστικός παράγοντας όταν μιλάμε για ποιότητα εικόνας. Με τις οθόνες να γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες και ευρύτερες και με την προσθήκη της λειτουργίας του 3D, η ύπαρξη θολών και ανακριβών εικόνων ή ο περιορισμός σε μια συγκεκριμένη γωνία θέασης δεν είναι αποδεκτές επιλογές για μια τηλεόραση.  Έτσι, όταν πρόκειται για την πιστή αναπαραγωγή χρώματος, ανεξάρτητα από τη γωνία θέασης, η τεχνολογία IPS (In-Plane Switching) της LG είναι η καταλληλότερη. Με απλά λόγια, μπορείτε να βλέπετε την οθόνη από διαφορετικές οπτικές γωνίες, είτε είστε ξαπλωμένοι ή καθιστοί και δε θα δείτε καμία διαφορά στο χρώμα ή στην αντίθεση – λες και η οθόνη ακολουθεί την όρασή σας. Η ίδια συνέπεια υπάρχει και στα χρώματα, που μοιάζουν τόσο ζωντανά σα να βλέπετε τα αντικείμενα μπροστά σας.  Προσθέστε σε αυτό την ομαλή αλλαγή χρώματος, και είτε παίζετε παιχνίδια, είτε παρακολουθείτε μια ταινία ή ακόμα κι αν σερφάρετε στο ίντερνετ, η εικόνα που βλέπετε είναι πεντακάθαρη και χωρίς καμιά θολούρα. Με λίγα λόγια, πιο ρεαλιστική απεικόνιση χρωμάτων δεν γίνεται, και το IPS κερδίζει επάξια τον τίτλο του υπέρ-ήρωα της φανταστικής ποιότητας εικόνας.

NANO FULL LED – Ένα εξολοκλήρου νέο φως

Έχετε παρατηρήσει πως τα αντικείμενα μπορεί να φαίνονται πιο φωτεινά και με μεγαλύτερη ευκρίνεια, ανάλογα με τη γωνία φωτισμού; Λοιπόν, οι οθόνες με οπίσθιο φωτισμό LED δημιουργήθηκαν έχοντας αυτή την ιδέα στο νου, διασφαλίζοντας πως οι εικόνες που εμφανίζονται στην τηλεόραση αποδίδονται έτσι καλύτερα και περισσότερο φωτεινές. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, που η LG έκανε ένα βήμα παραπέρα και τελειοποίησε την τεχνολογία αυτή, επαναπροσδιορίζοντας τι μπορεί να σημαίνει διαύγεια όσον αφορά στην ποιότητα της εικόνας, με τον έλεγχο του φωτισμού σε κάθε ίντσα της οθόνης της τηλεόρασης. Αυτό αλλάζει όλα τα δεδομένα, αν σκεφτεί κανείς την απαράμιλλη εμπειρία που προσφέρει η HD NANO FULL LED της LG τόσο στις 2D όσο και στις 3D εικόνες. Η υπέρτατη τεχνολογία φωτισμού NANO της LG επιτρέπει τέτοιο βάθος και αντίθεση, ώστε  το τελικό αποτέλεσμα να είναι πιο φωτεινή, περισσότερο καθαρή και πιο στρωτή ποιότητα εικόνας -τόσο ρεαλιστική, λες και τις εικόνες που προβάλλονται στην οθόνη μπορείτε να τις πιάσετε!  Είτε σε 2D ή σε 3D, το NANO FULL LED ανεβάζει τον πήχη για την εμπειρία θέασης τηλεόρασης πολύ ψηλά!

FPR 3D Panel – Χάρμα οφθαλμών

Αν σας ενδιαφέρει το 3D αλλά ήσασταν διστακτικοί λόγω της φυσικής δυσφορίας που προκαλεί συνήθως η θέαση σε 3D, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε πια. Η LG λες και διάβασε το μυαλό σας, σας παρουσιάζει τον τρίτο υπέρ-ήρωά της, την τεχνολογία της επόμενης γενιάς Film Patterned Retarder (FPR) 3D, η οποία αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν, όπως είναι οι εικόνες που τρεμοπαίζουν και η επακόλουθη ζάλη, ενώ προσφέρει ένα περιβάλλον θέασης FULL HD με μεγαλύτερη φωτεινότητα και μεγαλύτερη συχνότητα ανανέωσης από εκείνη της τεχνολογίας Shutter Glass 3D. Έχοντας πιστοποιηθεί ως «ελεύθερη από τρεμόπαιγμα», το FPR 3D panel της LG στην ουσία εξαλείφει το τρεμόπαιγμα και κάθε άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και ζαλάδες, καθώς και σημαντικές απώλειες στην ποιότητα της εικόνας. Για να γίνει η προβολή 3D ακόμα πιο εύκολη και άνετη, η LG εφάρμοσε την ίδια τεχνολογία στα γυαλιά FPR 3D, τα οποία όχι μόνον εμποδίζουν την παραμόρφωση της εικόνας, αλλά και ζυγίζουν σημαντικά ελαφρύτερο από το SG 3D γυαλιά. To FPR 3D είναι, σαφέστατα, ένας υπέρ-ήρωας χάρμα οφθαλμών!

Λοιπόν, τι λέτε; Εμείς τη λατρεύουμε. Οι κριτικοί τη λατρεύουν. Εσείς, είσαστε έτοιμοι να αφεθείτε στην απόλυτα φανταστική εμπειρία θέασης της CINEMA 3D Smart TV της LG;

 

μοιράσου το!