EVENTS

CES 2014: Οι premium οθόνες έχουν όνομα – LG IPS UltraWide 21:9

Τα νέα από τη φετινή CES 2014 που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας συνεχίζουν να καταφθάνουν με αμείωτο ρυθμό και όλα συγκλίνουν σε μία διαπίστωση: Και στον τομέα των premium οθονών, η LG έκλεψε την παράσταση!

Θα πίστευε κανείς πως δύσκολα θα μπορούσε η LG να ξεπεράσει τον εαυτό της, καθώς οι οθόνες IPS έχουν κερδίσει τον τελευταίο χρόνο πολλές διακρίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο –όπως, μεταξύ άλλων, τα βραβεία ‘Plus X Award’ στη Γερμανία, το Red Dot Design Award και το G-Mark στην Ιαπωνία. Κι όμως. Οι καινούργιες οθόνες της LG διαθέτουν εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά, που τις καθιστούν ιδανικές για ποιοτική ψυχαγωγία, ακόμη πιο παραγωγική δουλειά και ευκολότερο από ποτέ multitasking.

Ανακαλύψτε κι εσείς τις premium οθόνες της LG, όπως είναι η UM95 –μία οθόνη της σειράς IPS UltraWide 21:9, με πάνελ τεχνολογίας QHD και ανάλυση 3440x1440 pixel η οποία χαρακτηρίζεται από εκπληκτική ευκρίνεια και διατίθεται στις 29’’ και 34’’– και άλλα ενδιαφέροντα μοντέλα της σειράς IPS 21:9 UltraWide, όπως η οθόνη UM65 στις 25’’, 29’’ και 34’’ ίντσες, την εργονομικά σχεδιασμένη UB65, καθώς και την εμπειρία των τεχνολογιών Real 4K (Model 31MU95) και Color Prime (Model 27MB85).

UM95 – Yψηλές ταχύτητες για επαγγελματική χρήση και ψυχαγωγία

Η υψηλής ποιότητας οθόνη του UM95 είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει εξίσου τους φανατικούς gamers, τους λάτρεις του κινηματογράφου και τους επαγγελματίες γραφίστες.

Σχεδιασμένη να προσφέρει απαράμιλλες επιδόσεις σε εφαρμογές οικιακής ψυχαγωγίας, η  UM95 υποστηρίζει πολλές επιλογές συνδεσιμότητας, μεταξύ των οποίων και θύρα Thunderbolt™ 2. Η τεχνολογία Thunderbolt™ 2 φέρνει επανάσταση σε επίπεδο συνδέσεων, καθώς μέσα από μία και μόνο είσοδο μπορεί να υποστηρίζει ταυτόχρονα τη σύνδεση μιας οθόνης υψηλής ανάλυσης και μιας συσκευής data υψηλής απόδοσης. Με την τεχνολογία Thunderbolt 2, οι χρήστες  μπορούν να αξιοποιούν ταχύτητες μεταφοράς έως και 20Gbps, απαραίτητες για τη θέαση ή την επεξεργασία video πολύ υψηλής ανάλυσης 4K, και ταυτόχρονα να δημιουργούν αντίγραφο του αρχείου σε κάποιον εξωτερικό δίσκο. Υψηλή ανάλυση και σύνδεση πολλαπλών οθονών υποστηρίζει και η θύρα DisplayPort 1.2. Τα καλώδια και τα βύσματα που χρησιμοποιεί η τεχνολογία Thunderbolt 2 παραμένουν ίδια με τα αντίστοιχα της προγενέστερης έκδοσης Thunderbolt, ενώ οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να συνδέσουν πολλές οθόνες UM95 στη σειρά (daisy chain), και στη συνέχεια με διάφορους servers ή άλλες συσκευές.

Εκτός από τη θύρα Thunderbolt 2, ο χρήστης έχει στη διάθεση του και το ειδικό λογισμικό True Color Finder, με το οποίο μπορεί να κάνει διαμέτρηση (calibration) της οθόνης, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη χρωματική απόδοση. Από πλευράς χρωμάτων, η UM95 μπορεί να αναπαράγει το 99 τοις εκατό της παλέτας sRGB.

Από πλευράς σχεδιασμού, η μινιμαλιστική αισθητική της LG UM95, με το κομψό μεταλλικό φινίρισμα και τη διαφανή βάση Crystal Float που δίνει την αίσθηση σε χαμηλό φωτισμό ότι η οθόνη αιωρείται, προσθέτει μια σύγχρονη πινελιά σε κάθε σπίτι ή γραφείο.

UM65 – Πιο λεπτή, πιο οικονομική, εξίσου καταπληκτική!

Μια λίγο πιο λεπτή και πιο οικονομική έκδοση, η UM65, προσφέρει επίσης πολλές δυνατότητες multitasking και εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Διατίθεται σε τρεις διαστάσεις, επιτρέποντας στο χρήστη να διαλέξει εκείνο το οποίο ταιριάζει καλύτερα στις δικές του ανάγκες.

Στην έκδοση των 34 ιντσών συναντάμε τη βάση Crystal Float της μεγαλύτερης– και πιο ακριβής- UM95, ενώ η έκδοση των 29 ιντσών προσφέρεται καλύτερα για εφαρμογές γραφείου. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη ρύθμιση του ύψους, ώστε ο χρήστης να βρίσκει την ιδανική γι’ αυτόν θέση της οθόνης, καθώς και δυνατότητα περιστροφής κατά 90 μοίρες, χαρακτηριστικό ιδιαιτέρως χρήσιμο σε γραφίστες ή κειμενογράφους.

Μοναδικές λειτουργίες που εξυπηρετούν τους πάντες!

Η σειρά των οθονών IPS 21:9 UltraWide της LG ταιριάζει ιδανικά στις ανάγκες του σύγχρονου επαγγελματία, καθώς με τις λειτουργίες 4-Screen Split και Dual Link-up εξασφαλίζεται η δυνατότητα παράλληλης χρήσης πολλών εφαρμογών.

Από την άλλη πλευρά, το aspect ratio 21:9 προσφέρει στους gamers μια ακόμη πιο συγκλονιστική εμπειρία.

Όλες οι οθόνες της σειράς IPS 21:9 UltraWide υποστηρίζουν πρωτόκολλα HDMI και DisplayPort, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα αναπαραγωγής υλικού από μια μεγάλη γκάμα ψηφιακών συσκευών.

Πραγματικό 4K; Ναι με το LG 31MU95!  

Η οθόνη LG 31MU95, χάρη στη διαγώνιο των 31 ιντσών, το πάνελ τεχνολογίας IPS και την ανάλυση 4096 x 2160, προσφέρει πραγματικά εικόνες ασύλληπτης λεπτομέρειας, πολύ υψηλής ανάλυσης 4K, γεγονός που αν συνδυαστεί με το εργοστασιακό hardware calibration, την καθιστά ιδανική επιλογή για όσους εργάζονται στον κινηματογράφο ή σε άλλους δημιουργικούς κλάδους.

Θύρα Thunderbolt 2 + LG True Color Pro = Τεχνολογία ColorPrime

Η νέα οθόνη Color Prime (Model 27MB85) διαθέτει είσοδο Thunderbolt 2, ενώ με τη βοήθεια και του λογισμικού LG True Color Pro μπορεί να αποδώσει έως και το 99 τοις εκατό της χρωματικής παλέτας Adobe RGB. Έτσι γίνεται η ιδανική επιλογή για φωτογράφους, τεχνικούς επεξεργασίας video και γενικότερα για κλάδους όπου απαιτείται επαγγελματικού επιπέδου ακρίβεια στην απόδοση των χρωμάτων και πολύ υψηλή ταχύτητα μεταφοράς.

Τι άλλο να ζητήσει, λοιπόν, κανείς από μια premium οθόνη; (Μόνο να είναι LG!)

 

μοιράσου το!