KAINOTOMIA

Με την LG όλα είναι δυνατά! – Ξενάγηση στο περίπτερο της LG στη CES 2014

Μπορεί η φετινή CES να έριξε αυλαία, όμως το μυαλό μας εξακολουθεί να βρίσκεται κολλημένο στις καταπληκτικές στιγμές που περάσαμε στο Λας Βέγκας! Για όλους εκείνους που αναπολούν τη CES 2014, αλλά κυρίως για όλους εσάς που δεν είχατε την ευκαιρία να γευθείτε τη μοναδική αυτή εμπειρία, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα τελευταία και πιο καινοτόμα προϊόντα της LG για φέτος.

Η LG παρουσίασε μια σειρά από καταπληκτικά προϊόντα, τα οποία επαινέθηκαν απ’ όλους για τα καινοτόμα και πρακτικά χαρακτηριστικά τους! Με το άρθρο αυτό, συνεπώς, σας κάνουμε μια εικονική ξενάγηση στο περίπτερο της LG στη CES 2014 και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα προϊόντα μας που έκλεψαν την παράσταση.

Το περίπτερο της LG πάντοτε συγκέντρωνε τα βλέμματα των επισκεπτών της έκθεσης, αλλά ιδιαίτερα φέτος πλημμύρισε από κόσμο που ήρθε να θαυμάσει από κοντά τα τεχνολογικά μας επιτεύγματα. Όντας ένα από τα κεντρικά σημεία ενδιαφέροντος του Συνεδριακού Κέντρου του Λας Βέγκας, το περίπτερο της LG συγκέντρωνε από νωρίς το πρωί κόσμο από κάθε γωνιά του κόσμου που ερχόταν για να βιώσει τα καινούργια προϊόντα της. 

<Κόσμος συγκεντρώνεται για να βιώσει από κοντά το θαυμάσιο LG CINEMA 3D>

<Το περίπτερο της LG ήταν γεμάτο με ενθουσιασμένους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας

 Τώρα που πήρατε μια γεύση από την ατμόσφαιρα της έκθεσης, επιτρέψτε μας να σας ξεναγήσουμε στις σημαντικότερες στιγμές της CES 2014!

LG CINEMA 3D Smart TV με webOS

Στο κέντρο του φετινού περιπτέρου της LG παρουσιάσαμε μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις στις τηλεοράσεις της LG: το webOS. Αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα προσφέρει ένα εντελώς νέο και εύχρηστο interface που «καθιστά την τηλεόραση ακόμα πιο απλή». 

Θυμόσαστε την εποχή που το μόνο που υπήρχε πάνω σε μια τηλεόραση ήταν το «άνοιγμα», «κλείσιμο», «αύξηση/μείωση ήχου» και «κανάλια πάνω/κάτω»; Αν και η τηλεόρασή σας δε μπορούσε να κάνει τίποτα το καταπληκτικό, ωστόσο η απλότητα και η μη-περιπλοκότητα της φύσης της είχε την αξία της. Η LG σκέφτηκε πολύ για τον τρόπο που θα μπορούσε να εφαρμοστεί η απλότητα εκείνη στις καταπληκτικές, αλλά περίπλοκες, συσκευές του σήμερα και κατέληξε στο webOS. Το λειτουργικό αυτό σύστημα είναι ταυτόχρονα διακριτικό και αναζωογονητικά απλό, κάτι που μεταφέρεται στην καθημερινότητά σας, καθώς μπορείτε να επιστρέψετε στην εποχή εκείνη που δε χρειαζόταν να διαθέτετε phD για τον χειρισμό της σύγχρονης τηλεόρασής σας.  

Καθώς το «απλή τηλεόραση υψηλής τεχνολογίας» ακούγεται τουλάχιστον οξύμωρο, μια ειδική ομάδα της LG παρουσίαζε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το πόσο εύκολο είναι ν’ ανοίξεις για πρώτη φορά το webOS και πόσο εύκολο και απλό είναι αυτό το σύστημα. Σε συνδυασμό με τη χρήση του Magic Remote της LG, το webOS καθιστά την επιλογή περιεχομένου, την τηλεθέαση, τη σύνδεση με άλλες συσκευές και ακόμη και την αρχική εγκατάσταση, απίστευτα εύκολη, ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν καμία σχέση με την τεχνολογία.

<Επισκέπτες δοκιμάζουν το webOS>

Αυτό το πραγματικά έξυπνο και βολικό λειτουργικό σύστημα θα ενσωματωθεί στην πλειοψηφία των τηλεοράσεων της LG το 2014. Οπότε, μπορεί να χάσατε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε στη CES 2014, ωστόσο είμαστε βέβαιοι πως θα έχετε την ευκαιρία να το δείτε από κοντά στο άμεσο μέλλον.

Η οικογένεια των OLED TVs

Δίπλα στο χώρο επίδειξης του webOS, το επόμενο must-σημείο του περιπτέρου της LG και ένα από τα μέρη που συγκέντρωνε τον περισσότερο κόσμο ήταν αναμφίβολα ο χώρος παρουσίασης των τηλεοράσεων OLED. Ξεκινώντας από την μεγαλύτερη στον κόσμο 4K ULTRA HD CURVED OLED (μοντέλο 77EC9800) TV 77 ιντσών, μέχρι τα διάφορα άλλα μοντέλα OLED τηλεοράσεων 55 και 65 ιντσών, την κομψή  GALLERY OLED TV (μοντέλο 55EA8800) και την οικολογική CURVED OLED TV (μοντέλο 55EB9600).

<Ο χώρος παρουσίασης των OLED TV, ασφυκτικά γεμάτος με κόσμο>

<Η LG παρουσίασε ολόκληρη τη σειρά των OLED τηλεοράσεών της στη CES 2014

Ειδικότερα η 77 ιντσών 4K ULTRA HD CURVED OLED τράβηξε όλη την προσοχή και τον θαυμασμό των επισκεπτών και των ειδικών, καθώς ανοίγει το δρόμο στις τηλεοράσεις της επόμενης γενιάς. Ο συνδυασμός της τεχνολογίας WRGB OLED και της 4K Ultra HD ανάλυσης (3840 x 2160 pixels) αύξησε την ποιότητα της εικόνας σε επίπεδα που κανείς δεν είχε φανταστεί πως μπορούν να επιτευχθούν. Το μοντέλο των 77 ιντσών, μάλιστα, κέρδισε και το βραβείο καινοτομίας της CES 2014 –Best of Innovations. 

<Η 77 ιντσών 4K ULTRA HD CURVED OLED TV

Ένας ακόμη γίγαντας που αποκαλύφθηκε στη φετινή CES ήταν η πρώτη εύκαμπτη τηλεόραση 77 ιντσών του κόσμου, η 4K Flexible OLED TV της LG. Αυτό που ξεχωρίζει τη Flexible OLED TV της LG απ’ οποιαδήποτε άλλη τηλεόραση στον κόσμο είναι πως η καμπυλότητά της μπορεί ν’ αλλάξει χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ, ανάλογα με την προτίμηση του χρήστη. Το φάσμα την καμπυλότητας καθορίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την εμπειρία τηλεθέασης, όπως είναι το μέγεθος της οθόνης και η απόσταση θέασης. Ακούγεται σα να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας, έτσι δεν είναι; 

<Η πρώτη 77’’ 4K Flexible OLED TV του κόσμου>

Είναι γεγονός πως πρέπει κανείς να δει από κοντά το συγκεκριμένο προϊόν για να συνειδητοποιήσει πως ένα τέτοιο σουρεαλιστικό και φουτουριστικό προϊόν σαν την κυρτή αυτή τηλεόραση είναι πραγματικότητα!

4K ULTRA HD TV

Και πριν ακόμη συνέλθουν από την εμπειρία των OLED τηλεοράσεων, οι επισκέπτες της έκθεσης συνεχίζοντας δεξιά, έπεφταν πάνω στη σειρά των 4K ULTRA HD TVs. Θέτοντας για άλλη μια φορά τον πήχη ψηλά, η premium UB9800 σειρά 4K ULTRA HD TV αποτελούνταν από τηλεοράσεις 65, 79, 84 και 98 ιντσών.

<Η premium σειρά των 4K ULTRA HD TVs>

Η σειρά UB9800 μπορούσε να σταθεί επάξια δίπλα στις νέες τεχνολογίες των πιο πρόσφατων σειρών τηλεοράσεων της LG χάρη στη βελτιωμένη ποιότητα ήχου και εικόνας. Εξοπλισμένη με ένα μοναδικό, αποκλειστικό, chip, η Ultra HD ανάλυση έχει ενισχυθεί και η συνολική ποιότητα της εικόνας έχει βελτιστοποιηθεί, ενώ ανάλογη βελτίωση έχει επιτευχθεί και στην ποιότητα του ήχου.

Πριν φύγουν από την περιοχή των 4K ULTRA HD τηλεοράσεων, όλοι οι επισκέπτες σταματούσαν να θαυμάσουν τη μητέρα όλων των 4K ULTRA HD –την τεράστια CURVED ULTRA HD TV (105UC9) με αναλογία διαστάσεων 21:9 aspect ratio των 105 ιντσών! Όπως μπορεί ήδη να έχετε ενημερωθεί από τα ΜΜΕ, η 105 ιντσών CURVED ULTRA HD TV έκανε ΠΟΛΛΑ κεφάλια να γυρίσουν, όντας ένα εξαιρετικό κομμάτι τεχνολογίας του μέλλοντος, με πανέμορφο design που προσφέρει ασύγκριτη εμπειρία θέασης. 

<Η 105 ιντσών CURVED ULTRA HD TV συνεπήρε όλους τους επισκέπτες>

Μετά την 105 ιντσών CURVED ULTRA HD TV, οι περισσότεροι επισκέπτες σταματούσαν στο χώρο παρουσίασης των PC και των κινητών, για να δουν προϊόντα που είναι περισσότερο προσιτά για μελλοντικές αγορές.

<Τα τελευταία επιτεύγματα στον τομέα των οθονών>

Και τελικά, οι επισκέπτες κατέληγαν στον όχι μόνο προσιτό και πρακτικό, αλλά επίσης και καινοτόμο χώρο παρουσίασης του lifestyle fitness! 

LIFEBAND TOUCH και HEART RATE EARPHONES

 

Καθώς η LG είναι η εταιρεία εκείνη που δημιουργεί τις τάσεις, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα πρώτα προϊόντα της στον τομέα της τεχνολογίας που… φοριέται, δηλαδή το LG Lifeband Touch και τα LG Heart Rate Earphones. Τα δύο αυτά προϊόντα, όχι μόνο σηματοδοτούν την είσοδο της εταιρείας στην τεχνολογία που φοριέται, αλλά υπογραμμίζουν και τη φιλοσοφία της LG που έχει ως κέντρο της τη βελτίωση της καθημερινότητας των καταναλωτών.

Εκτός από την τεχνολογία που στόχο έχει το fitness, και τα δύο αυτά προϊόντα διαθέτουν άνετο design και είναι συμβατά με άλλες συσκευές, έτσι ώστε η παρακολούθηση της υγείας του χρήστη να μην απαιτεί τίποτα παραπάνω πέραν της τοποθέτησης ενός βραχιολιού κι ενός ζευγαριού ακουστικών.  

Οι συγκεκριμένες συσκευές δε σχεδιάστηκαν απλά για χρήση κατά τη διάρκεια άσκησης, αλλά και για καθημερινή χρήση στο γραφείο ή στο σπίτι. Με το Lifeband Touch μπορείς να λάβεις ειδοποιήσεις για κλήσεις και γραπτά μηνύματα από το smartphone σου, ενώ τα Heart Rate Earphones μπορούν να παίζουν μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη κι όταν δε γυμνάζεστε. Και τα δύο προϊόντα είναι πολύ περισσότερα από απλές συσκευές για fitness.

Μέχρι του χρόνου…

Αυτό ήταν, λοιπόν – μια γρήγορη ματιά σε μερικά από τα πιο hot προϊόντα. Ελπίζουμε να ευχαριστηθήκατε την ξενάγηση στη CES, η οποία μπορεί να τελείωσε, ωστόσο ήταν μόλις η αρχή αυτού που σας υποσχόμαστε πως θα είναι μια συναρπαστική χρονιά με καινοτόμα προϊόντα της LG που δεν είχατε ποτέ φανταστεί πως μπορεί να υπάρξουν. Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας –τα καλύτερα έρχονται!    

μοιράσου το!