Εικόνα & Ήχος

Η Smart TV της LG γίνεται εξυπνότερη: webOS

Κι εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, έρχεται η νέα πλατφόρμα της Smart TV της LG και γίνεται… Smarter!

Η αναβάθμιση της Smart TV σε εξυπνότερη(please rephrase) (αν είναι δυνατόν!) είναι γεγονός! Το webOS επανασχεδιάστηκε και επιστρέφει ριζικά ανανεωμένο ως η νέα πλατφόρμα Smart TV, όπως αυτή παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση  καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES 2014 στο Λας Βέγκας.

Αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία της ομάδας του webOS, η νέα πλατφόρμα έρχεται για να σας προσφέρει ένα εντελώς νέο και εύχρηστο interface, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει ένα δυναμικό περιβάλλον που διευκολύνει τους developers στη δημιουργία νέων εφαρμογών, διατηρώντας τη συμβατότητα της πλατφόρμας LG Smart TVs και με συσκευές άλλων κατασκευαστών. 

Απλή σύνδεση, αφάνταστη ευκολία στη χρήση!

Η πλατφόρμα webOS, η οποία θα ενσωματωθεί σε περισσότερες από το 70% των συσκευών Smart TVs της LG το 2014, απλοποιεί ακόμη περισσότερο την εμπειρία της Smart TV.

Τώρα, μπορείτε πολύ εύκολα να αναζητήσετε και να παρακολουθήσετε το περιεχόμενο της επιλογής σας, να συνδέσετε την πλατφόρμα με άλλες συσκευές, αλλά και να ολοκληρώσετε χωρίς την παραμικρή δυσκολία τις αρχικές ρυθμίσεις.

Όταν ανοίξετε για πρώτη φορά μια LG Smart TV που υποστηρίζει το webOS, θα συναντήσετε το Bean Bird: ένα χαριτωμένο καρτούν που θα σας βοηθήσει να κάνετε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις και θα σας εξηγήσει τον τρόπο λειτουργίας.

Κουνώντας το Magic Remote ή πιέζοντας το πλήκτρο OK, κινητοποιείτε τον ‘φτερωτό’ σας βοηθό, ο οποίος αναλαμβάνει να σας εξηγήσει και να ρυθμίσει κάθε παράμετρο λειτουργίας.

Και σα να μην έφτανε αυτό, το webOS μπορεί να αναγνωρίζει αμέσως το είδος και τον τύπο μιας εξωτερικής συσκευής που συνδέθηκε στην τηλεόραση, ώστε να εμφανιστεί στην οθόνη το κατάλληλο, για κάθε περίπτωση, μενού επιλογών.

Άμεση πρόσβαση και εύκολη επιλογή περιεχομένου

Το νέο Launcher, ένα μενού επιλογών με δυνατότητα κύλισης από αριστερά προς τα δεξιά, το οποίο καταλαμβάνει το κάτω μέρος της οθόνης αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά νέα στοιχεία του webOS.

Μέσω του Launcher μπορείτε να επιλέξετε αν θα παρακολουθήσετε κάποιο τηλεοπτικό σταθμό, περιεχόμενο από την πλατφόρμα Smart TV ή υλικό αποθηκευμένο σε κάποια εξωτερική συσκευή, χωρίς να πρέπει να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη (Home screen).

Παράλληλα, σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ένα πρόγραμμα ενώ ταυτόχρονα να παίζετε κάποιο παιχνίδι, να ψάχνετε ή να κατεβάζετε κάτι από το διαδίκτυο.

Επίσης, μέσα από το Live Menu μπορεί κάθε στιγμή να αναζητάτε καινούριο περιεχόμενο, να παρακολουθείτε τα recommendations άλλων χρηστών ή να περιηγηθείτε σε διάφορα κανάλια.

Today menu’ και LG Store στα δάχτυλά σας!

Η ομάδα ανάπτυξης του webOS στο Silicon Valley Lab της LG σχεδίασε το ‘Today menu’: μια μοναδική υπηρεσία η οποία αναλαμβάνει να σας προτείνει το πιο δημοφιλές πρόγραμμα, περιεχόμενο ή και ολόκληρες ταινίες που δεν έχετε παρακολουθήσει.

Τοποθετημένη στο κέντρο της οθόνης, η μπάρα επιλογών του ‘Today menu’ μπορεί επίσης να κινείται και στον κατακόρυφο άξονα μέσω του Magic Remote, δίνοντάς σας ακόμη περισσότερες επιλογές.

Το webOS της LG προσφέρει, επίσης, πρόσβαση στο LG Store και τις πολυάριθμες εφαρμογές του. Έτσι, μπορείτε να αναζητήσετε το πιο δημοφιλές (most-viewed και most-downloaded) υλικό σε ολόκληρη την πλατφόρμα Smart TV, συμπεριλαμβανομένων τηλεοπτικών προγραμμάτων και παιχνιδιών. Μάλιστα, το περιεχόμενο είναι ταξινομημένο σε κατηγορίες ανάλογα με το είδος του (υλικό 3D, παιχνίδια, ταινίες), ενώ τα ειδικά thumbnails κάνουν την επιλογή πιο εύκολη και γρήγορη.

Υπομονή, λοιπόν! Το 2014 θα είναι η χρονιά της Smarter TV της LG!

μοιράσου το!