Στην Πόλη

Video Dance me to the Stars

Ο χορός είναι ένας μοναδικός τρόπος έκφρασης, είναι τέχνη, ψυχαγωγία, χαρά: σε στέλνει στ’ αστέρια και πάλι πίσω. Και όταν ο χορός συνδυάζεται με την τεχνολογία, τότε μιλάμε για το απόλυτο χορευτικό event της χρονιάς!

Το 4ο Athens Video Dance Project –το οποίο πραγματοποιείται από τις 19 έως και τις 23 Φεβρουαρίου στους χώρους της Σχολής Καλών Τεχνών, σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών– είναι εδώ!

Ελάτε κι εσείς στο μοναδικό αυτό ετήσιο χορευτικό ραντεβού της Αθήνας και ανακαλύψτε σύντομα έργα videodance κάθε είδους, ταινίες και ντοκιμαντέρ χορού από καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως Jiri Kylian, Mary Wigman, Jan Febre, Nacho Duato, Mathilde Monnier, Samuel Lefeuvre, Akram Khan από Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Αμερική, Βέλγιο, Ισπανία, Καναδά, Αργεντινή, Κύπρο, Φινλανδία και Ολλανδία.

Στο πλαίσιο του Athens Video Dance Project θα πραγματοποιηθούν JAM, performances (Strikes & Promenade), παραστάσεις και εγκαταστάσεις που αποσκοπούν στην ανάπτυξη ενός καλλιτεχνικού διαλόγου μεταξύ του χορού και άλλων μορφών τέχνης.

Επίσης, για πρώτη φορά το Video Dance φεστιβάλ των Αθηνών ανοίγει τις πόρτες του στα πρώτα βήματα νέων καλλιτεχνών (KICK-STARTERS), μαθητών & φοιτητών (Duck-Steps), παρουσιάζοντας τα έργα τους στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Η Team Progressive στα πλαίσια των διακρατικών συνεργασιών με άλλα διεθνή φεστιβάλ videodance θα φιλοξενεί κάθε μέρα κι από ένα έργο του φιλανδικού videodance φεστιβάλ LOIKKA2013, ενώ με το πρόγραμμα AVDP on TouR θα παρουσιάσει μερικά από τα AVDP2013 έργα videodance στο Ελσίνκι (3-6 Απριλίου).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Πηγή Φωτογραφίας: http://bit.ly/1h5n0od

 

μοιράσου το!