Στην Πόλη

Ένα ξενοδοχείο… Αίθουσα Τέχνης: ROOMS 2014

Η πιο πρωτότυπη έκθεση Σύγχρονης Τέχνης που είδατε ποτέ, είναι εδώ! Πρόκειται για την ετήσια έκθεση Σύγχρονης Τέχνης ROOMS 2014, που διοργανώνεται από την Αίθουσα Τέχνης Καππάτος στο Ξενοδοχείο St George Lycabettus, στην Δεξαμενή-Κολωνάκι.

Η έκθεση ROOMS – που παρουσιάζεται από την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου μέχρι τις 28  Φεβρουαρίου 2014, για δέκατη τέταρτη φορά από το 1999 – εκτείνεται σε έναν ολόκληρο όροφο του ξενοδοχείου, όπου κάθε καλλιτέχνης ή ομάδα παρουσιάζεται σε ένα δωμάτιο και το περιβάλλον του δωματίου μεταμορφώνεται σε ένα προσωπικό χώρο του καλλιτέχνη.

 Σε μια από τις πλέον δημοφιλείς και ιστορικές εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης, 20 Επιμελητές εκθέσεων, Ιστορικοί & Θεωρητικοί της τέχνης, επιλέγουν από έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη ή ομάδα καλλιτεχνών και τους παρουσιάζουν σε δωμάτια του Ξενοδοχείου. Συμμετέχουν 25 καλλιτέχνες με ηχητικές, φωτογραφικές και εικαστικές εγκαταστάσεις, ζωγραφικά έργα, γλυπτά, projects, design, performances, ταινίες, κλπ.

Με την πρωτότυπη επιλογή των δωματίων ενός ξενοδοχείου για τη διοργάνωση της έκθεσης επιτυγχάνεται η αυτόνομη παρουσίαση των καλλιτεχνών –κάθε δωμάτιο και μια ξεχωριστή αίθουσα τέχνης-  ενώ παράλληλα το σύγχρονο έργο τέχνης διεκδικεί και καταλαμβάνει τον δικό του προσωπικό, ιδιωτικό και ταυτόχρονα δημόσιο χώρο.

Για πολλούς από τους συμμετέχοντες στην έκθεση ROOMS καλλιτέχνες, ο εξαιρετικός χώρος του Ξενοδοχείου St George Lycabettus, που βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα και ωραιότερα σημεία της Αθήνας, αποτελεί ευκαιρία για να δημιουργήσουν έργα ειδικά για την έκθεση, σχετιζόμενα με τις λειτουργίες του ξενοδοχείου ως σημαίνοντος τόπου διάβασης, περισυλλογής, αλλά και διασκέδασης.

Επειδή Life is Good λοιπόν, εκμεταλλευτείτε την εβδομάδα που απομένει και επισκεφτείτε το Κολωνάκι και την μοναδική αυτή έκθεση! 

Πηγή φωτογραφίας: http://bit.ly/1fmkQ4Z

 

μοιράσου το!