Στην Πόλη

Εδώ είναι Βαλκάνια!

Μία χερσόνησος, πολλοί λαοί, πλούσιος πολιτισμός, σεβασμός στη διαφορετικότητα, ανάδειξη των κοινών στοιχείων που μας ενώνουν… Τόσο κοντά και τόσο μακριά ταυτόχρονα: Εδώ είναι Βαλκάνια και το γιορτάζουμε!

Το 3ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Εξερεύνησης είναι μια γιορτή γνωριμίας με τις υπόλοιπες χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου που διοργανώνεται την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στον πολυχώρο πολιτισμού Block 33 από το free press «ΕΞΩΣΤΗΣ» και τη ΜΚΟ «Παιδιά Εν Δράσει».

Προσκεκλημένοι σ’ αυτό το ιδιαίτερο πολυπολιτισμικό φεστιβάλ, όλοι όσοι βρεθείτε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, για να «γευθείτε» χρώματα, εικόνες, ήχους και γεύσεις από κάθε γωνιά των Βαλκανίων.

Στόχος του Φεστιβάλ Βαλκανικής Εξερεύνησης είναι η συγκέντρωση και ανάδειξη στοιχείων του πολιτισμού των χωρών της Βαλκανικής χερσονήσου, εντοπίζοντας μέσα από τη διαφορετικότητα μας, τα κοινά μας χαρακτηριστικά σαν λαοί. Για μία ημέρα οι επισκέπτες του Block 33 θα ταξιδέψουν σε πόλεις των Βαλκανίων μέσα από εικόνες βαλκάνιων κινηματογραφιστών και φωτογράφων, θα γευτούν νοστιμιές της Βαλκανικής κουζίνας και θα διασκεδάσουν με μουσικές και ήχους βαλκανικούς.

Το πρόγραμμα του 3ου Βαλκανικού Φεστιβάλ διαμορφώνεται μέχρι στιγμής ως εξής:

- Προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ (WITHERING/ODUMIRANJE)» σε σκηνοθεσία του Μίλος Πούσιτς (Milos Pusic). Μία ταινία παραγωγής 2013, η οποία παρουσιάστηκε στις "ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ" (BALKAN SURVEY) του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

- Μουσική από τα συγκροτήματα : Koza Mostra, The Balguns, GypsyHand, Ρυθμός και Μελωδία, Τα Χάλκινα της Καστοριάς

- «Γεύσεις των Βαλκανίων», παραδοσιακά εδέσματα των Βαλκανικών χωρών

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του event στο Facebook και ετοιμαστείτε να διασκεδάσετε Βαλκανικά!

Πηγή φωτογραφίας: http://bit.ly/1fVZ0Sj

μοιράσου το!