Στην Πόλη

16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Παράθυρο στον Κόσμο μας

Η καρδιά της Θεσσαλονίκης από την Παρασκευή 14 Μαρτίου και για 10 ολόκληρες μέρες θα χτυπά κινηματογραφικά στους ρυθμούς του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και σας προσκαλεί να δείτε τον κόσμο μέσα από τα μάτια διακεκριμένων και νέων δημιουργών!

Το φετινό φεστιβάλ (ένα από τα κορυφαία Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη) επικεντρώνει τη θεματική του στους “ανθρώπους” του μεταλλασσόμενου σύγχρονου κόσμου και τις προσωπικές τους ιστορίες οι οποίες εξελίσσονται παράλληλα με τις διεθνείς γεωπολιτικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές αλλαγές.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προβληθούν 191 ντοκιμαντέρ από δημιουργούς προερχόμενους από κάθε γωνιά του κόσμου, ενώ και φέτος πρωταγωνιστεί η ελληνική παραγωγή ντοκιμαντέρ, με 59 ελληνικές ταινίες.

Το Φεστιβάλ θα τιμήσει τον πρόωρα χαμένο Καναδό κινηματογραφιστή Πίτερ Ουιντόνικ (1953-2013) για τον οποίο καθιερώνεται από φέτος το Βραβείο Κοινού Πίτερ Ουιντόνικ, για το καλύτερο ξένο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, καθώς και τον Γάλλο σκηνοθέτη Νικολά Φιλιμπέρ, ο οποίος μάλιστα αναμένεται να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη.

Αν μένετε, λοιπόν, ή βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη από τις 14 μέχρι και τις 23 Μαρτίου, αξίζει να παρακολουθήσετε το κορυφαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις ταινίες του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του. http://tdf.filmfestival.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=18&page=1185

μοιράσου το!