Στην Πόλη

Μία πόλη, 6 ομαδικές εκθέσεις: Το 3ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης είναι εδώ!

Επί δύο ολόκληρους μήνες (Φεβρουάριο - Μάρτιο) η πόλη που έχει μάθει στην υπόλοιπη Ελλάδα τι σημαίνει Φεστιβάλ (παντός είδους) τιμά για τρίτη συνεχή χρονιά την τέχνη της φωτογραφίας και σας καλεί να την ανακαλύψετε κι εσείς!

Αναφερόμαστε στο 3ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το οποίο ολοκληρώνει τον κύκλο του στις 31 Μαρτίου και διατηρεί και φέτος τη λογική της προηγούμενη διοργάνωσης, δηλαδή αυτή των μεγάλων ομαδικών εκθέσεων που παρουσιάζονται σε διαφορετικές αίθουσες της πόλης (Πολυχώρος Εικόνας Κούνιο, Γκαλερί Tettix, Γαλλικό Ινστιτούτο, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Γενί Τζαμί-Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο και Αλατζά Ιμαρέτ) την ίδια περίοδο.

Έξι εκθέσεις, από έξι αντίστοιχους επιμελητές (διακεκριμένους φωτογράφους και εκπρόσωπους φωτογραφικών φορέων), οι οποίοι επέλεξαν τους συμμετέχοντες φωτογράφους και τα έργα τους.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από την σύμπραξη πολλών φωτογραφικών δυνάμεων, με την πρωτοβουλία της Φωτογραφικής Ομάδας «Φωτοπόροι», ενώ είχε την υποστήριξη της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκή  Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι δύο από τις έξι εκθέσεις σχεδιάστηκαν με άξονα τους Νέους (η πρώτη με θέμα «Χρόνος», που αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι νέοι τον χρόνο και την σχέση του με την στατική εικόνα και η δεύτερη με θέμα «…Με τον ανθό της νιότης», στην οποία παρουσιάστηκε το πρόσωπο των νέων, μέσα από την ματιά σύγχρονων φωτογράφων), ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις εκθέσεις ήταν ανεξάρτητες και αφορούσαν αντίστοιχα τέσσερα διαφορετικά θέματα: «Σχέσεις», «Ποταμοί», «Προσωπική Φωτογραφία» και «Όλα είναι δρόμος».

Όσοι βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη και δεν πήγατε ακόμη και όσοι θα βρεθείτε εκεί τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου, προλαβαίνετε να θαυμάσετε τα έργα νέων και καταξιωμένων φωτογράφων, λίγο πριν το 3ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας κατεβάσει την αυλαία του. Μην το χάσετε! 

Πηγή φωτογραφίας: http://bit.ly/1h4RLvP
μοιράσου το!