Νέες τεχνολογίες

LG: «Στόχος μας η κορυφή στον τομέα του κλιματισμού και των ενεργειακών συστημάτων»

Το στρατηγικό της στόχο να γίνει η κορυφαία και πιο αξιόπιστη εταιρεία λύσεων HVAC (συστημάτων θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού) και ενέργειας στον κόσμο, ανακοίνωσε η LG στο πλαίσιο της έκθεσης Mostra Convegno Expocomfort (MCE) 2014 που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 21 Μαρτίου στο Μιλάνο.

Η MCE 2014 αποτελεί κορυφαίο γεγονός στον τομέα του κλιματισμού και της θέρμανσης και η LG παρουσίασε εκεί μερικές από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες inverter και chiller υψηλής ενεργειακής απόδοσης, καθώς και κορυφαία προϊόντα κλιματισμού για επαγγελματική (CAC) και οικιακή (RAC) χρήση, αλλά και προηγμένα συστήματα διαχείρισης κτηριακών εγκαταστάσεων (BMS).

Η LG που διαρκώς προσπαθεί να προσφέρει τις πιο προηγμένες λύσεις, οι οποίες ταυτόχρονα εξοικονομούν ενέργεια και είναι φιλικές προς το περιβάλλον, έθεσε έναν από τους βασικούς της στόχους για το 2014: να καταστεί «Κορυφαία και πιο αξιόπιστη Εταιρεία λύσεων HVAC και ενέργειας στον κόσμο».

Λύσεις Πέρα από τα Συνηθισμένα!

Στη φετινή MCE, η LG παρουσιάσε το εντυπωσιακό σύστημα Multi V IV, μια λύση SAC η οποία επιβεβαιώνει την υπόσχεση της εταιρείας για λύσεις «Πέρα από τα Συνηθισμένα» (“Beyond Your Standard).

Με πρωτοποριακή προσέγγιση σε τέσσερα σημεία – κλειδιά της τεχνολογίας VRF – το συμπιεστή, τον εναλλάκτη θερμότητας, το ψυκτικό μέσο και τη διαχείριση του λιπαντικού– το Multi V IV αποτελεί την επιτομή δύναμης και αποδοτικής λειτουργίας, επιτυγχάνοντας ESEER έως 7,9 - τον υψηλότερο εποχικό συντελεστή απόδοσης της αγοράς.

Οι τεχνολογίες της LG High Pressure Oil Return (HiPORTM), Active Refrigerant Control, Smart Oil Return και Variable Heat Exchanger Circuit, συνεργάζονται αρμονικά προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερες επιδόσεις και να μειώσουν δραστικά τη σπατάλη ενέργειας.

Επιπλέον, το μοντέλο Multi V WATER IV, ένα ισχυρό υδρόψυκτο σύστημα, εξασφαλίζει μέγιστη ενεργειακή απόδοση αξιοποιώντας την κορυφαία τεχνολογία inverter της LG. Το εντυπωσιακό αυτό νέο μοντέλο της LG ενσωματώνει επίσης και ορισμένες λειτουργίες έξυπνου ελέγχου, όπως η ανίχνευση και η διάγνωση βλαβών.

Αποτελεσματικός έλεγχος και εξοικονόμηση ενέργειας και στους επαγγελματικούς χώρους!

Παράλληλα, η LG  παρουσίασε στο Μιλάνο τις σειρές λύσεων Inverter Single Split και Multi Split (μονάδες κλιματισμού διαιρούμενου τύπου). Ειδικά σχεδιασμένες για χώρους εμπορικής χρήσης (γραφεία, καταστήματα λιανικής κλπ.), οι μονάδες και των δύο σειρών εγγυώνται:

·         αποτελεσματικό έλεγχο του μικροκλίματος στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων,

·         αυξημένη αντοχή

·         και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας όλο το χρόνο.

Επιπλέον, κάθε μονάδα Single και Multi Split διαθέτει αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας μεγάλης ακρίβειας, μέσω των οποίων γίνεται άμεση ανάλυση των δεδομένων λειτουργίας του συμπιεστή (πίεση και θερμοκρασία ψυκτικού) ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη απόδοσή του.

Απεριόριστη θέρμανση &  ζεστό νερό με Hydro Kit

Οι επισκέπτες της MCE 2014 είχαν επιπλέον την ευκαιρία να δουν από κοντά και να μάθουν περισσότερα για τη μονάδα Hydro Kit της LG, η οποία αξιοποιεί την τεχνολογία Dual Inverter Cascade Cycle για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης έως και 80 βαθμών Κελσίου.

Η μονάδα Hydro Kit είναι η ιδανική λύση για εγκαταστάσεις στις οποίες απαιτείται παροχή μεγάλης ποσότητας ζεστού νερού (π.χ. ξενοδοχεία, spa κτλ).

Οικονομία έως 80% με αντλίες θερμότητας LG

Η LG παρουσίασε, επίσης, τις αντλίες θερμότητας αέρα/νερού THERMA V, οι οποίες αποτελούν την οικονομικότερη και ασφαλέστερη λύση θέρμανσης για οικιακές και επαγγελματικές εφαρμογές (ανέγερση / ανακαίνιση).

Οι αντλίες θερμότητας Therma V της LG χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε εγκατάστασης και καλύπτουν όλες τις ανάγκες για θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού.  

Με έμφαση στον εντυπωσιακά υψηλό συντελεστής απόδοσης έως 4,49 (COP), που δεν επιτυγχάνεται όμως σε βάρος των επιδόσεων, οι αντλίες θερμότητας LG THERMA V καλύπτουν πλήρως τις αυστηρές ενεργειακές απαιτήσεις των σύγχρονων κτηριακών εγκαταστάσεων, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας έως και 80%,  χρησιμοποιώντας δύο ανανεώσιμες πηγές (ήλιο και αέρα). Με τον τρόπο αυτό είναι φιλικές προς το περιβάλλον, συμβάλλοντας στη μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα. Παράλληλα διακρίνονται για την ευελιξία τους όσον αφορά στις επιλογές εγκατάστασης, καθώς είναι απόλυτα συμβατές με Fan Coil Units, συστήματα καλοριφέρ και ενδοδαπέδιας θέρμανσης, ηλιακά πάνελ και boiler.

Δώστε Στυλ στο Χώρο σας με κλιματιστικά LG

H LG, όμως, έκανε τη διαφορά και στον τομέα του οικιακού κλιματισμού, παρουσιάζοντας στη φετινή MCE την εμβληματική και αναμφισβήτητα κομψή σειρά ARTCOOL Stylist Inverter V.

Με τολμηρό και ταυτόχρονα minimal σχεδιασμό, η σειρά Stylist ενσωματώνει πλήρως το βασικό μήνυμα του τμήματος RAC (λύσεις κλιματισμού για οικιακή χρήση) για το 2014: «Δώστε Στυλ στο Χώρο σας».

Η εντυπωσιακή σειρά ARTCOOL Stylist, η οποία έρχεται να διαδεχθεί την προγενέστερη ARTCOOL Gallery, συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το τετράγωνο σχήμα με τον απαλό φωτισμό LED, προκειμένου να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρά πολυτέλειας και υψηλής αισθητικής.

Στο ίδιο πλαίσιο, η LG παρουσίασε επίσης τις σειρές Prestige Inverter V και Libero Plus Inverter V. Οι μονάδες Prestige Inverter V, ενεργειακής κλάσης A+++, διαθέτουν ένα καινοτόμο σύστημα ελέγχου της κατανάλωσης και διακρίνονται για το χαμηλότερο επίπεδο θορύβου από οποιαδήποτε άλλη μονάδα RAC της παγκόσμιας αγοράς.

Η σειρά Libero Plus Inverter V προσφέρει εξαιρετική ενεργειακή απόδοση, σύστημα διάγνωσης AC Smart Diagnosis και αποτελεσματικές λειτουργίες για την προστασία της υγείας. Η τεχνολογία Active Energy Control της LG δίνει τη  δυνατότητα στις μονάδες Libero Plus Inverter V να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος, ώστε να καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες εξοικονόμησης ενέργειας.

Για το σπίτι ή για τον εργασιακό χώρο, η λύση στον κλιματισμό για το 2014 έχει μόνο ένα όνομα: LG. Η κορυφή είναι η μόνη μας επιλογή.

 

μοιράσου το!