Στην Πόλη

21 Ιουνίου: Η Ευρώπη γιορτάζει τη μουσική

«Η Μουσική είναι το άσμα των αιώνων και το άνθος της Ιστορίας. Βλασταίνει και στη λύπη και στη χαρά της ανθρωπότητας», έχει πει ο γάλλος Νομπελίστας μυθιστοριογράφος και δραματουργός Romain Rolland.

Η Μουσική μετατρέπει τον κόσμο σε μια μεγάλη αγκαλιά και κάθε χρόνο ολόκληρη η Ευρώπη τιμά την υπέρτατη αυτή τέχνη μέσα από τη μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή μουσική γιορτή που διεξάγεται σε περισσότερες από 22 χώρες (από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις χώρες της Βαλτικής μέχρι την Κύπρο) στις 21 Ιουνίου.

Η Ημέρα της Μουσικής, που ξεκίνησε από το Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, το 1985 ξεπέρασε τα γαλλικά σύνορα και με τα χρόνια έγινε θεσμός για ολόκληρη την Ευρώπη, φέτος γιορτάζει τα 15 της χρόνια και καλεί όλους τους πολίτες της γηραιάς ηπείρου να βγουν στους δρόμους και τις πλατείες και να γίνουν μια μεγάλη μουσική παρέα που ενώνει και δε χωρίζει ανθρώπους και πολιτισμούς.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Μουσικής, και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί και μουσικά σύνολα κατακλύζουν πλατείες, πάρκα και δρόμους σε κάθε άκρη της Ελλάδας και παρουσιάζουν δωρεάν συναυλίες απ’ όλο το μουσικό φάσμα.

Ενδεικτικά για την Αθήνα αναφέρουμε πως φέτος όλα τα σχήματα των Μουσικών Συνόλων του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Χορωδία, η Big Band και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα σας παρασύρουν σε μελωδικούς ρυθμούς κλασικής, έντεχνης και jazz μουσικής, στο λόφο των Μουσών, ενώ συναυλίες και μουσικά events θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε κάθε γωνιά της πόλης.

Γιορτάστε κι εσείς στις 21 Ιουνίου την Ημέρα της Μουσικής, σε όποιο μέρος της Ελλάδας ή της Ευρώπης κι αν βρεθείτε! Και φυσικά, για όσους δε θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε από κοντά κάποια από τις εορταστικές συναυλίες, η LG έχει τη λύση. Απολαύστε τις αγαπημένες σας μουσικές στο LG ΗI-FI σύστημα σας, στο LG smartphone ή στο LG G Pad tablet, ή παρακολουθήστε μουσικά προγράμματα στην LG τηλεόρασή σας.

Με τον κρυστάλλινο ήχο LG, θα είναι σα να είστε εκεί: Σε μια πλατεία, σ’ ένα δρόμο ευρωπαϊκής πόλης, με συντροφιά τις μουσικές που μας ενώνουν.

 

 

 

μοιράσου το!