Νέες τεχνολογίες

Διατηρήστε φρέσκα τα λαχανικά σας για περισσότερο καιρό με τα ψυγεία LG

Όλοι όσοι απολαμβάνετε τα φρέσκα λαχανικά και αρωματικά φυτά στις συνταγές  σας, πολλές φορές θα έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση ανοίγοντας το ψυγείο σας να τα βρίσκετε μαραμένα μετά από λίγες μόλις μέρες. Καθώς τα ψυγεία της LG είναι εξοπλισμένα με μια σειρά από καινοτόμες λειτουργίες για την διατήρηση της φρεσκάδας των τροφίμων σας, δε θα χρειαστεί ποτέ ξανά να εκνευριστείτε με τη θέα του μαραμένου βασιλικού όταν θα θέλετε να προσθέσετε μερικά φύλλα του στη ντοματοσαλάτα σας –θα κρατιέται φρέσκος για πολύ περισσότερο καιρό, αρκετό για να τον χρησιμοποιήσετε σε πολλά φαγητά.    

Το μοναδικό Moist Balance Crisper της LG είναι μια ειδική θήκη για λαχανικά, κατασκευασμένη έτσι ώστε όταν εξατμίζεται η υγρασία από τα λαχανικά και τα φυτά σας, να εγκλωβίζεται μέσα στο πλέγμα από το οποίο είναι φτιαγμένη αντί να στάζει και πάλι πάνω στα τρόφιμα και να λιμνάζει γύρω τους (σας θυμίζουν κάτι τα μουσκεμένα καφετιά φύλλα;)

Η τεχνολογία Total No Frost και Multi Air Flow επιπλέον διοχετεύει ομοιόμορφα και αποτελεσματικά τον ψυχρό αέρα στο ψυγείο σας και διατηρεί τα τρόφιμα φρέσκα για περισσότερο διάστημα.

Tέλος, η καρδιά του ψυγείου της LG, ο Γραμμικός Συμπιεστής, παρέχει περισσότερη φρεσκάδα διατηρώντας τη βέλτιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό του ψυγείου.

Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, ορισμένες ιδέες για να γίνετε πιο δημιουργικοί με τα αρωματικά φυτά και τα φρέσκα μυρωδικά που θα αποθηκεύσετε στο ψυγείο της LG

Πέστο βασιλικού και μαϊντανού

Μια γρήγορη λύση που ταιριάζει απόλυτα με τις μακαρονάδες και μπορεί να καταψυχθεί σε μερίδες για να το χρησιμοποιήσετε κι άλλες φορές.

Συστατικά:

100 γρ. Φρέσκος βασιλικός

50 γρ. Φρέσκος μαϊντανός

4 σκελίδες σκόρδο

75 γρ. Τριμμένη παρμεζάνα

100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

30 γρ. Κουκουνάρι

Οδηγίες:

Βάζετε σε ένα μπλέντερ όλα τα παραπάνω συστατικά και πολτοποιήστε τα μέχρι να μετατραπούν σε μια ομοιόμορφη σάλτσα.

Τοποθετήστε το πέστο σε ένα βαζάκι και καταναλώστε το εντός δύο εβδομάδων.

 

Πιτάκια κόλιανδρου

Μπορείτε να τα φάτε ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή και γρήγορο σνακ.

Συστατικά:

Μια πρέζα κουρκουμά

Μια πρέζα σκόνης κάρυ

Μια πρέζα αλάτι

2 κουτάλια της σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

100 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτάλια της σούπας νερό

Οδηγίες:  

  1. Αναμιγνύετε σ’ ένα μπολ τον κουρκουμά, το κάρυ, το αλάτι, τον κόλιανδρο, το αλεύρι και το νερό μέχρι να γίνει ζύμη –αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο παραπάνω νερό.
  2. Ζυμώστε με αλευρωμένα χέρια και ανοίξτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει πολύ λεπτή. Κόβετε τη ζύμη σε κομμάτια και τα ψήνετε πάνω σε ένα λαδωμένο τηγάνι για 4-5 λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. 

 

Λάδι από ρίγανη

Τα οφέλη του λαδιού από ρίγανη για την υγεία είναι πολλά! Μεταξύ άλλων, βοηθάει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων, ενισχύει το ανοσοποιητικό και ανακουφίζει σε περιπτώσεις προβλημάτων του πεπτικού συστήματος.  

Συστατικά:

Αναλογία ρίγανης και ελαιόλαδου 1:1

Οδηγίες:

  1. Πλένετε και στεγνώνετε τη ρίγανη.
  2. Τοποθετείτε τα φύλλα της ρίγανης σε ένα πλαστικό πολιμπάγκ (χωρίς να το κλείσετε) και το καλύπτετε με μια πετσέτα κουζίνας.
  3. Χτυπάτε το σακουλάκι με ένα σφυρί για κρέας ή κάτι παρόμοιο. Έτσι, θα ελευθερωθούν τα έλαια.
  4. Θερμαίνετε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο –χωρίς να το αφήσετε να κάψει.
  5. Προσθέτετε το ελαιόλαδο μέσα στο σακουλάκι με τη ρίγανη και πιέζετε το μείγμα για ένα με δύο λεπτά.
  6. Τώρα, βάζετε το μείγμα σε ένα βαζάκι ή ένα γυάλινο μπουκάλι και το φυλάσσετε σε ξηρό και δροσερό μέρος για 2 εβδομάδες.
  7. Στραγγίστε τα φύλλα από το λάδι και χρησιμοποιήστε το στη μαγειρική και στις σαλάτες σας.

 

Scrub από Λεμόνι, αλάτι και Θυμάρι  

Φτιάξτε το δικό σας scrub, χωρίς συντηρητικά και χημικά.

Συστατικά:

300 γρ. απλό ή ορυκτό αλάτι (ανάλογα με το επίπεδο του scrub που προτιμάτε)

Ξύσμα από ένα λεμόνι

2 κουταλάκια του γλυκού φύλλα θυμαριού, χωρίς τα κοτσάνια

1,5 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο

Οδηγίες:

  1. Βάλτε το αλάτι σε ένα καθαρό, αποστειρωμένο μπολ ή βάζο, με καπάκι που κλείνει καλά, προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού και το θυμάρι.
  2. Περιχύστε το αμυγδαλέλαιο από πάνω και κλείστε καλά το καπάκι.
  3. Πριν τη χρήση, κουνήστε καλά το βαζάκι για να αναμειχθούν καλά το αλάτι με το λάδι και χρησιμοποιήστε το scrub στο ντους.

Το scrub διατηρείτε για 6 μήνες σε καλά κλεισμένο βαζάκι, σε θερμοκρασία δωματίου.  

μοιράσου το!