Νέες τεχνολογίες

Μοναδική εμπειρία «έξυπνου» ήχου όπου κι αν βρίσκεστε με το νέο LG Music Flow

Δεν είναι απλά ένα νέο ηχοσύστημα, είναι πραγματική επανάσταση στη μουσική εμπειρία υψηλής ευκρίνειας και μάλιστα οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκεστε! Αναφερόμαστε στο νέο LG Music Flow που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη φετινή IFA του Βερολίνου και το οποίο αλλάζει όλα τα δεδομένα στην κατηγορία των ασύρματων multi-room audio ηχοσυστημάτων χάρη στις ‘έξυπνες’ λειτουργίες του και την απίστευτα υψηλή ποιότητα ήχου που προσφέρει, ικανοποιώντας έτσι ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της μουσικής!

Συγκεκριμένα, τα LG Music Flow Speakers (μοντέλα H3, H5, H7), το Sound bar (μοντέλο HS6), το Network Bridge (μοντέλο R1) και η ειδική εφαρμογή Music Flow Player για smartphones, συνθέτουν ένα ‘έξυπνο’ Hi-Fi audio οικοσύστημα για το σπίτι που όμοιό του δεν έχετε δει ποτέ ξανά.

Η εφαρμογή Music Flow Player σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε κεντρικά όλες τις μονάδες του συστήματος Music Flow, αλλά και ολόκληρη τη μουσική σας βιβλιοθήκη, ακόμη κι αν τα αρχεία που χρειάζεστε τα έχετε αποθηκευμένα σε διαφορετικές συσκευές. Παράλληλα, η καταπληκτική αυτή νέα εφαρμογή μπορεί να σας προτείνει συγκεκριμένα τραγούδια ή playlists, να εξασφαλίσει πρόσβαση σε διαδικτυακούς σταθμούς και να λειτουργήσει ως music player του smartphone σας, όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού!

Και βέβαια, οι καινοτομίες δεν σταματούν εδώ:

  • Το νέο ηχοσύστημα LG Music Flow είναι εξοπλισμένο με τη λειτουργία LG HomeChatTM, η οποία σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε δημοφιλείς εφαρμογές messaging για smartphone προκειμένου να επικοινωνείτε (στα αγγλικά) με το LG Music Flow. Η λειτουργία αυτή μπορεί να λειτουργήσει και ως ο προσωπικός σας DJ, καθώς σας δίνει τη δυνατότητα ακόμη και όταν βρίσκεστε εκτός του σπιτιού σας να ζητήσετε να σας προτείνει μια λίστα με τραγούδια κατάλληλα να συνοδεύσουν (π.χ.) το δείπνο που έχετε προγραμματίσει με τους φίλους σας το βράδυ! [1]
  • Απολαύστε με ένα απλό άγγιγμα την ευκολία και την ταχύτητα που προσφέρει η τεχνολογία NFC tag, την οποία συναντάμε για πρώτη φορά σε ασύρματα οικιακά συστήματα Hi-Fi audio. 
  • Με το Auto Music Play [2] μπορείτε να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική από το smartphone σας και το περιεχόμενο να μεταφέρεται αυτόματα στο Music Flow μόλις φτάσετε σπίτι.
  • Το LG Music Flow Player, σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές μουσικές συλλογές σας. Μέσα από εύχρηστα εργαλεία αναζήτησης, μπορείτε να εντοπίσετε και να παίξετε τραγούδια που βρίσκονται αποθηκευμένα σε οποιαδήποτε συσκευή σας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης στο Internet.
  • Η λειτουργία Mood Station μπορεί να σας προτείνει συγκεκριμένα κομμάτια ή να φτιάξει μια playlist κατάλληλη για να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα που εσείς θέλετε ανά πάσα στιγμή, ενώ μέσα από το Audio Streaming Service μπορείτε να αποκτήσετε εύκολα πρόσβαση σε διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και υπηρεσίες streaming, όπως το Spotify, το Deezer, το Napster και το TuneIn.

Ήχος κρυστάλλινος, μουσική χωρίς διακοπές! Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Σε αντίθεση με άλλα ασύρματα συστήματα multi-room τα οποία βασίζονται σε ένα μόνο access point με αποτέλεσμα να διακόπτονται όταν το σήμα είναι ασθενές, το LG Music Flow χρησιμοποιεί Wi-Fi διπλής ζώνης και τεχνολογία mesh network, ώστε να εγγυάται αναπαραγωγή χωρίς διακοπές και αψεγάδιαστο ήχο.

Επιλέγοντας το Multi-room Mode, μπορείτε να απολαύσετε το ίδιο τραγούδι από όλα τα ηχεία του συστήματος (όταν. Για παράδειγμα, κάνετε κάποιο πάρτυ) ή να επιλέξετε διαφορετική μουσική για κάθε δωμάτιο! Τέλος, το L/R Stereo Mode σας προσφέρει μια ακόμη πιο καθηλωτική εμπειρία ακρόασης, ενώ το Home Cinema Mode κάνει το LG Music Flow ιδανικό για μία αναβαθμισμένη εμπειρία θέασης.

Και φυσικά, αξίζει να σημειωθεί πως το LG Music Flow είναι το πρώτο σύστημα στην κατηγορία του που υποστηρίζει αναπαραγωγή αρχείων 24 bit/192kHz μέσα από διάφορες συνδεδεμένες πηγές. Αυτό σημαίνει πως το μοναδικό αυτό «έξυπνο» ηχοσύστημα της LG προσφέρει ποιότητα ήχου εφάμιλλη ενός στούντιο μουσικής, και φυσικά ανώτερη από την αντίστοιχη ενός CD ή ενός αρχείου MP3. Έτσι, μπορείτε πλέον να απολαμβάνετε ήχο υψηλής πιστότητας, πλούσιο σε λεπτομέρεια, όπου κι αν βρίσκεστε –πράγμα μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο για ένα απλό οικιακό ασύρματο σύστημα multi-room audio.

Οι επισκέπτες της IFA 2014 μπορούν να δουν από κοντά το σύστημα LG Music Flow στην Αίθουσα 11.2 του εκθεσιακού κέντρου Messe Berlin, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ αμέσως μετά το πέρας της έκθεσης θα ξεκινήσει σταδιακά η διάθεσή του στις Ευρωπαϊκές αγορές. Για την ακριβή ημερομηνία διάθεσής του στην Ελλάδα, μείνετε συντονισμένοι με το LG Blog.  

μοιράσου το!