Νέες τεχνολογίες

LG Smart+ TV – Δοκιμασμένη Απλότητα που αγαπήθηκε από εκατομμύρια καταναλωτών!

Πριν από μερικούς μήνες στη CES 2014, παρουσιάσαμε το μεγαλύτερό μας επίτευγμα: κάναμε την Smart TV πραγματικά ΑΠΛΗ και εύχρηστη. Αν και πολλοί χρήστες Smart τηλεοράσεων συμφωνούσαν πως τα χαρακτηριστικά τους προσέφεραν βελτιωμένη εμπειρία θέασης, πολλοί εξακολουθούσαν να νιώθουν πως η χρήση των λειτουργιών αυτών, τελικά μπορούσε να γίνει ιδιαίτερα περίπλοκη.

Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο επικεντρωθήκαμε όταν αναπτύξαμε το webOS – και πολλοί ήταν εκείνοι που συμφώνησαν μαζί μας στη CES όταν δώσαμε μια μικρή γεύση απ’ αυτό που είχαμε ετοιμάσει. Προκειμένου να δώσουμε στους ειδικούς επί των τηλεοράσεων μια καλύτερη ιδέα του τι είχαμε ετοιμάσει, πριν κυκλοφορήσει το webOS σ’ ολόκληρο τον κόσμο, προσκαλέσαμε ορισμένους από τους πιο έγκριτους και απαιτητικούς κριτικούς στο εργαστήριό μας στη Silicon Valley. Και ιδού μια σύντομη ματιά σ’ αυτά που είδαν τα κορυφαία media του κόσμου στο εργαστήριο της LG στη Silicon Valley.

Οι αρχικές κριτικές των media στην παρουσίαση που έγινε στη CES ήταν ήδη θετικές, αλλά μετά και από την εμπειρία τους με το webOS στη Silicon Valley, οι ειδικοί έμειναν έκπληκτοι από το πόσο απλή και ομαλή ήταν η λειτουργία του. Η πρόθεσή μας να «αρχίσουμε και πάλι από τα βασικά» κατέκτησε την καρδιά και το ενδιαφέρων των κριτικών. Έτσι, λοιπόν, σήμερα σας παρουσιάζουμε με υπερηφάνεια τη γνώμη ενός από τα top sites κριτικών των ΗΠΑ, το Digital Trends.

Πριν επεκταθούμε σε λεπτομέρειες, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα σύντομο video clip του Digital Trends σχετικά με την εμπειρία που είχε με το webOS. Όταν ακούσετε αυτά που έχει να πει ο κριτικός για το webOS, θα καταλάβετε το λόγο που μέσα σε μόλις τρεις μήνες φτάσαμε τον αριθμό ρεκόρ του ενός εκατομμυρίου συσκευών.    

Όπως λέει και το Digital Trends, αυτό που κάνει το webOS της LG τόσο ξεχωριστό είναι η απλότητά του. Η LG εξασφαλίζει πως η διαδικασία εγκατάστασης του webOS είναι εύκολη και απλή. Το χρόνιο πρόβλημα της Smart TV ήταν η «όχι-και-τόσο-έξυπνη» διαδικασία εγκατάστασης. Και η LG αντιμετωπίζει ακριβώς αυτό το πρόβλημα. Σύμφωνα με το Digital Trends, «η τηλεόραση με webOS είναι ακριβώς αυτό που έπρεπε εξ αρχής να είναι η Smart TV»*. Κάνοντας απλά click πάνω σε animations και σε φιλικούς προς τον χρήστη δείκτες στην οθόνη, η εγκατάσταση γίνεται απλά και γρήγορα. Με τη βοήθεια του BeanBird, στον οποίο έχουμε αναφερθεί και σ’ άλλα posts, η διαδικασία εγκατάστασης είναι εύκολη και διασκεδαστική ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν καμία σχέση με την τεχνολογία.   

Αν σας αφήνει έκπληκτους ο εύκολος τρόπος εγκατάστασης του webOS, να σας πούμε πως αυτό είναι απλά μια πρόγευση από όσα έχει να πει ο κριτικός. Οι λειτουργίες που πρόκειται να σας δείξουμε, στην πραγματικότητα «θέτει το νέο πρότυπο για τις πλατφόρμες Smart TV»*, αναφέρει χαρακτηριστικά το Digital Trends.

Μέχρι τώρα, η εναλλαγή μεταξύ «έξυπνων» υπηρεσιών τη στιγμή που παρακολουθούσατε ένα πρόγραμμα ήταν λίγο δύσκολη, καθώς χρειαζόταν να πάτε μπρος-πίσω στο κεντρικό μενού. Τώρα με το webOS, μπορείτε να εναλλάσσετε applications και υπηρεσίες, παραμένοντας στο πρόγραμμα που παρακολουθείτε. Με ένα απλό click στο κουμπί Home, μπορείτε να επιλέξετε περιεχόμενα, αγαπημένα apps και λειτουργίες από το κάτω μέρος της οθόνης σας, χωρίς να χρειάζεται να φεύγετε από το πρόγραμμα που παρακολουθείτε εκείνη τη στιγμή.

Προσφέροντας μια ασύγκριτη εμπειρία θέασης σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα Smart TV, η LG Smart+ TV με webOS όχι μόνον έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει τους κριτικούς, αλλά και αμέτρητους καταναλωτές σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Πράγματι, οι καταναλωτές εκτιμούν την απλότητα –από τον Μάρτιο του 2014 έχουν πουληθεί πάνω από 1 εκατομμύριο Smart TVs με webOS.  Έχοντας κερδίσει την επίσημη σφραγίδα έγκρισης των Underwriters Laboratories και της Intertek (διεθνείς οργανισμοί ελέγχων και πιστοποίησης), καθώς και την παγκόσμια αναγνώριση, δεν προξενεί εντύπωση το γεγονός πως μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2015 αναμένεται να έχουν πουληθεί 10 εκατομμύρια μονάδες!

Ακόμη και ένας από τους κορυφαίους κριτικούς των ΗΠΑ είπε μέσα από το Digital Trends: «Η ετυμηγορία είναι αυτή: το webOS είναι φοβερό»*. Λοιπόν; Τι περιμένετε; Ανακαλύψτε κι εσείς την τεχνολογία που θα κάνει τη ζωή σας απλή και… φοβερή!

*Αναδημοσίευση από το www.digitaltrends.com

μοιράσου το!