Νέες τεχνολογίες

‘Καινοτομία για μια καλύτερη ζωή’: Το 2015 θα είναι η LG-χρονιά σας!

Το 2015 είναι εδώ και όπως φαίνεται θα είναι η χρονιά που θα αλλάξει τον τρόπο που ζείτε, εργάζεστε και ψυχαγωγείστε. Ναι, σε σας τους LG fans αναφερόμαστε και σας καλούμε να γνωρίσετε τις καινοτομίες επόμενης γενιάς που παρουσιάζει η αγαπημένη σας εταιρία στην έκθεση International CES® 2015 (που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ 6-9 Ιανουαρίου) και σύντομα θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε και οι ίδιοι!

‘Καινοτομία για μια καλύτερη Ζωή’ είναι το κεντρικό θέμα της φετινής CES®  και το Internet of Things (IoT) της LG έρχεται για να βελτιώσει τη ζωή σας με τρόπο που ούτε μπορείτε να τον φανταστείτε αυτή τη στιγμή.

Το Internet of Things δεν είναι απλά κάποιες συσκευές και οι εφαρμογές μέσω των οποίων μπορείτε να τις ελέγξετε, αλλά είναι ολόκληρο το οικοσύστημα που δημιουργείται με τις τεχνολογίες διασύνδεσης και τις διάφορες καινοτομίες της LG, όπως είναι οι πλατφόρμες HomeChatTM και webOS.

Ελάτε να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στο πώς το IoT σκοπεύει να αλλάξει τη ζωή σας προς το καλύτερο:      

Πλατφόρμες

Το 2014 ήταν η χρονιά εκείνη που η LG ξεκίνησε την προσπάθεια να μετατρέψει το λειτουργικό σύστημα webOS σε μια ισχυρή πλατφόρμα IoT, ενσωματώνοντάς το με επιτυχία σε μια νέα γενιά εύχρηστων smart TVs.

Στη CES 2015, η LG παρουσιάζει με υπερηφάνεια την αναβαθμισμένη έκδοση της πλατφόρμας webOS 2.0 των LG smart TVs: ακόμη ευκολότερη και πιο απλή εμπειρία χρήσης, πάνω από δύο φορές πιο γρήγορη από την προηγούμενη έκδοση, και πλήρης υποστήριξη streaming περιεχομένου 4K Ultra HD. Παράλληλα, τώρα η επιτυχημένη πλατφόρμα LG webOS επεκτείνεται και στις επαγγελματικές λύσεις digital signage, καθώς και στις hotel TVs της εταιρείας, γεγονός που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε την πραγματική αξία του IoT, ακόμη και όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού.

Και τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ. Αυτή τη στιγμή, η LG εργάζεται επάνω σε μία πλατφόρμα η οποία θα φροντίζει συνολικά για την ευεξία σας, και όχι μόνο για την απλή καταγραφή και αναφορά των δραστηριοτήτων σας. Στο πλαίσιο αυτό, η αγαπημένη σας εταιρεία έχει αναπτύξει τεχνολογίες για smartphones και wearable συσκευές, οι οποίες αναλύουν βιομετρικά σήματα (bio-signal analysis) και μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη διαχείριση φυσικών δραστηριοτήτων, όπως ο ύπνος. Η πλατφόρμα ευεξίας της LG μπορεί, επίσης, να ρυθμίζει με βέλτιστο τρόπο συσκευές που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή, όπως ο θερμοσίφωνας ή το σύστημα κλιματισμού.

Συνδεσιμότητα

Η LG σχεδιάζει το μέλλον στη διασύνδεση διαφόρων έξυπνων συσκευών και τεχνολογιών, δίνοντας έμφαση στην ευελιξία και στη δική σας ευκολία. Έτσι, λοιπόν, η LG επεκτείνει το IoT στο χώρο του αυτοκινήτου, μέσα από την ανάπτυξη τεχνολογιών Vehicle to Everything (V2X). Έχοντας ήδη διαθέσει στην αγορά λύσεις οι οποίες αναπαράγουν την οθόνη συσκευών Android και iOS στον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου, η έξυπνη τεχνολογία διασύνδεσης smart car connectivity της LG μπορεί όχι μόνο να παραμετροποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες σας, αλλά και να υποστηρίζει άλλες ανάλογες λύσεις, όπως το MirrorLink®.

Παράλληλα, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνσή σας και θέλοντας να σας δώσει την ευκαιρία να αξιοποιήσετε όλες τις νέες τεχνολογίες, η LG υιοθετεί ανοικτά πρότυπα (open standards), ενώ συνεργάζεται με το AllSeen Alliance (στο οποίο η LG είναι ιδρυτικό μέλος), με στόχο την καθιέρωση του AllJoyn –μιας ανοικτής πλατφόρμας διασύνδεσης ψηφιακών συσκευών. Παράλληλα, η LG έχει σημαντική εμπλοκή στο έργο του oneM2M, τις παγκόσμιες προδιαγραφές για τις υπηρεσίες IoT, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί μια μεγάλη γκάμα τεχνολογιών διασύνδεσης μεταξύ gateways και συσκευών μέσω cloud. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως τα αγαπημένα σας LG-προϊόντα θα μπορούν να συνεργάζονται απρόσκοπτα με οποιαδήποτε συσκευή, οποιουδήποτε κατασκευαστή, χωρίς περιορισμούς, για τη δική σας ευκολία και μόνο!

Οικοσύστημα

Η LG συνεργάζεται στενά με κορυφαίες εταιρείες παροχής υπηρεσιών για έξυπνα σπίτια (smart home services) και μέλη του οικοσυστήματος iControl OpenHome, με στόχο να διασφαλίσει ότι η πλούσια γκάμα των προϊόντων της θα είναι σε θέση να ενσωματωθεί απρόσκοπτα σε διάφορα smart home services, όπως για παράδειγμα σε υπηρεσίες οικιακού αυτοματισμού ή υπηρεσίες ασφάλειας και προστασίας.

Το 2014 η LG παρουσίασε την πλατφόρμα HomeChatTM, η οποία επιτρέπει τη χρήση απλών εντολών (Natural Language Processing - NLP) για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της λειτουργίας διαφόρων οικιακών συσκευών. Αυτή την εποχή, η LG συνεργάζεται με τη Nest Labs, με στόχο να κάνει το HomeChat™ συμβατό με τα προϊόντα Nest. Σύντομα, η πλατφόρμα HomeChatTM θα μπορεί επίσης να συνδέεται και με αυτοκίνητα. Έτσι, λοιπόν, για παράδειγμα, πριν φύγετε από το σπίτι, θα λέτε πού θέλετε να πάτε και ο προορισμός αυτός θα προστίθεται αυτόματα στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου σας, ώστε να ολοκληρώνετε το ταξίδι σας με ασφάλεια και σε μικρό χρόνο.

Σας ακούγονται όλα τα παραπάνω σα να έρχονται από το μέλλον; Δεν έχετε δει τίποτα ακόμη. Εμείς σας το είπαμε από την αρχή. Το 2015 θα είναι η LG-χρονιά σας! Stay tuned ;-)

μοιράσου το!