Στην Πόλη

Kyklos Ensemble- J. S Bach: Ραντεβού στο Μέγαρο

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα από την τελευταία τους επιτυχημένη εμφάνιση “Mediterranea” στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το κοινό έχει ξανά την ευκαιρία να απολαύσει τους Kyklos Ensemble.

Την Τρίτη 10 Μαρτίου και ώρα 20:30, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  θα φιλοξενήσει τη συναυλία «Ο Kyklos με τον Μπαχ», μια συμπαραγωγή του Μεγάρου με το σύνολο μουσικής δωματίου Kyklos Ensemble.  Το πρόγραμμα παρουσιάζεται ως εξής:

  • A. Pärt: Κολάζ πάνω στο θέμα B.A.C.H.: Sarabande
  • J.S Bach  Chaconne (μεταφορά για μαρίμπα σόλο)
  • J.S Bach - F. Busoni 4 χορικά πρελούδια
  • J.S Bach  Μουσική προσφορά, BWV 1079

 

Σολίστ στο πιάνο θα βρίσκεται η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, της οποίας η μελέτη του Bach αποτέλεσε αντικείμενο οξύτατου ενδιαφέροντος  από νεαρή ηλικία, ενώ στη μαρίμπα θα βρίσκεται ο βραβευμένος για σύνθεση πρωτότυπης μουσικής για χορό, Δημήτρης Δεσύλλας.

Το μουσικό σύνολο Kyklos Ensemble αποτελείται από 16 τακτικά μέλη, όλοι τους δεξιοτέχνες στο πιάνο, το βιολί, το τσέλο, την τρομπέτα και το κοντραμπάσο, αλλά και στην άρπα, το όμποε, το κλαρινέτο, το κόρνο, το φαγκότο και το φλάουτο. Ιδιαίτερα προσφιλείς είναι και οι συνεργασίες τους με έλληνες που δραστηριοποιούνται και χαίρουν εκτίμησης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σύμπραξη με τον  διευθυντή ορχήστρας, Θεόδωρο Κουρεντζή, στο  «Χειμωνιάτικο Ταξίδι» του Σούμπερτ το καλοκαίρι του 2014.

Οι κριτικές μετά από κάθε εμφάνιση του Kyklos Ensemble επισημαίνουν ένα ιδιαιτέρως υποσχόμενο καλλιτεχνικό σύνολο. Έτσι, η επερχόμενη συναυλία αποτελεί, ιδανική ευκαιρία για να περάσετε ένα δημιουργικό απόγευμα Τρίτης.  Ακόμα και εάν δεν είστε οι πιο πιστοί φαν του είδους, ένα μουσικό ταξίδι στις προηγούμενες εκτελέσεις τους θα σας πείσει για την ξεχωριστή ματιά τους. Βάλτε τα ακουστικά του LG smartphone στ’ αυτιά σας και χαθείτε για λίγη ώρα στους ήχους του Kyklos Ensemble.

Πηγή φωτογραφίας: http://bit.ly/195jtbV

μοιράσου το!