GUEST POSTS

Η LG στηρίζει την CREAID, η οποία «ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ» για τους Γιατρούς του Κόσμου!

“Create to Aid those in need”: Αυτό είναι το μότο του νεοσύστατου μη κερδοσκοπικού οργανισμού CREAIDο οποίος δημιουργήθηκε για να υπηρετεί τις θεμελιώδεις αρχές του αμοιβαίου σεβασμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η LG, πιστή στο δικό της όραμα για έναν καλύτερο κόσμο, στηρίζει έμπρακτα την CREAID και το φιλανθρωπικό της έργο.

Έτσι, πριν από μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μια πρωτότυπη και ιδιαίτερα «δημιουργική» δημοπρασία, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά μία κινητής μονάδας απαραίτητης για τους «Γιατρούς του Κόσμου».

Συγκεκριμένα, η Μαρίνα Βερνίκου, πρόεδρος του σωματείου, προσκάλεσε 200 συνανθρώπους μας κυρίως από τον καλλιτεχνικό, τον επιχειρηματικό και το δημοσιογραφικό χώρο να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή, σχεδιάζοντας τη δική τους μοναδική Tote Bag: Πολύχρωμες, funky, λιτές, πρωτότυπες - 200 διαφορετικές - ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ - Tote Bags δημιουργήθηκαν από γνωστές προσωπικότητες, όπως οι Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Αλέκος Φασιανός,  Παναγιώτης Τέτσης, Μαρί Κυριακού, Vassiliki, DeuxHommes, Βίκυ Καγιά, Ελενα Κουντουρά, Κατερίνα Παναγοπούλου, Tatiana Blatnik, Danelian, Lalaounis, Σοφία Κοκοσαλάκη, Loukia, VrettosVrettakos, Αντώνης Ρέμος, Νίκος Κούλης και πολλοί άλλοι και δημοπρατήθηκαν για να ενισχυθεί και να διευκολυνθεί το πολύτιμο έργο των Γιατρών του Κόσμου. Η LG συμμετείχε φυσικά με τη δική της Tote bug με θέμα ‘Life is Good’.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο One Athens, ενώ όσοι δεν παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν και να δουν τα 200 μοναδικά κομμάτια των Tote Bags μέσω του website (www.creaid.com), μέσω της επίσημης σελίδας του σωματείου στο facebook: www.facebook.com/pages/creaid/410606485769327?ref=hl, όσο και στο Instagam με το όνομα CreaidGreece.  

Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες του νέου LG G Flex2 και να βγάλουν τη δική τους αναμνηστική φωτογραφία, την οποία μπορούσαν επιτόπου να τυπώσουν και να μοιραστούν στα social media με το μήνυμα ‘Life is Good when you Creaid’.

Επιπλέον, οι εντυπωσιακές τηλεοράσεις LG OLED που ήταν τοποθετημένες στο χώρο, πρόβαλαν video με θέμα τους ‘Γιατρούς του Κόσμου’, τις τσάντες από καμβά που συμμετείχαν στον πλειστηριασμό και φωτογραφίες-πορτρέτα από την προσωπική συλλογή της κας Μαρίνας Βερνίκου, προσφέροντας στους καλεσμένους μία εμπειρία θέασης εξαιρετικής ποιότητας.

Η Μαρίνα Βερνίκου μίλησε στο LG Blog για την CRΕAID, καθώς και για την αξία της φιλανθρωπικής δράσης, για μια καλύτερη ζωή:    

«Ανέκαθεν επιθυμούσα να αφιερώσω χρόνο για ένα φιλανθρωπικό σκοπό, αλλά δεν κρύβω ότι το αρχικό ερέθισμα, προήλθε από τη γιαγιά μου, η οποία ασκούσε το επάγγελμα της δικηγόρου, εθελοντικά, σε άπορους ανθρώπους.

Έχοντας λοιπόν αυτές τις εικόνες, ήρθε ένα ακόμα δυνατό έναυσμα, που με επηρέασε στο να πάρω την απόφαση, να ιδρύσω τον ΜΚΟ, δίχως δεύτερη σκέψη. Η δημιουργία της ονομασίας CREAID προέρχεται από τις λέξεις Creation-δημιουργία και AID-βοηθάω. Στο εξώφυλλο του περιοδικού TIMES, πρωταγωνιστούσαν οι εθελοντές για τα θύματα του ιού Ebola, κάτι που τόσο απλά πλην δυναμικά, εξηγεί τη σημασία του εθελοντισμού.

Τα όμορφα λόγια ενός φίλου και συμμαθητή που συμβάλει στο έργο των «Γιατρών του Κόσμου» και η συνεργασία μου μαζί τους, φωτογραφίζοντας μικρά παιδιά του οργανισμού, με ενέπνευσαν να ξεκινήσω και εγώ τη δική μου δράση.

Αυτή είναι η πρώτη μου φιλανθρωπική δραστηριότητα και η ιδέα ήταν να μιλήσω προσωπικά και μετέπειτα να προσκαλέσω 200 συνανθρώπους μας κυρίως από τον καλλιτεχνικό, τον επιχειρηματικό και το δημοσιογραφικό χώρο να συμμετάσχουν στην προσπάθεια σχεδιάζοντας τη δική τους μοναδική Tote Bag.

Ως κατακλείδα λοιπόν παροτρύνω τους πάντες να δράσουν υπέρ φιλανθρωπικών σκοπών, κάνοντας τον τρόπο ζωής, βοηθώντας έτσι συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους δημιούργησαν αυτές τις υπέροχες τσάντες, όλους τους γενναιόδωρους υποστηρικτές και την LG που στηρίζει τον ιερό αυτό σκοπό».

μοιράσου το!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ