Τα Νέα Μας

Η μελλοντική τεχνολογία στον κινηματογράφο: Το μέλλον είναι ήδη εδώ (;)

Ποιος από εμάς που μεγαλώσαμε στις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα δεν είχε οραματιστεί το μέλλον (και σημερινό παρόν) κάπως έτσι: Αυτοκίνητα να πετάνε, τηλεφωνικές επικοινωνίες με οπτική επαφή, τεράστιες οθόνες με τρισδιάστατη απεικόνιση και άλλες τέτοιες καινοτομίες που μας έκαναν να φανταζόμαστε έναν κόσμο hi tech βγαλμένο από χολιγουντιανή ταινία;

Ταινίες όπως το Back to the Future, Star Trek, ακόμα και το κλασικό Metropolis του 1927 μας έδιναν μια γεύση από το μέλλον που, τελικά… ήρθε!

Οκ, μπορεί τα αυτοκίνητα να μην πετάνε (ακόμα) αλλά πολλά άλλα τεχνολογικά επιτεύγματα που κάποιοι άνθρωποι πρώτοι οραματίστηκαν πριν από μερικές δεκαετίες, μπήκαν στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, και έγιναν μέρος της καθημερινότητάς μας.      

Ένα παράδειγμα είναι τα smartphones και τα tablets, τα οποία έφεραν πραγματική επανάσταση στον τρόπο που ενημερωνόμαστε, επικοινωνούμε ακόμα και σκεφτόμαστε. Το ξεκίνημα έγινε το 2007 με τα πρώτα smartphones να κάνουν την εμφάνισή τους και με τη γρήγορη πτώση των τιμών τους να εκτοξεύουν τις πωλήσεις του σε πάνω από 1,2 δις συσκευές μέσα σε 7 μόλις χρόνια (2007-2014)!

Η εμφάνιση των apps δημιούργησε μια νέα αγορά, ενώ έφερε τα smartphones στο επίκεντρο της ζωής μας. Μάλιστα, τα smartphones και τα tablets που έχουμε σήμερα είναι πολύ καλύτερα και με πολύ περισσότερες δυνατότητες από τις συσκευές που έχουμε δει κατά καιρούς να χρησιμοποιούν ηθοποιοί σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας που διαδραματίζονται στο μακρινό μέλλον. Για παράδειγμα, οι ανάλογες συσκευές που έχουμε δει σε ταινίες (π.χ. στο 2001: A Space Odyssey του Stanley Kubrick) χρησιμοποιούνταν μόνο για διάβασμα ή παρακολούθηση βίντεο. Αν και οι δύο παραπάνω χρήσεις αποτελούν βασικές λειτουργίες των σύγχρονων συσκευών, η σημερινή τεχνολογία ξεπερνάει τη φαντασία ακόμη και των πιο αισιόδοξων οραματιστών των προηγούμενων 20 χρόνων: Μια ματιά στα τελευταίας τεχνολογίας smartphones και tablets της LG, όπως το LG G4, το Nexus 5X, το LG Zero και το G Pad θα σας πείσει! Και, φυσικά, το μέλλον αυτού του είδους των συσκευών φαντάζει ακόμη πιο λαμπερό!

Μια ακόμη τεχνολογία όπου η πραγματικότητα ξεπέρασε τη φαντασία είναι οι οθόνες. Έτσι, οι σημερινές οθόνες είναι έτη φωτός μπροστά από τις οθόνες που βλέπει κανείς σε ταινίες όπως το Back to the Future και το Star Trek!

Και, πράγματι, αμφιβάλλει κανείς πως μια σημερινή LG OLED TV ξεπερνάει σε φαντασία –και ποιότητα – την οθόνη του διαστημοπλοίου Enterprise; Για να μην αναφερθούμε στο λειτουργικό σύστημα των νέων LG Smart TVs, το WebOS που έφερε πραγματική επανάσταση στον χειρισμό των «έξυπνων» τηλεοράσεων.  

Φαίνεται, λοιπόν, πως ήδη ζούμε στο μέλλον, μόνο που τα πράγματα δεν σταματάνε εδώ. Οι εταιρείες τεχνολογίας προσπαθούν πάντοτε να ξεπερνούν εαυτούς στο θέμα της τεχνολογικής καινοτομίας ώστε να βρίσκονται συνεχώς ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Και η αλήθεια είναι πως η LG έχει επιδείξει ιδιαίτερη ικανότητα στο να ξεπερνάει τη φαντασία μας με τα προϊόντα της.

Την επόμενη φορά που θα παρακολουθήσετε μια νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας και γοητευτείτε από τα τεχνολογικά επιτεύγματα που θα έχουν οραματιστεί οι παραγωγοί της, κάντε τον κόπο να ανοίξετε το smartphone ή το tablet σας και να κάνετε ένα κλικ στο site της LG : Το μέλλον μπορεί να είναι ήδη εκεί ;-)           

μοιράσου το!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ