GUEST POSTS

Ο Σάκης Καρπάς δοκιμάζει το LG 24MP88HM-S

Η LG συνεχίζει να βομβαρδίζει την αγορά με νέα monitors. Το κακό είναι ότι είναι τόσα πολλά και διαφορετικά, που με τις κωδικές ονομασίες χάνεσαι. Το καλό από την άλλη είναι ότι δίνει επιλογές, τόσο ως προς τη χρήση των οθονών, όσο και ως προς το σχεδιασμό τους. Στα χέρια μου έφτασε το LG 24MP88HM-S, ένα ολοκαίνουργιο προϊόν το οποίο με εντυπωσίασε, δεδομένου ότι το κόστος κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.

Καταρχάς έχουμε να κάνουμε με IPS LED panel με διαγώνιο 24 ίντσες και μέγιστης ανάλυσης 1920x1080 pixels. Πριν από αυτά θέλω να μιλήσω για τον όμορφο και λιτό χαρακτήρα του σχεδιασμού του monitor. Σχεδιαστικά λοιπόν η οθόνη ακολουθεί μία πιο premium γραμμή, με λευκό glossy χρώμα στο κεντρικό σώμα της και ασημένια βάση. Η βάση έχει τη λογική του μισοφέγγαρου και δε σας κρύβω πως μου αρέσει πολύ.

Αυτό που λάτρεψα είναι τα εξαιρετικά μικρά bezels. Η LG, παρεμπιπτόντως, αυτό το λέει Infinity Display. Το πλαίσιο γύρω από το panel, ξεχωρίζει από την πλειοψηφία των οθονών μιας και έρχεται μικρό και στις τέσσερις πλευρές. Να φανταστείτε, το logo της LG δε χωράει πάνω στην οθόνη, με αποτέλεσμα να υπάρχει στο δεξιό άκρο της βάσης.

Ο έλεγχος των μενού των ρυθμίσεων γίνεται με ένα joystick στο κάτω μέρος και η αλήθεια είναι ότι το προτιμώ από τα τυφλά touch control που εν τέλει εκνευρίζουν. Βέβαια, υπάρχει και ειδικό software για απευθείας ρύθμιση μέσα από το λειτουργικό. Kudos γι’ αυτήν την κίνηση. Στη συνδεσμολογία, εκτός από την υποδοχή του ρεύματος η οποία ζητάει περίπου 18W από την πρίζα, δίνονται δύο HDMI θύρες, μία θύρα D-Sub και είσοδο/ έξοδο για audio jack ακουστικά ή ηχεία. Έχω κι άλλα να πω για τον ήχο, μιας και στο κάτω μέρος του monitor υπάρχουν δύο ηχεία των 5W τα οποία κάνουν αξιοπρεπώς τη δουλειά τους.

Όπως προείπα, έχουμε να κάνουμε με Full HD ανάλυση, η οποία αποτελεί και το standard σήμερα. Η συχνότητα φτάνει έως και τα 75Hz, ενώ ο χρόνος απόκρισης βρίσκεται στα 5ms, αριθμός ιδανικός για gaming. Αφήνω τα νούμερα στην άκρη και περνάω στην ουσία. Το monitor το λάτρεψα! Έχει πανέμορφα λευκά και πολύ ικανοποιητικά μαύρα. Υπάρχει ένα ελαφρύ bleeding στις μαύρες οθόνες, αλλά κάτι τέτοιο νομίζω πως είναι αναμενόμενο. Δεν ενοχλεί όμως. Θετικό το ότι υπάρχει μια πιο αναλυτική ρύθμιση για τα επίπεδα του μαύρου, κάτι που ειδικά στα παιχνίδια, το βρήκα εξαιρετικά χρήσιμο. Μου άρεσε πολύ η καθαρότητα της απεικόνισης. Χωρίς να το παρακάνει με το sharpness, καταφέρνει να διατηρεί ευκρίνεια χωρίς να «πιξελιάζει» που λέμε στην καθομιλουμένη. Εκπληκτική βρήκα και την απόδοση των χρωμάτων. Δεν εντυπωσιάζομαι εύκολα, ειδικά από αυτού του επιπέδου οθόνες, αλλά η συγκεκριμένη έχει πραγματικά φοβερά χρώματα, τα οποία τα κρατάει ικανοποιητικά σε σχετικά πλούσιες γωνίες θέασης. Στο gaming κομμάτι αποδίδει ομαλά, στην ανάγνωση και στις εργασίες μέσα στο λειτουργικό είναι ξεκούραστη και γενικά νομίζω πως έχουμε να κάνουμε με μία από τις καλύτερες οθόνες, πάντα στην κατηγορία της.

 

μοιράσου το!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ