Κινητά & Tablets

5 ερωτήσεις σχετικά με τα LG G5 & Friends - Μπες στο παιχνίδι!

Με αφορμή την κυκλοφορία του LG G5, στην ελληνική αγορά τον Μάϊο, η LG Electronics Hellas (LG) συγκέντρωσε τις πιο δημοφιλείς απαντήσεις στα ερωτήματα των καταναλωτών σχετικά με τα G5 & Friends για να κάνει ακόμα πιο απλή και απολαυστική την εμπειρία χρήσης.

Το LG G5, έκλεψε αρχικά την παράσταση στα αποκαλυπτήρια του στο MWC 2016 τον Φεβρουάριο, προσελκύοντας τεράστιο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ πρόκειται για το πρώτο παγκοσμίως smartphone που διαθέτει Modular σχεδιασμό προσφέροντας στους χρήστες διασκεδαστικές εμπειρίες, με τη ‘βοήθεια’ των LG G5 Friends.

Ερωτ. 1. Πώς αποσυναρμολογείτε τη modular μπαταρία;

1. Πιέστε το “module eject key” ελαφρώς για να ελευθερωθεί το module από το κυρίως σώμα.

2. Κρατήστε το κέντρο του module και τραβήξτε το έξω από το σώμα.

3. Kρατήστε τη μπαταρία και το module με κάθε χέρι ξεχωριστά και αφαιρέστε τη μπαταρία προς την ίδια κατεύθυνση, όπως φαίνεται στην εικόνα. Ενώ κρατάτε το module με το δεξί χέρι, τραβήξτε τη μπαταρία όπως τη φορά ρολογιού, σαν να τη λυγίζετε από το module, και έτσι μπορείτε εύκολα να αποσπάσετε τη μπαταρία.

Ερωτ. 2. Ποια τεχνολογία βρίσκεται πίσω από το πλήρως μεταλλικό σώμα του G5;

Το G5 είναι ένα πλήρως μεταλλικό smartphone, αποτελούμενο από ειδικό κράμα αλουμινίου LM201, με αστάρι στην κορυφή, ενώ το υπόλοιπο επικαλύπτεται από χρωστικό micro-στρώμα. Το LM201 είναι ένα υλικό που αναπτύχθηκε από την LG σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικής Τεχνολογίας της Κορέας και εισήχθη για πρώτη φορά στο εμπόριο με το G5. (Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη διαδικασία παραγωγής υλικού του LM201 υποβλήθηκε στην Κορέα τον Φεβρουάριο του 2016)   

Το LM201 είναι ένα υλικό το οποίο εφευρέθηκε ώστε να εφαρμοστεί σε μεγάλα αεροσκάφη, πολυτελή αυτοκίνητα και καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα που απαιτούν ιδιαίτερη ανθεκτικότητα και σταθερότητα. Το κράμα κατέδειξε εξαιρετικής ποιότητας αποτελέσματα από άποψη αντοχής στη διάβρωση, αντοχής στον εφελκυσμό και δοκιμών σε αλμυρό νερό.

Το μέταλλο του G5 είναι die-cast και επικαλύπτεται από αστάρι για να δημιουργήσει την ομαλή επιφάνειά του, διαδικασία που είναι παρόμοια με τη διαδικασία βαφής αυτοκινήτων. Το σώμα του G5 δεν πρέπει να θεωρηθεί πλαστικό απλά και μόνο επειδή έχει εφαρμοστεί το αστάρι. Κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με το να πούμε ότι ένα αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο από πλαστικό επειδή εφαρμόστηκε το αστάρι στην κορυφή του μεταλλικού του σώματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της βαφής.

Η LG εφαρμόζει τη διαδικασία microdizing για το εξωτερικό στρώμα στο LM201. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας microdizing, τα μικροσκοπικά σωματίδια χρώματος συνδέονται στις μεταλλικές επιφάνειες, δημιουργώντας έτσι διάφορα χρώματα, ενώ διατηρούν παράλληλα την πολυτελή μεταλλική αφή τους. 

Χάρη στη διαδικασία microdizing, η LG κατάφερε να εφαρμόσει δύο μοντέρνα χρώματα συμπεριλαμβανομένων των, Τιτανίου και Χρυσού ι στο G5 και ολοκλήρωσε μια κομψή ομοιόμορφη σχεδίαση στο σώμα του, χωρίς να διαταράσσεται η καθαρή όψη του από γραμμές.

*Το αστάρι είναι μια προπαρασκευαστική επίστρωση τοποθετημένη στην επιφάνεια ενός υλικού ώστε να αυξήσει την αντοχή της βαφής, να παράσχει πρόσθετη προστασία και να εξασφαλίσει καλύτερη πρόσφυση σε μεταγενέστερο χρωμάτισμα.

Ερωτ. 3. Μπορεί η βάση φόρτισης της μπαταρίας του G5 να χρησιμοποιηθεί ως μια εξωτερική μπαταρία;

Δεδομένου ότι η βάση φόρτισης της μπαταρίας του G5 είναι εξοπλισμένη με μία υποδοχή για USB Type-A, καθώς και με μία υποδοχή για USB Type-C, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως βάση φόρτισης της μπαταρίας για το G5, αλλά και ως μια εξωτερική μπαταρία για διάφορες συσκευές.

Ερωτ. 4. Είναι τα G5 and Friends συμβατά και με άλλα smartphones;

Εκτός από τα LG CAM Plus και LG 360 VR, όλα τα LG Friends που κυκλοφορούν με το G5 είναι συμβατά με άλλα smartphones. Ειδικότερα, το LG Hi-Fi Plus ηχείο της B & O PLAY και η LG 360 CAM μπορούν να συνδεθούν ακόμη και με smartphones με λειτουργικό σύστημα iOS. Επιπλέον, το ηχείο LG Hi-Fi Plus της B & O PLAY μπορεί να συνδεθεί με ένα PC, ένα laptop αλλά και με ένα tablet μέσω καλωδίων, αλλά και τα LG TONE Platinum ακουστικά μπορούν να συνδεθούν με όλες αυτές τις συσκευές μέσω Bluetooth. Ωστόσο, δεδομένου ότι η συμβατότητα διαφέρει ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού συστήματος, παρακαλώ ελέγξτε τον παρακάτω πίνακα.

 

LG Friends

Συνδεσιμότητα

Συμβατές Συσκευές Smartphones

1

LG CAM Plus

Module

LG G5

2

LG Hi-Fi Plus with B&O PLAY

Module

LG G5

Cable

Android OS, iOS

3

LG 360 CAM

Wi-Fi

Android OS, iOS

4

LG 360 VR

Cable

LG G5

 (Προδιαγραφές Συμβατότητας)

- HiFi Plus with B&O PLAY: Android 5.0, iOS 6, Windows 7, Mac OS 10. 9 και πάνω
          *Απαιτεί υψηλής ταχύτητας USB OTG και UAC2 (USB Audio Class 2)
- 360 CAM: Android 5.0, iOS 8, Windows 7, Mac OS 10.10 και πάνω

Ερωτ. 5. Δεν μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή App Drawer;

Αντιμετωπίσατε δυσκολίες κατά την εύρεση εγκατεστημένων εφαρμογών στην Αρχική οθόνη; Μπερδευτήκατε όταν ανακαλύψατε ότι οι εφαρμογές που νομίζατε σβησμένες παραμένουν στο App Drawer;

Με το πρόγραμμα LG Home 5.0, το οποίο ενσωματώνει την Αρχική οθόνη και την εφαρμογή App Drawer, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν την ευκολία και την άνεση της Home Screen. Το LG Home 5.0 απλοποίησε τις διαδρομές για τη προσέγγιση εφαρμογών και ελαχιστοποίησε τη σύγχυση των χρηστών που προκαλείται από την τακτοποίηση πολλαπλών δομών μενού σε μία σελίδα.

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να διαγράψουν άμεσα περιττές εφαρμογές. Επίσης, όταν μία συγκεκριμένη εφαρμογή διαγραφεί κατά λάθος, μπορεί να αποκατασταθεί από το μενού των ‘Uninstalled Apps’ εντός 24 ωρών.

Επιπλέον, όσοι προτιμούν το προηγούμενο πρόγραμμα και επιθυμούν να διατηρήσουν το App Drawer στο G5, μπορούν να κατεβάσουν το LG Home 4.0 από το LG SmartWorld.

Κατεβάστε την εφαρμογή από το LG SmartWorld: www.lgworld.com

Οι χρήστες, μέσα από το LG SmartWorld, μπορούν να κατεβάσουν παιχνίδια, μουσική, εφαρμογές, αλλά και γραμματοσειρές της LG. Επίσης, μπορούν να προσαρμόσουν το G5 με το δικό τους ξεχωριστό στυλ, χρησιμοποιώντας διαφορετικά home themes, keyboard themes και γραμματοσειρές.

    

μοιράσου το!