Νέες τεχνολογίες

H LG σπάει το πιο… λαμπερό παγκόσμιο ρεκόρ Guinness!

Πόσες φορές θαυμάζοντας κάτι εκπληκτικό δεν έχουμε πει τη φράση «Αυτό είναι για Guinness»; Και, πράγματι, ένας τρόπος για να αποδείξει κανείς την υπεροχή του είναι να λάβει έναν τίτλο Guinness World Records –όπως ακριβώς έγινε, δηλαδή, με την LG!

Αφορμή το μεγαλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο που δημιουργήθηκε με την αποκλειστική χρήση λαμπτήρων –αποδεικνύοντας, έτσι, την εξαιρετική ενεργειακή απόδοση των LG Centum Systemψυγείων.

Για την ακρίβεια, σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Serge Belo με εξειδίκευση στη τέχνη του μωσαϊκού και την καλλιτεχνική ομάδα Everyware, η LG σχεδίασε και κατασκεύασε μια τεράστια εικόνα διαστάσεων 12 x 9,6 μέτρα που απεικονίζει ένα LG Centum Systemψυγείο μέσα σε μόλις 48 ώρες, με μία διαδικασία που περιελάμβανε την προσθήκη φίλτρων χρώματος σε κάθε λαμπτήρα ξεχωριστά.

Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 18.072 ατομικοί λαμπτήρες φθορίου, ενώ το τελικό έργο τέχνης ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 11.022 λαμπτήρων που είχε κατασκευαστεί το 2014.

Αξίζει να σημειωθεί πως φωτίζοντας την εικόνα του έργου τέχης για μία ώρα απαιτείται 198.8kWh ηλεκτρικής ενέργειας, που ισοδυναμεί με την εξοικονόμηση ενέργειας ενός Centum System ψυγειοκαταψύκτη LG ενεργειακής απόδοσης A+++ -20% σε σχέση με ένα μοντέλο ενεργειακής απόδοσης Α+. Αυτή είναι περίπου η ίδια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για την τροφοδότηση μίας ηλεκτρικής σκούπας σε λειτουργία για 5,5 ώρες την ημέρα για ένα χρόνο ή την τροφοδότηση για ένα πιστολάκι μαλλιών με διάρκεια λειτουργία  περίπου 30 λεπτά κάθε μέρα για σχεδόν 18 χρόνια*.

Το έργο τέχνης από λαμπτήρες σηματοδοτεί τον δεύτερο τίτλο Guinness World Records που λαμβάνει η LG για Centum System προϊόντα μέσα στο 2016, καθώς τον Απρίλιο, η εταιρεία απέδειξε τη σταθερότητα του Centum System πλυντηρίου κατασκευάζοντας τον υψηλότερο πύργο από τραπουλόχαρτα πάνω στο πλυντήριο, ενώ βρισκόταν σε λειτουργία με περιστροφή στα 1000 RPM!

Όπως βλέπετε, τα ρεκόρ ταιριάζουν στην LG ;-) 

Στο παρακάτω Link μπορείτε να παρακολουθήσετε το συναρπαστικό video: 

 

* Τα στοιχεία αυτά βασίζονται στην ελάχιστη ενέργεια που απαιτείται για τη σειρά LG GBB60 με βαθμολογία ενεργειακής απόδοσης Α+ και Α+++ -20% (με βάση τον κανονισμό αριθ. ΕΕ 1060/2010).

μοιράσου το!