Διάφορα άλλα

Η LG και ο Tokujin Yoshioka στην Εβδομάδα Σχεδιασμού στο Μιλάνο με ένα μοναδικό OLED έκθεμα!

Η LG μπορεί να είναι γνωστή για τον σχεδιασμό υψηλής αισθητικής των προϊόντων της με τα τελευταία χρόνια να λαμβάνει κορυφαία παγκόσμια βραβεία σχεδιασμού όπως τα iF Design Awards, Red Dot Design Award και το IDEA (International Design Excellence Award), αλλά η συνεργασία της με τον διάσημο Ιάπωνα σχεδιαστή Tokujin Yoshioka στη φετινή Εβδομάδα Σχεδιασμού στο Μιλάνο ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Για τον εορτασμό της 70ης επετείου της, η LG Corp. ανακοίνωσε τα σχέδιά της να παρουσιάσει ένα μεγάλης κλίμακας light art installation κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Σχεδιασμού στο Μιλάνο 2017, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση σχεδιασμού. Με τίτλο S.F_Senses of the Future’, το έργο θα φιλοξενηθεί στο Superstudio Piu στις 3 Απριλίου και θα σηματοδοτήσει το ντεμπούτο της LG στην έκθεση (από τις 4 μέχρις τις 9 Απριλίου) με σκοπό να αναδείξει το μακροχρόνιο πάθος της εταιρείας για το σχεδιασμό και την καινοτομία.

Με τίτλο ‘S.F_Senses of the Future’, η LG και ο παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής δημιούργησαν ένα καθηλωτικό, μεγάλης κλίμακας light art installation, εστιάζοντας στην ομορφιά της φύσης στον σχεδιασμό, στην τέχνη και στην αρχιτεκτονική.

Το σπουδαίο αυτό έργο θα φιλοξενείται στο Superstudio Piu και θα σηματοδοτήσει το ντεμπούτο της LG στην εβδομάδα Σχεδιασμού στο Μιλάνο με σκοπό να αναδείξει το μακροχρόνιο πάθος της εταιρείας για το σχεδιασμό και την καινοτομία.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία της LG έχει τις ρίζες της στην πεποίθηση ότι η επιδίωξη της καινοτομία στην τεχνολογία και στο σχεδιασμού θα πρέπει να επικεντρώνεται στην ανθρώπινη εμπειρία. Μόνο τότε είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί ένα όραμα για το μέλλον γεμάτο ενθουσιασμό και φαντασία. Μέσω της έκθεσης ‘S.F_Senses of the Future, η LG και ο Tokujin Yoshioka –γνωστός για τη χρήση ρηξικέλευθων πειραματικών τεχνικών για να αποτυπώσει την ομορφιά της φύσης και την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων αισθήσεων– ευελπιστούν να επικοινωνήσουν την αισιοδοξία τους για το μέλλον της ανθρωπότητας και να τη μεταδώσουν μέσω μίας καθηλωτικής εμπειρίας αξιοποιώντας το φως και αντικείμενα καθημερινής χρήσης

 «Όταν ήμασταν παιδιά, αφήναμε ελεύθερη τη φαντασία μας για το μέλλον και διαισθανόμασταν τη μοίρα μας στα όνειρα μας. Το S.F_Senses of the Future είναι μια έκφραση της επιστημονικής φαντασίας, της τεχνολογίας, του χώρου και της ζωής τονίζοντας την τεχνολογία της LG,» εξήγησε ο Tokujin Yoshioka. «Tο installation/Η εγκατάσταση είναι ένα ποιητικό φαινόμενο που μπορεί να περιγραφθεί ως ένα μωσαϊκό φωτισμού- μία πραγματικά φουτουριστική διάσταση η οποία συγχέεται και υπερβαίνει τις ανθρώπινες αισθήσεις».

Το ‘πάντρεμα’ μεταξύ των τεχνολογιών αιχμής της LG και τον σχεδιασμό του Tokujin Yoshioka εκφράζει απόλυτα την ανθρωποκεντρική σχεδιαστική φιλοσοφία της LG και τη δέσμευση της εταιρείας να παρέχει Καινοτομία για μια καλύτερη ζωή.

μοιράσου το!