Νέες τεχνολογίες

Το έργο “TOKUJIN YOSHIOKA x LG: S.F_SENSES OF THE FUTURE” έκλεψε τις εντυπώσεις στο Μιλάνο

Η ανθρωποκεντρική σχεδιαστική φιλοσοφία της LG βρέθηκε στο επίκεντρο της Εβδομάδας Σχεδιασμού στο Μιλάνο μέσω ενός μοναδικού μεγάλης κλίμακας light installation που έκλεψε τις εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης και πιο διάσημης εκδήλωσης για τον εορτασμό του σχεδιασμού ανά τον κόσμο, παρουσιάστηκε το εντυπωσιακό έργο συνεργασίας της LG και του Ιάπωνα σχεδιαστή Tokujin Yoshioka, με τίτλο “TOKUJIN Yoshioka x LG: S.F_Senses of the Future”.

Το έργο είχε ως στόχο να τονίσει τη σχέση της ανθρωπότητας με τη φύση καθώς και να διαφωτίσει την ανθρωποκεντρική σχεδιαστική φιλοσοφία της LG, ενώ προσέφερε μια πλούσια εμπειρία αισθήσεων και μια γεύση για το τι επιφυλάσσει το μέλλον, συνδυάζοντας την τεχνολογία αιχμής της LG με τις πρωτοποριακές τεχνικές πειραματικού σχεδιασμού του Tokujin Yoshioka.

Ένα μέρος της έκθεσης μετέφερε την ιστορία της ελπίδας για το μέλλον μέσα από ένα συνηθισμένο αντικείμενο στην καθημερινότητα των ανθρώπων – τις καρέκλες S.F. Ένα σύνολο από δεκαεπτά καρέκλες S.F είχαν έντεχνα τοποθετηθεί μαζί με τις προηγμένες OLED οθόνες της LG. Οι καρέκλες ήταν στατικές και δυναμικές χάρη στις λάμψεις που εκπέμπονταν από τα διπλής όψης panels και απεικόνιζαν μία παρομοίωση της ‘εκτυφλωτικά’ γρήγορης ταχύτητας της σύγχρονης ζωής. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στις καρέκλες S.F, βιώνοντας ταυτόχρονα την επόμενη γενιά της τεχνολογίας θέασης.

Ένα άλλο τμήμα της έκθεσης, το “Wall of Sun” (Ο Τοίχος του Ήλιου), αντιπροσωπεύονταν από μία κατασκευή 16 μέτρων πλάτους και 5 μέτρων ύψους, που αποτελούνταν από σχεδόν 30.000 μεμονωμένες OLED μονάδες φωτός, πολύ διαφορετικές από τις παραδοσιακές λάμπες. Ο τοίχος κυμάτιζε απαλά, εκπέμποντας ακτίνες φωτός προσομοιώνοντας την άνεση και τη ζεστασιά των φωτεινών ηλιόλουστων ημερών. Αυτό το εξαιρετικό έργο έδειξε με μοναδικό τρόπο στους επισκέπτες πώς ο ανθρωποκεντρικός φωτισμός μπορεί να μετατρέψει το χώρο στο άμεσο μέλλον.

Αναμφίβολα, το “TOKUJIN Yoshioka x LG: S.F_Senses of the Future” είναι ένα πρωτοποριακό installation και μοναδική ευκαιρία να δώσουμε μία διαφορετική ερμηνεία στη δέσμευσή της LG για  ‘Καινοτομία για μία καλύτερη ζωή’.

μοιράσου το!