Νέες τεχνολογίες

Οθόνες LG «ντύνουν» με εικόνα το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αν δεν έχετε επισκεφθεί ακόμα το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), μάλλον είστε οι μόνοι, καθώς πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς, οργανισμούς στον κόσμο όπου δραστηριοποιείται στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας, του αθλητισμού και της κοινωνικής πρόνοιας. Οι δράσεις του ΚΠΙΣΝ καλύπτουν όλο το εύρος ηλικιών, από τα μικρά έως και τα μεγάλα παιδιά, καθώς και σχεδόν όλα τα πεδία ενδιαφέροντος με εντυπωσιακές παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς και διασκεδαστικές δραστηριότητες στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου.

Δεν σας πείσαμε ακόμα; Τι θα λέγατε αν συνδυάζατε στην επίσκεψή σας μία εμπειρία ψυχαγωγίας και τεχνολογίας;

Η LG συνεργάστηκε με το ΚΠΙΣΝ και συγκεκριμένα εξόπλισε με 188 επαγγελματικές τηλεοράσεις και οθόνες digital signage τους νέους χώρους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των επισκεπτών του ιδρύματος.

Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop (RPBW), το ΚΠΙΣΝ είναι ένας περιβαλλοντικά βιώσιμος, διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικός, εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός προορισμός, ο οποίος εκτός από τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, περιλαμβάνει και το έκτασης 210.000 τ.μ. Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Tα προηγμένα χαρακτηριστικά και η ευελιξία των οθονών και των τηλεοράσεων της LG σε συνδυασμό με την αξιοπιστία και την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της εταιρείας, κατέστησαν την LG και την Neurosoft τους ιδανικούς συνεργάτες για τη διεκπεραίωση του συγκεκριμένου έργου.

Συγκεκριμένα, οι χώροι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος εξοπλίστηκαν με Pro:Centric Smart επαγγελματικές τηλεοράσεις καθώς επίσης και με οθόνες digital signage και video walls.

Τόσο οι επαγγελματικές τηλεοράσεις όσο και οι οθόνες digital signage που επιλέχθηκαν διαθέτουν πάνελ τεχνολογίας IPS, τεχνολογίας LED Full HD με ανάλυση 1920 x 1080 και Ultra HD ανάλυσης 3840 x 2160.

Επιπλέον, τα video walls που εγκαταστάθηκαν στο ΚΠΙΣΝ διαθέτουν εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο (bezel) πάχους 0,9 mm το οποίο σχεδόν ‘εξαφανίζεται’ στην εφαρμογή και αποτελούν ιδανική επιλογή για προβολή διαφημιστικού και ενημερωτικού περιεχομένου. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένα για την ενεργειακή τους απόδοση από τον οργανισμό ENERGYSTAR προσφέροντας, κατά μέσο όρο, περισσότερο από 24% μειωμένη κατανάλωση ενέργειας σε κάθε mode λειτουργίας.

Μια επίσκεψη στο ΚΠΙΣΝ θα σας πείσει ότι ο πολιτισμός μπορεί να «δέσει» αρμονικά με την καινοτομία και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας!