Οικιακές Συσκευές

Στήριξη του “Ithaca Laundry” από την LG Hellas ως Υπερήφανος Χορηγός

Η LG συμμετέχει ενεργά σε πρωτοβουλίες που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία γιατί πιστεύει ότι «Είναι Ωραίο να Συμμετέχεις» και εξακολουθεί να το αποδεικνύει. Έτσι, με την ολοκλήρωση ενός έτους λειτουργίας του Ithaca Laundry, η LG προχώρησε στην αποκλειστική χορηγία της δράσης ως Υπερήφανος Χορηγός.

Στόχος του Ithaca Laundry, της κινητής μονάδας πλυντηρίων της πόλης, είναι να λύσει το πρόβλημα καθαριότητας των ρούχων των άστεγων συμπολιτών μας ώστε να έχουν πάντοτε ρούχα φρεσκοπλυμένα και καθαρά. Η LG, η οποία στηρίζει το κινητό βαν από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του εξοπλίζοντάς το με 2 πλυντήρια και 2 στεγνωτήρια, ως Υπερήφανος Χορηγός συνέβαλε στη δημιουργία τριών νέων θέσεων εργασίας, οι δύο από τις οποίες έχουν δοθεί σε ανθρώπους που είναι πρώην ωφελούμενοι της δράσης. Με τον τρόπο αυτό η LG συμβάλλει όχι μόνο στην επίλυση των προβλημάτων καθαριότητας των αστέγων της Αθήνας, αλλά και στη δημιουργία ευκαιριών για επανένταξη τους στην κοινωνία.

Με την στήριξη της LG, η πρωτοβουλία έχει εξυπηρετήσει πάνω από 800 άτομα και οικογένειες, ενώ οι οικιακές συσκευές της LG έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 1.900 πλύσεις για 13 τόνους ρούχων. Οι άστεγοι έχουν τη δυνατότητα να φέρουν τα ρούχα τους στο ειδικά διαμορφωμένο φορτηγάκι – κινητό πλυντήριο της Ithaca και με την πολύτιμη βοήθεια των εργαζομένων και εθελοντών να τα πάρουν καθαρά και στεγνά. Επίσης, η κινητή μονάδα του Ithaca Laundry έχει ήδη διευρύνει τα σημεία που επισκέπτεται και εξυπηρετεί, καθώς τώρα λειτουργεί 5 φορές την εβδομάδα σε 4 διαφορετικά σημεία. Μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει να προσφέρει υπηρεσίες σε 20-25 άτομα κάθε φορά.

Στο πλαίσιο της υποστήριξης του κινητού βαν-πλυντηρίου, η LG πραγματοποίησε δράσεις κατά τις οποίες έγινε συλλογή ρούχων, τα οποία αφού πλύθηκαν και στεγνώθηκαν, προσφέρθηκαν στους άστεγους συμπολίτες μας από το Ithaca. Έτσι, το βαν επισκέφθηκε τους ομίλους Liquid media, DPG και Ogilvy, και οι εργαζόμενοί τους έδωσαν ρούχα που δεν χρειάζονταν με σκοπό να δοθούν στους άστεγους. Οι ανταπόκριση των εργαζομένων ήταν μεγάλη και συνολικά συλλέχθηκαν 230kg ρούχων που πλύθηκαν, στεγνώθηκαν και δόθηκαν στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Με σεβασμό και ευαισθησία στα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, η LG θα συνεχίσει να συμμετέχει σε δράσεις που επιλύουν σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, και δεσμεύεται να συμβάλλει όσο το δυνατόν περισσότερο στον σκοπό αυτό. Γιατί με την LG «Είναι Ωραίο να Συμμετέχεις» στην κοινωνία και τις κοινωνικές πρωτοβουλίες!

μοιράσου το!