Eco Friendly

Η οικολογική Iσπανία φιλοξένησε την CLIMATIZACION

Σε πολλές χώρες του κόσμου, ο ερχομός του Μαρτίου σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης. Στον τομέα της θέρμανσης, του εξαερισμού, του κλιματισμού και γενικότερα της ΗVAC βιομηχανίας, ο μήνας αυτός σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα. Ένα από αυτά είναι η CLIMATIZACION, η σημαντικότερη εμπορική εξάμηνη έκθεση για την παγκόσμια βιομηχανία HVAC! Έτσι, κι αυτήν την άνοιξη, από 1 έως 4 Μαρτίου η CLIMATIZACION πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Ισπανίας και συγκεκριμένα  στο εκθεσιακό κέντρο Feria De Madrid.

 

Αυτό που τη χαρακτήρισε περισσότερο από ποτέ, ήταν η οικολογική διάσταση, καθώς η βιομηχανία ΗVAC γίνεται όλο και πιο οικολογική, αφού ελέγχει όλα τα στοιχεία της εναέριας θερμοκρασίας, τον καθαρισμό, την υγρασία και τον αερισμό. Στην έκθεση, κατασκευαστές από όλο τον κόσμο παρουσίασαν τα υπερσύγχρονα έργα τους. Το παρόν στην CLIMΑTIZACION έδωσαν και κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου όπως η LG, Daikin, Mitsubishi και Carrier.

Η Ισπανία είναι μια χώρα με έντονη οικολογική και περιβαλλοντολογική δράση και πολιτική. Με το έργο «Green Home Plan» το 2007, η ισπανική κυβέρνηση το απέδειξε και πάλι, καθώς βοήθησε τα παλιά σπίτια να παράγουν αποδοτική ενέργεια. Η Ισπανία είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με συνεχή έργα όπως το εργοστάσιο της Λα Φλόριντα, που δημιουργήθηκε πέρυσι και το οποίο διακρίνεται για τους μεγαλύτερους ηλιακούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο. Με γνώμονα την αυξημένη οικολογική συνείδηση αυτής της χώρας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως δεν θα υπήρχε ιδανικότερος τόπος  για τη φιλοξενία της μεγαλύτερης παγκόσμιας εμπορικής έκθεσης ΗVAC... από τη Μαδρίτη! Στην έκθεση παραβρέθηκαν 47.997 κατασκευαστές και επισκέπτες από 80 χώρες, δίνοντας έτσι στις εταιρίες την ευκαιρία να προβάλουν, αλλά και να αναδείξουν όλες τις τάσεις για τα οικολογικά και ενεργειακά αποδοτικά κλιματιστικά.

Η LG δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει από μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Η συμμετοχή της αποτελούνταν από μια πλήρη προβολή των προτεινόμενων λύσεων. Το περίπτερό της με την ονομασία «Μοbius Strip», ξεχώρισε με τις προσομοιώσεις πραγματικών σκηνών σπιτιού, γραφείου και ξενοδοχείου που αναδείκνυαν τα προϊόντα… σε δράση! Ακόμη, στο περίπτερο «Hightlight Zone» οι επισκέπτες της LG, είχαν την ευκαιρία να δουν ένα σύστημα κλιματισμού σε λειτουργία. Το Multi V III έκανε τη διαφορά, καθώς με τη λειτουργία του δίνει τη λύση στα πολυώροφα κτίρια προσφέροντάς τους, υψηλότερη ενεργειακή απόδοση και μεγαλύτερη ικανότητα θέρμανσης και ψύξης. Κερδίζοντας ήδη από το 2010 εξαιρετικές κριτικές στην Κορέα, το Multi V III υπόσχεται πολλά,  κερδίζοντας μια δυναμική παρουσία στη βιομηχανία κλιματισμού στην Ευρώπη. Επιπλέον, το «Ηouse Zone» έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν και να κατανοήσουν τον οικολογικό χαρακτήρα της παρχής ζεστού νερού και της ενδοδαπέδιας θέρμανσης στα σπίτια. Στην οθόνη προβλήθηκαν ηλιακοί συλλέκτες LG και Τherma V, που θερμαίνουν το νερό και είναι γνωστοί στην Ευρώπη για το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα τους, αλλά και την αποτελεσματικότητά τους. Διαθέτουν πυρήνα τεχνολογίας V2, ο οποίος αποδίδει συνεχή θέρμανση, ακόμα και σε πραγματικά χαμηλές θερμοκρασίες, καθιστώντας το ιδανικό για τις πιο κρύες χώρες. Επιπλέον, μέρος του «House Zone» ήταν η παρουσίαση αποτελεσματικών λύσεων φωτισμού LED της LG, της νεότερης δηλαδή οικολογικής πρότασης για τις επιχειρήσεις και τα συστήματα κλιματισμού. Λίγο πριν την έναρξη του νέου έτους η LG Air Conditioning (AC) Company μετονομάστηκε σε LG Air Conditioning & Energy Solution (AE) Company, σηματοδοτώντας την έναρξη μίας σύγχρονης και ολοκληρωμένης οικολογικής πρότασης. Οι ΗVAC συσκευές με την προηγμένη τεχνολογία τους, αγκαλιάζουν το περιβάλλον και ταυτόχρονα παρέχουν φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις στα κτίρια, κάνοντας τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη. Τέλος, στις πέντε μέρες που διήρκησε η CLIMATIZATION, οι προμηθευτές της ΗVAC πρόβαλλαν το τεράστιο ενδιαφέρον τους για τη διατήρηση του καθαρού αέρα, φροντίζοντας το μήνυμα αυτό να φτάσει σε όλο τον κόσμο και να δώσει …νέα πνοή!

μοιράσου το!