Νέες τεχνολογίες

Ο James Cameron βλέπει το μέλλον και είναι… 3D!

Στον υπέροχο, τρισδιάστατο κόσμο του cinema, το όνομα του James Cameron είναι πια συνώνυμο του 3D! Το 2009, o γνωστός σκηνοθέτης των ταινιών “Aliens” και “Terminator”, άλλαξε τα κινηματογραφικά δεδομένα με την ταινία “Avatar”. Ο James Cameron έχοντας μια ιδιαίτερη σχέση με την τρισδιάστατη τεχνολογία, κατάφερε με την ταινία αυτή να ξεπεράσει σε εισπράξεις - μια άλλη του ταινία - τον Τιτανικό.

 

(Photo courtesy of http://www.syaoran.net)

(Photo courtesy of the National Association of Broadcasters)

Ο Cameron, γνωστός υποστηρικτής του 3D home, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο National Association of Broadcasters (NAB) που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας 9-14 Απριλίου, τόνισε ότι τα πιο οικονομικά γυαλιά πόλωσης είναι ένας παραπάνω λόγος για να βάλουμε ακόμα πιο γρήγορα στα σπίτια μας τη 3D τεχνολογία. O Cameron παρατήρησε ότι οι 3D τηλεοράσεις εισέβαλαν στην χώρο της καταναλωτικής αγοράς σε μία ιδιαίτερη κρίσιμη στιγμή. Ήδη από τις αρχές του περασμένου έτους, στην αγορά έχει επικρατήσει η SG-type τεχνολογία, κάτι που αμφισβητείται από τη λεγόμενη “polarized” ή “passive” τεχνολογία.

 

 

Η LG βρίσκεται ανάμεσα στους πρωτοπόρους της 3D τεχνολογίας, με μια σειρά τηλεοράσεων, γνωστές ως Cinema 3D, οι οποίες χρησιμοποιούν τη τεχνολογία Film Patterned Retarder (FPR). Η LG αποκάλυψε την επόμενη γενιά Cinema 3D τηλεοράσεων για πρώτη φορά στην έκθεση CES 2011 που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας 6-9 Ιανουαρίου. Με τεχνολογία FPR της LG, πείτε αντίο στα φαινόμενα crosstalk και flicker, φαινόμενα τα οποία προκαλούν πονοκεφάλους και ζαλάδες. Σε συνδυασμό με τα οικονομικά και ελαφριά γυαλιά τώρα θα μπορείτε να απολαμβάνετε ξεκούραστα, ακόμα και επικές 3D ταινίες όπως το Avatar. Στην ομιλία του, ο Cameron προέβλεψε έναν μελλοντικό κόσμο, όπου το 3D θα είναι πια δεδομένο. Οι θεατές θα απαιτούν το 3D, όπως κάποτε απαιτούσαν οι ταινίες να έχουν πια όλες… χρώμα! Καθώς η 3D, είναι η τεχνολογία του μέλλοντος στις τηλεοράσεις, τεχνολογία όπως της LG θα επιταχύνει τις εξελίξεις και θα κάνει την κάθε 3D εμπειρία άνετη, προσιτή και φαντασμαγορική. Την ομιλία του Cameron μπορείτε να την δείτε εδώ και εδώ.

μοιράσου το!