Νέες τεχνολογίες

Έξυπνες συσκευές για...έξυπνους ανθρώπους

Καθημερινά, η 33χρονη εργαζόμενη μητέρα δύο παιδιών Linda Gomez σηκώνεται στις 6:30 το πρωί. Περιπλανιέται στην κουζίνα της και ελέγχει τα προϊόντα στο ψυγείο της προκειμένου να φτιάξει ένα πολύ ωραίο πρωινό. Ερευνά ποιά τρόφιμα λήγουν και συνδυάζει γεύσεις για ένα υγιεινό γεύμα. Αφού έχει γευματίσει, στις 2:40 το μεσημέρι η Linda πηγαίνει για ψώνια με ένα φίλο της. Έξω από το κατάστημα, συνειδητοποιεί ότι ξέχασε τη λίστα με τα ψώνια της. Το πρόβλημά της όμως λύνεται με το φοβερό smartphone της! Ανοίγει το Smart Manager app και το ψυγείο της θα της πει τί περιέχει και τί χρειάζεται να αγοράσει. Φοβερό; Η παραπάνω ιστορία μπορεί να ακούγεται φανταστική, αλλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα! Η LG ξεδιπλώνει ένα πακέτο από έξυπνες συσκευές, όπως είναι τα ψυγεία, η ηλεκτρική σκούπα κι ο φούρνος. Τα έξυπνα ψυγεία και πλυντήρια θα κυκλοφορήσουν σε διεθνές επίπεδο στο τέλος του έτους.

 

 

Οι έξυπνες συσκευές παρουσιάστηκαν αρχικά στο Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας, όπου οι οθόνες της LG έδειξαν τις καινούργιες, εντυπωσιακές έξυπνες οικιακές συσκευές. H LG προέβλεψε μάλιστα ότι θα γίνουν μέρος της ζωής μας νωρίτερα από όσο νομίζουμε. Η LG είχε μια εντυπωσιακή παρουσίαση στην CES 2011, με συσκευές που θα έκαναν το σπίτι ευφυέστερο. Η εταιρία χρησιμοποίησε την έκθεση CES προκειμένου να τονίσει ξανά το όραμα της για “total smart solution.”

“total smart solution”

Η LG χρησιμοποιώντας την τεχνολογία THINQTM(μια ολοκληρωτική μέθοδο διαχείρισης και παρακολούθησης των οικιακών συσκευών με τη χρήση smartphone ή tablet) κάνει πάλι τη διαφορά στα καταναλωτικά δεδομένα. Η τεχνολογία αυτή λειτουργεί με Wi-Fi και ZigBee για τη σύνδεση κάθε συσκευής σε μια ευρύτερη δομή ελέγχου και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν τις συσκευές τους και να ορίζουν τις εργασίες των φορητών συσκευών, όπως smartphones ή tablets.

 

Η THINQTMαποτελείται από πέντε χαρακτηριστικά γνωρίσματα: Smart Grid, Smart Access, Smart Diagnosis, Smart Adapt, και Smart Manager. Αρχικά το Smart Grid θεωρείται ο πιο έξυπνος τρόπος εξοικονόμησης ενέργειας. Η τεχνολογία LG THINQTM βασίζεται στο σύστημα Smart Grid, χάρη στο οποίο γίνεται ασύρματη σύνδεση με συμβατές οικιακές συσκευές (πλυντήρια, ηλεκτρικές κουζίνες, ψυγεία κλπ.) για την παρακολούθηση της λειτουργίας τους, της ενεργειακής κατανάλωσης αλλά και για τη διάγνωση προβλημάτων. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι οι συσκευές Smart Grid είναι κάτι παραπάνω από φιλικές προς το περιβάλλον. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το “Recommend Time” και το “Lowest Rate”, το Smart Grid της LG μπορεί να προγραμματίσει τα πλυντήρια προκειμένου να είναι αποδοτικά και οικονομικά στο χρόνο. Επιπλέον, οι φούρνοι της LG μπορούν τώρα να υπολογίζουν το ηλεκτρικό κόστος του κάθε μαγειρέματος. Ομοίως τα ψυγεία της LG έχουν τη δυνατότητα να εξοικονομούν ενέργεια κατά τις ώρες αιχμής ή να αποκτούν ψυκτική ισχύ όταν η ενέργεια είναι χαμηλή. Όσον αφορά τώρα την τεχνολογία Smart Diagnosis, οι χρήστες θα μπορούν να συνδέονται με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας, ώστε να μπορεί ένας εκπρόσωπός της να λύσει από το τηλέφωνο κάποιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Το Smart Diagnosis έχει δύο πλεονεκτήματα: πρώτον, στα μικρά προβλήματα ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη και του προτείνει λύσεις προκειμένου να λάβει τη συσκευή όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Και δεύτερον, σε μεγαλύτερα προβλήματα, η συσκευή στέλνει πληροφορίες στο τηλεφωνικό κέντρο, και το προσωπικό εντοπίζει το πρόβλημα αμέσως. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί και από απόσταση, οπότε δε χρειάζεται να σας απασχολούν οι επισκέψεις στον τεχνικό. Η τεχνολογία Smart Diagnosis εξοικονομεί χρόνο και σας γλυτώνει από την ταλαιπωρία σε ότι αφορά τα προγράμματα γύρω από τις συσκευές και τις επισκέψεις στον τεχνικό. Στην ελληνική αγορά η LG θα λανσάρει προϊόντα που θα διαθέτουν την τεχνολογία Smart Diagnosis από τον Σεπτέμβριο Η τεχνολογία τώρα Smart Access συνδέει τους χρήστες με τις συσκευές στο σπίτι μέσω των smartphones και των tablets. Εργασίες όπως το πλυντήριο ή το στεγνωτήριο μπορούν να ξεκινήσουν από απόσταση, ενώ θα μπορείτε να γνωρίζετε από απόσταση ποιά τρόφιμα σας λείπουν από το ψυγείο. Χάρη στο Smart Adapt οι χρήστες θα μπορούν να περάσουν τα τελευταία software updates. Επιπλέον, το Smart Adapt παρέχει και άλλες πληροφορίες σχετικές με τον καιρό καθώς και τα νέα.

 

 

Πείτε αντίο στα ληγμένα τρόφιμα που ξεχνάμε στο ψυγείο μας λόγο της πολυάσχολης ζωής μας με το Smart Manager. Με το Smart Manager, ο χρήστης θα γνωρίζει για το τί βρίσκεται μέσα στο ψυγείο και πότε λήγει! Αυτή η πληροφορία μπορεί να είναι διαθέσιμη στην ταμπλέτα του χρήστη ακόμη και αν είναι εκτός σπιτιού. Οι νοικοκυρές θα μπορούν τώρα να βρίσκουν συνταγές από τη νέα αυτή τεχνολογία, αφού θα προτείνει συνταγές με βάση τα υλικά που βρίσκονται μέσα στο ψυγείο. Επίσης, η οθόνη του μετατρέπεται σε notepad για να αφήσετε σημειώματα στην οικογένειά σας. Η LG κάνει τα πάντα για να είναι η ζωή μας πιο εύκολη! Το 2020 οι έξυπνες συσκευές αναμένεται να αντικαταστήσουν πλήρως τις παραδοσιακές και αρκετά σύντομα όλοι θα ζουν σαν... τη ξένοιαστη Linda!

μοιράσου το!