Τα Νέα Μας

Every message counts. Το δικό σου μήνυμα ζωής κατά του υποσιτισμού

Κάθε 6 δευτερόλεπτα ένα παιδί πεθαίνει από υποσιτισμό. Περίπου 195.000.000 παιδιά στον κόσμο υποφέρουν από τις επιπτώσεις του υποσιτισμού και 5.000.000 απ’ αυτά χάνουν τη ζωή τους. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η μεγαλύτερη, διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική, ανθρωπιστική οργάνωση, σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2010, σε συνεργασία με την LG στηρίζουν τα υποσιτισμένα παιδιά.

 

 

Στα πλαίσια της συνολικής καμπάνιας η LG Hellas θα προσφέρει 10.000 ημερήσια γεύματα με στόχο να σωθούν ακόμη περισσότερα παιδιά. Η δική σου βοήθεια είναι σημαντική. Ένα απλό μήνυμα , κάτι λιγότερο από ένα λεπτό από το χρόνο σου. Κάθε μήνυμα ισοδυναμεί με ένα γεύμα κατά του υποσιτισμού. Διάδωσε το στους φίλους σου μέσα από τα social media που χρησιμοποιείς (facebook, twitter κ.α.) ή μέσω e-mail.

 

 

Το μήνυμα σου μετράει! Βοήθησε να πάμε τον δείκτη στο βραχιόλι MUAC* στο πράσινο,  γιατί Life’s Good και… πρέπει να είναι για όλους!

 

copyright © Juan Carlos Tomasi / MSF

*To βραχιόλι MUAC μετράει τη μυϊκή μάζα του άνω μέσου βραχίονα. Χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της διατροφικής κατάστασης του παιδιού. Τοποθετείται στο δικέφαλο μυ του αριστερού μπράτσου. Ανάλογα με την ένδειξη το παιδί θα λάβει την ειδική θεραπεία. v    Αν ο δείκτης είναι στο πράσινο, το παιδί είναι υγιές v    Όταν ο δείκτης είναι στο πορτοκαλί, το παιδί πάσχει από μέτριας μορφής υποσιτισμό v    Όταν ο δείκτης είναι στο κόκκινο το παιδί πάσχει από οξύ υποσιτισμό.

μοιράσου το!