Νέες τεχνολογίες

3D Game Conversion Engine για smartphones από την LG

Το πρώτο 3D Game Conversion Engine για smartphones γίνεται πραγματικότητα από την LG. Το πρώτο OpenGL- based στον κόσμο που μετατρέπει σ' ένα smartphone το 2D περιεχόμενο σε 3D. To 3D Game Converter θα ανοίξει περισσότερες πόρτες στα 3D παιχνίδια και η μετατροπή από 2D θα γίνεται εύκολα και γρήγορα. Η χαρά των 3D gamers δηλαδή!

Πιο συγκεκριμένα, το 3D Game Converter θεωρείται ότι θα ωφελήσει τόσο τους σχεδιαστές των παιχνιδιών όσο και τους χρήστες των smartphones. Οι εταιρίες ηλεκτρονικών παιχνιδιών θα μπορούν να προσφέρουν 3D εκδόσεις των 2D παιχνιδιών τους χωρίς κάποια σημαντική επένδυση σε χρόνο ή κόστος. Φυσικά και οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να μετατρέψουν παιχνίδια σε 3D οποιαδήποτε στιγμή χωρίς χρέωση. Μόλις εγκατασταθεί το 3D Game Converter, οι χρήστες θα μπορούν να απολαύσουν το παλιό τους 2D, σε 3D με μια μόνο ενεργοποίηση, ενώ τα παιχνίδια θα επανέρχονται σε 2D από 3D με την ίδια ευκολία.

 

 

Πώς θα λειτουργεί; Όταν ο χρήστης θα ανοίγει ένα 2D παιχνίδι από κινητό, το 3D Game Converter θα ανιχνεύει αυτόματα το παιχνίδι προκειμένου να δει εάν είναι εγκατεστημένες οι ρυθμίσεις για μετατροπή από 2D σε 3D παιχνίδια για κινητά. Εάν είναι, τότε το παιχνίδι θα μετατρέπεται σε 3D χρησιμοποιώντας τις ειδικές ρυθμίσεις. Αυτές οι ρυθμίσεις θα βρίσκονται σε 50 2D παιχνίδια που θα είναι διαθέσιμα από τον Οκτώβριο, ενώ μέχρι τέλος του χρόνου θα προστεθούν άλλα 50 παιχνίδια στην αγορά. Το 3D Game Converter αναμένεται να συμπεριληφθεί σύντομα στα LG Optimus 3D smartphones.

 

 

Τέλος, όσον αφορά λειτουργικά το 3D Game Converter δημιουργεί δύο διαφορετικές εικόνες, μία για το foreground και μία για το background. Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί το Parallax Barrier το οποίο δείχνει την αριστερή εικόνα για το αριστερό μάτι και τη δεξιά εικόνα για το δεξί μάτι δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση του οπτικού βάθους. Η μετατροπή 2D σε 3D παιχνίδια γίνεται πλέον τόσο εύκολα που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στον τρισδιάστατο κόσμο!

μοιράσου το!