Νέες τεχνολογίες

Come on baby light my fire. Η TV σου φλέγεται & μετά εξαφανίζεται! Μαγικό;

Μια συνέντευξη με τους δημιουργούς του LG CINEMA SCREEN design. Όταν η μεγάλη καταδίωξη με τα αυτοκίνητα τελειώσει στην ταινία που παρακολουθείς και όλα τυλίγονται στις φλόγες, θέλεις η τηλεόρασή σου να είναι μέρος της δράσης. Εδώ που τα λέμε… ξέχνα την τηλεόραση, αυτό που θέλεις είναι φλόγες να ξεπετάγονται από παντού! Σωστά; Με την προηγμένη 3D τεχνολογία της LG οι φλόγες είναι το εύκολο κομμάτι. Για να κάνεις την τηλεόραση να εξαφανιστεί, όμως, χρειάζεται λίγη μαγεία…

 

CINEMA 3D Smart τηλεόραση με CINEMA SCREEN design: Περισσότερη οθόνη για θέαση με βάθος.

Ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές της LG, ο Sunggu Joe, το θέτει ως εξής: «Οι τηλεοράσεις είναι μοναδικές γιατί είναι το μοναδικό gadget το οποίο απλά… το κοιτάζουμε. Όταν είναι κλειστή, πρέπει να ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση. Και όταν είναι ανοιχτή, δε θέλουμε να τη βλέπουμε καθόλου. Και αυτός είναι ο λόγος που το design είναι τόσο σημαντικό.»

Έτσι η ομάδα των σχεδιαστών μας δημιούργησε το CINEMA SCREEN design για την καινούργια σειρά CINEMA 3D Smart τηλεοράσεων. Περισσότερη εικόνα, χωρίς αντιπερισπασμούς. Καθίσαμε με τον Sunggu Joe και τον συνάδελφό του Kangheui Cha, αντιπρόεδρο του κέντρου σχεδιασμού και ερευνών της LG Home Entertainment για να συζητήσουμε για τον σχεδιασμό του CINEMA SCREEN. LG Blog: Το πάχος του πλαισίου είναι τόσο απαρατήρητο που είναι σχεδόν εξωπραγματικό. Πώς καταφέρατε να το εξαφανίσετε? Cha: «Ξεκινήσαμε με στόχο να μειώσουμε το πάχος στο μηδέν. Αυτό το ονομάζουμε θεμελιώδη σχεδιασμό, εστιάζοντας στο να δημιουργήσουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα σε συνδυασμό με ό,τι πρέπει πραγματικά να έχει μια τηλεόραση.» Joe: «Κόψαμε όλα τα μη απαραίτητα υλικά, συστατικά και στοιχεία και καταλήξαμε στην οθόνη με πάχος πλαισίου 1 χιλιοστού! Ταιριάζει αμέσως σε οποιοδήποτε σαλόνι και όταν είναι αναμμένη, απλά σε καθηλώνει.» LG Blog: Δεν υπάρχει αμφισβήτηση για το τελευταίο και ο σχεδιασμός είναι απλά καταπληκτικός! Σχεδόν νιώθεις ότι η οθόνη ταλαντεύεται στον αέρα. Πώς πετύχατε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα; Cha: «Δεν είναι μόνο η οθόνη που έπρεπε να εξαφανιστεί. Θέλαμε και η βάση να εξαφανιστεί, έτσι δημιουργήσαμε αυτή τη λεπτή βάση που σου δίνει την εντύπωση της ταλάντευσης. Μαζί με το σχεδόν αόρατο πλαίσιο είναι απλά μαγεία.»  

Ο Cha (αριστερά) και ο Joe (δεξιά) συζητούν για την μαγεία του CINEMA SCREEN design.

LG Blog: Σύμφωνοι, αλλά δεν είναι ότι απλά έχετε το μαγικό ραβδάκι. Ποιες είναι κάποιες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζετε όταν σχεδιάζετε γενικότερα και ποιες δυσκολίες είχατε για να κάνετε το CINEMA SCREEN design πραγματικότητα; Cha: «Ένα πράγμα είναι σίγουρο, δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε ό,τι θέλουμε και να το βγάλουμε στην αγορά. Πρέπει να γνωρίζουμε την επιστήμη και την τεχνολογία. Πρέπει να γνωρίζουμε τι θέλουν οι καταναλωτές πριν από αυτούς. Και πρέπει να σκεφτούμε ένα σχέδιο που είναι αισθητικά ακαταμάχητο. Αποκαλούμε την φιλοσοφία μας Tesign ή design και τεχνολογία μαζί.» LG Blog: Έχοντας αυτό στο μυαλό σας, ποιο είναι το συνολικό αποτέλεσμα το οποίο θέλετε να πετύχετε όταν συνδυάζετε το design και την τεχνολογία; Joe: «Το να ελαχιστοποιήσεις το πλαίσιο είναι σημαντικό για τη θέαση. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι ο πιο σημαντικός στόχος που έχουμε. Και ειδικά με το 3D περιεχόμενο. Το κλειδί είναι ότι θέλουμε η περιφερειακή μας όραση να είναι απερίσπαστη από οτιδήποτε υπάρχει στο δωμάτιο, ακόμα και από την ίδια την τηλεόραση. Όταν τα μάτια μας βλέπουν μόνο την οθόνη, αυτό είναι που αποκαλούμε θέαση με βάθος. Κι αυτό δεν μπορεί να το συναγωνιστεί κανείς, είναι σαν να συμμετέχεις ο ίδιος στη δράση. Ασύγκριτο!» LG Blog: Αυτή ακριβώς είναι και η απορία μας. Πώς θα αντιμετωπίσετε κάτι το οποίο είναι ασύγκριτο; Ποιο θα είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στο σχεδιασμό τηλεοράσεων; Cha: «Αυτή είναι η μεγαλύτερη μας πρόκληση, το να βρούμε κάτι ακόμα καλύτερο. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον και θα μείνετε άφωνοι με αυτό που έρχεται στο σχεδιασμό των τηλεοράσεων. Εύκαμπτες και διαφανείς οθόνες μπορεί να αλλάξουν το σκηνικό πολύ σύντομα.» Joe: «Ή τι θα λέγατε για μία τηλεόραση που θα την τυλίγετε και θα την παίρνετε μαζί σας;» LG Blog: Μια χαρά μας ακούγεται! Τώρα, θυμάστε εκείνη τη μεγάλη έκρηξη που βάζει φωτιά στην τηλεόρασή σας; Με ένα σχεδόν μηδενικό πλαίσιο CINEMA SCREEN design, μπορείτε να ξεχάσετε τελείως την τηλεόραση και να βυθιστείτε απόλυτα στη δράση. Μ’ αυτόν λοιπόν τον τρόπο κάνουμε την τηλεόραση να πάρει φωτιά και να εξαφανιστεί! Ήταν ωραία που συζητήσαμε με τον Joe και τον Cha και μάθαμε πώς κατάφεραν με τα ταχυδακτυλουργικά τους να δημιουργήσουν έναν τέτοιο σχεδιασμό και ανυπομονούμε για τα επόμενα καταπληκτικά προϊόντα που θα μας χαρίσουν στο μέλλον.

μοιράσου το!