Νέες τεχνολογίες

H LG χορηγός του 8ου Athens Video Art Festival -Visualise Athens

Από τις 18 έως και τις 20 Μαΐου, διοργανώθηκε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων, γνωστό και ως Athens Video Art Festival με τίτλο “Ζωντανεύοντας την Αθήνα | Visualise Athensκαι η LG, που δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει από μια τέτοια διοργάνωση, συμμετείχε ενεργά ως χορηγός.

Η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς φιλοξένησε πάνω από 2.000 έργα από 69 χώρες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο κοινό να ζήσει τη μοναδική εμπειρία ενός ταξιδιού μέσα στον κόσμο του σύγχρονου πολιτισμού και των νέων τεχνολογιών. Εκεί που πρωταγωνιστές είναι η δύναμη της δημιουργίας, της έκφρασης, της φαντασίας και της καινοτομίας. Μέσα από μία σειρά εκθέσεων και θεματικών ενοτήτων, από στατικές εικόνες μέχρι και διαδραστικές εγκαταστάσεις και από διαδικτυακές παραισθήσεις μέχρι άκρως ενδιαφέροντα mix μουσικής και video, το κοινό συνδέθηκε με το παρελθόν και το παρόν της πόλης. Η LG, ως εκφραστής της πρωτοπορίας στις τεχνολογίες εικόνας και ήχου, στήριξε ενεργά την προσπάθεια να «ζωντανέψουμε» όλοι μαζί την Αθήνα, παρέχοντας οθόνες digital signage για τις ανάγκες σήμανσης του φεστιβάλ και δημιουργώντας ειδικούς χώρους, όπου οι επισκέπτες απόλαυσαν ένα εντυπωσιακό multimedia θέαμα. Ειδικότερα, στο χώρο του Web Art Zone, οι επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με μια εναλλακτική εξέλιξη των ψηφιακών τεχνών, με τη δύναμη του διαδικτύου και των οθονών Η/Υ IPS της LG, όπου είχαν τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με τα έργα, ξεπερνώντας τους περιορισμούς των παραδοσιακών εκθεσιακών χώρων, όπως οι γκαλερί και τα μουσεία. Οι συγκεκριμένες οθόνες Η/Υ της LG διαθέτουν εξειδικευμένες ρυθμίσεις, μεγαλύτερη σαφήνεια και ρεαλιστική απόδοση των χρωμάτων, παρέχοντας εξαιρετικά φωτεινές και φωτο-ρεαλιστικές εικόνες. Παράλληλα, στο επίπεδο των Live Acts Performances Workshops, η LG δημιούργησε το 3D Experience Room, όπου το κοινό ήρθε σε επαφή με την τεχνολογία CINEMA 3D της LG, η οποία βρίσκεται στην καρδιά των νέων τηλεοράσεων CINEMA 3D Smart TV CINEMA SCREEN.

Με τη χρήση των ελαφριών και άνετων CINEMA 3D γυαλιών, οι επισκέπτες βίωσαν μία διαδραστική εμπειρία τρισδιάστατης θέασης, παρακολουθώντας 3D περιεχόμενο υψηλής ανάλυσης με τη συνοδεία του επιβλητικού ήχου που προσφέρει η τεχνολογία 3D Sound Zooming. Επιπλέον, το κοινό μπορούσε να δοκιμάσει την εξελιγμένη δυνατότητα μετατροπής περιεχομένου από 2D σε 3D, που διαθέτουν οι νέες τηλεοράσεις CINEMA 3D, με την οποία οι καταναλωτές απολαμβάνουν πλούσιο περιεχόμενο χωρίς περιορισμούς.
 
Στο χώρο του Mobile Apps Zone, μερικά από τα δημοφιλή smartphones της LG όπως τo PRADA phone by LG 3.0, τα Optimus L3, L5 και L7, καθώς και τα Optimus Hub και Optimus 3D, βρίσκονταν στη διάθεση του κοινού για πειραματισμό και γνωριμία με τις πιο καινοτόμες εφαρμογές.
Επιπλέον, ανάμεσα στα επιλεγμένα applications, οι επισκέπτες μπορούσαν να ενημερωθούν για μια σειρά δημιουργικών εφαρμογών επεξεργασίας μουσικής, εικόνας και κοινωνικής δικτύωσης. Ήταν μια εντυπωσιακή και πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση… Ένα ταξίδι στην εικόνα και τον ήχο από όπου η LG δε θα μπορούσε να λείπει. Καλά επόμενα ταξίδια!
μοιράσου το!