Πληροφορική

Το πρώτο 21:9 IPS monitor από την LG: H θέαση αλλάζει οπτική

  LG Ultra Wide IPS 21:9   Το LG 21:9 IPS monitor είναι πραγματικά συνώνυμο του αριθμού 5. Γιατί; Γιατί το 5 είναι ακριβώς η διαφορά στην αναλογία από ένα απλό, 16:9 monitor στο νέο LG UltraWide ΕΑ93. Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε η UltaWide οθόνη, το 2012, συγκέντρωσε πολλά σχόλια και τεράστιο ενδιαφέρον. Αλλά τι ακριβώς προσφέρει αυτό το έξτρα ratio; 5 πλεονεκτήματα από τη διαφορά αναλογίας… 5!

  1.    H Ψυχαγωγία γίνεται απλά συναρπαστική με οθόνη 29’’ UltraWide και IPS! Το aspect ratio μιας UltraWide οθόνης είναι ακριβώς ίδιο με αυτό των περισσοτέρων cinema. Έτσι, πραγματικά βλέπεις cinema στο σπίτι σου. Ακόμη, η οθόνη με αναλογία 21:9 είναι απίστευτη για να παίζεις παιχνίδια. Προσοχή: Αν στρίβοντας με μεγάλη ταχύτητα σε ένα racing game πέσεις από τον καναπέ, η ευθύνη είναι όλη δική σου.;-) Έπειτα, το υψηλής ποιότητας IPS display, με ανάλυση 2560Χ1080, μαζί με τον δυνατό 14W ήχο, δίνουν ακόμη μεγαλύτερη υπεροχή στο monitor και προσφέρουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία διασκέδασης στο σπίτι. Και βέβαια, συνδέοντας το smartphone σου με το monitor, μέσω της θύρας MHL (Mobile High Definition Link, μπορείς να καταλάβεις μόνος σου τη διαφορά.

LG Ultra Wide IPS 21:9

2.    Το Multi-Screen, πιο απλό από ποτέ. Τι κοινό έχουν ένας επιχειρηματίας που βρίσκεται σε video chat και χρειάζεται να τσεκάρει ταυτόχρονα οικονομικές ειδήσεις, με έναν γραφίστα που επεξεργάζεται περισσότερες από μία εικόνες μαζί και έναν φοιτητή που ψάχνει ταυτόχρονα τέσσερεις πηγές για μια εργασία; Και οι τρεις χρειάζονται να αναλύουν πολλαπλές πηγές πληροφόρησης. Με το LG UltraWide monitor μπορείς να έχεις ανοιχτά μέχρι και τέσσερα παράθυρα, με πολλές και διαφορετικές επιλογές layout για το καθένα, με ένα μόνο κλικ. Οπότε, ας πούμε ότι ετοιμάζεσαι να κάνεις τις αγορές σου online. Γιατί να μην ψάχνεις σε 3 διαφορετικά site ταυτόχρονα ενώ στο 4ο παράθυρο έχεις τον κολλητό σου σε video chat για να σου λέει και μια γνώμη σε αυτά που βρίσκεις; Κι αν βρεις αυτό που ψάχνεις, απλά μεγεθύνεις το παράθυρο, χωρίς πολλές διαδικασίες.

 

3.    Λιγότερο scrolling, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Θέλεις άλλον ένα λόγο για να δεις τη διαφορά των 5 extra; Θα στον δώσουμε με ένα παράδειγμα. Πόσες φορές δε μας έχει τύχει να δουλεύουμε πάνω σε μια διαφάνεια με στήλες και να πρέπει να κάνουμε side-scroll για να τη δούμε ολόκληρη; Μην μας πεις ότι κάνοντας scroll δεν έχεις χάσει ποτέ ούτε μία στήλη και δεν αναγκάστηκες να τα ξαναμετρήσεις. Ιδού η λύση. Ανάλογα πάντα και με τον υπολογιστή, το 21:9 LG monitor, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 35 στήλες σε μία οθόνη. Χωρίς scroll. Είναι 9 ολόκληρες περισσότερες στήλες από ένα κοινό, 16:9 monitor.

LG Ultra Wide IPS 21:9

4.    Επεξεργασία εικόνας, όπως δεν την έχεις ξαναδεί. Ένα δεύτερο monitor πάντα αυξάνει την αποδοτικότητα, ειδικά σε επαγγέλματα όπως η φωτογραφία, το design, και η γραφιστική. Γιατί, ενώ το πρωταρχικό image είναι στο πρώτο monitor αυτό που επεξεργάζεται είναι στο δεύτερο. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα γνωστό σε αυτούς που ασχολούνται. Δεν έχουν όλα τα monitor τα ίδια χρώματα. Μην ανησυχείς. Το LG UltraWide monitor, έχει την ιδανική λύση και σε αυτό το πρόβλημα. 2 οθόνες σε 1. Τώρα, όλοι οι παραπάνω καλλιτέχνες μπορούν να έχουν και το πρωταρχικό image αλλά και αυτό που επεξεργάζονται σε ένα monitor, με κοινούς χρωματικούς κώδικες sRGB 100%. Ακόμη το Hardware Calibration του 21:9 IPS monitor, προσφέρει περισσότερες επιλογές στην επεξεργασία του χρώματος από ό,τι ένα απλό software calibration.

 

5.   Δύο συσκευές συνδεδεμένες σε 1 monitor. Αυτό είναι επανάσταση. Πλέον έχουμε τόσες συσκευές – smartphone, ταμπλέτες, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και laptops – που το πιο απλό πράγμα στον κόσμο είναι να ξεχάσουμε τι έχουμε αποθηκευμένο στο καθένα. Τώρα, μπορείς να συνδέσεις 2 συσκευές και να βλέπεις το περιεχόμενό τους ξεχωριστά, σε 1 monitor. Απίστευτο; Έτσι, φέρνεις πιο κοντά από ποτέ το Παρίσι με το Λονδίνο. Γιατί βλέπεις ταυτόχρονα τις περσινές φωτογραφίες του Παρισιού από τον υπολογιστή σου και τις φετινές του Λονδίνου από τη φωτογραφική σου.   Voila! 5 πλεονεκτήματα από τα extra 5! Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το μοναδικό design του LG 21:9 IPS monitor. Από το αεροδυναμικό stand μέχρι και την οθόνη με τη στενή πρόσοψη, κάπου θα βρεις τον λόγο που το monitor αυτό κέρδισε το βραβείο design 2013 IF

    LG Ultra Wide IPS 21:9

 

μοιράσου το!