Πληροφορική

LG IPS ColorPrime: Δεν έχεις ξαναδεί τέτοιο Monitor

Τα τελευταία χρόνια, τεχνολογία και τέχνη έχουν γίνει σχεδόν αχώριστες... Καλλιτέχνες, σχεδιαστές, παραγωγοί ταινιών και πολλοί άλλοι ψάχνουν το τέλειο ψηφιακό monitor. Ένα monitor ικανό να εκφράσει τη δημιουργική τους «ματιά». Πάντοτε όμως στο πίσω μέρος του μυαλού τους υπάρχει η ανησυχία: «Υπάρχει monitor ικανό να αντικατοπτρίσει ακριβώς αυτό που έχω στο μυαλό μου»; Για να βοηθήσουμε λίγο στην αναζήτηση της... φιλοσοφικής λίθου των καλλιτεχνών, παρουσιάζουμε το νέο monitor 27 ιντσών, που προσφέρει πραγματικά τέλειο χρώμα και πολλά, πολλά άλλα. Το νέο LG IPS ColorPrime (μοντέλο: EA83).   Μια παλέτα με πολύ χρώμα Οι επαγγελματίες βλέπουν τα χρώματα αλλιώς. Με μια παραπάνω «ευαισθησία». Κι γι’ αυτό τα monitor είχαν τα καλύτερα να πουν όσον αφορά στα στατιστικά του. Ειδικά από τα Adobe RGB 99%, sRGB 100%, 10bit επεξεργασία και wide quad high definition (WQHD). Το ColorPrime καλύπτει 99% της γκάμας Adobe RGB και 100% της sRGB.

Ας πούμε ότι τραβάς μια φωτογραφία με την DSLR κάμερά σου, επάνω στην παλέτα χρωμάτων Adobe RGB. Αυτό που θα ήθελες είναι ένα monitor, που θα εξασφαλίσει το ίδιο χρώμα. To ColorPrime, καλύπτοντας το 99% της Adobe RGB παλέτας έχει 30% μεγαλύτερη έκταση από ένα απλό sRGB 100%. Ένα ακόμη βασικό χαρακτηριστικό είναι το βάθος χρωμάτων 10bit. 64 φορές πλουσιότερο από ένα 8μπιτο monitor (όπως για παράδειγμα ένα απλό HD σήμα ή ένα Blu Ray), το νέο monitor της LG επιδεικνύει άριστα 1,024 αποχρώσεις όλων των βασικών χρωμάτων. Ναι, καλά διάβασες.

 

Και από ανάλυση; 4 φορές μεγαλύτερη από μια απλή HD ανάλυση. Με την τεχνολογία WQHD οι επαγγελματίες μπορούν να βλέπουν κατά πολύ καθαρότερες εικόνες σε ανάλυση 2560X1440 pixels. Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα δέντρο. Με το ColorPrime δε θα βλέπεις απλά πραγματικό πράσινο στα φύλλα, θα νομίζεις ότι το δέντρο είναι μέσα στο studio. Calibration πιο εύκολο από ποτέ  Ποιος φωτογράφος ή καλλιτέχνης δεν είναι τελειομανής; Κι εμείς το ίδιο είμαστε. Με το ColorPrime η διαχείριση των χρωμάτων είναι τόσο τέλεια, που καλύπτει ακριβώς αυτή την ανάγκη. Αρχικά, οι ειδικοί σε εργοστασιακά επίπεδα, τρέχουν αλλεπάλληλα test για να είναι σίγουροι για το άριστο αποτέλεσμα.

Έπειτα, το hardware calibration εξασφαλίζει την καλύτερη διαχειριστική λύση γιατο monitor. Μέσα στις ρυθμίσεις του Calibration είναι και το True Color Pro, το πιο τελειοποιημένο εργαλείο διαχείρισης χρωμάτων. Ένας παραγωγός ή σκηνοθέτης θέλει να «φυλακίσει» την ομορφιά της φύσης σε μια σκηνή, ενός ένας φωτογράφος το τέλειο ροζ ενός παιδικού μάγουλου. Το ColorPrime έχει τη λύση.   Τα πάνω κάτω, με μια κίνηση. Αν εντυπωσιάστηκες από τις χρωματικές αποδόσεις του LG monitor, ετοιμάσου να μείνεις άναυδος με τις user-friendly ρυθμίσεις της επιλογής pivot. Μερικές εικόνες είναι οριζόντιες, άλλες κάθετες. Γιατί το μόνιτορ να είναι μόνο οριζόντιο. Τώρα, μπορείς πολύ εύκολα να γυρίσεις το ColorPrime σε κάθετη θέση (90 μοιρών), για την επεξεργασία των κάθετων εικόνων. Πολύ πιο εύκολο scroll, πολύ πιο γρήγορη επιτυχία. Ξεκινήσαμε έχοντας στο μυαλό μας τις ανάγκες των επαγγελματιών της εικόνας. Κάναμε τις ανάγκες τους απαιτήσεις μας και δημιουργήσαμε το ColorPrime. Το monitor, που πραγματικά... ζωγραφίζει.

http://www.youtube.com/watch?list=UUYvTHy1ovoikCO2oIM1coHA&v=rAHIxuTJY6w&feature=player_embedded

Life’s Good… και είναι γεμάτη από υπέροχες εικόνες!;-) 

μοιράσου το!