Εικόνα & Ήχος

LG OLED TV: Ένα Μεγάλο βραβείο για ένα… microsite!

  Τι κοινό έχουν μια κάρτα από το «rlc innovation», μια Χριστουγεννιάτικη ευχή από το «Xmas-Flote» και μια ετήσια έκθεση του 2010 από το «Action Mensch»; Πριν απαντήσεις το προφανές «Τίποτα», θα σου πούμε… «Κι όμως». Είναι και τα 3 περήφανοι νικητές ενός από τα του iF Design award. Τα κανάλια αυτά έχουν καταφέρει να αλληλεπιδράσουν δημιουργικά με το κοινό, προσφέροντάς τους εξαιρετικό περιεχόμενο είτε σε εικονικό ή σε πραγματικό περιβάλλον.

Βέβαια, τα iF design awards είναι στο top 3 των ιδρυμάτων που επιβραβεύουν την καινοτομία στο design. Για την ακρίβεια η επιτροπή των iF βραβεύει τον ξεχωριστό σχεδιασμό σε 3 βασικές τομείς: Προϊόν, επικοινωνία και συσκευασία.

Η LG είναι μια εταιρεία που προσπαθεί να είναι δημιουργική σε όλα τα επίπεδα. Απόδειξη; Το βραβείο iF που κερδίσαμε στον τομέα της επικοινωνίας. Το Microsite της LG OLED TV αναγνωρίστηκε στον κατηγορία των Digital Media από την επιτροπή των iF Awards. Πριν δούμε γιατί, ας δούμε λίγες περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτά τα τόσο σημαντικά βραβεία.
 

 

Από το 1953 που δημιουργήθηκαν τα iF design awards είναι στην πραγματικότητα μια «σφραγίδα ποιότητας» που αναγνωρίζεται παγκοσμίως. 

Η κατηγορία στην οποία η LG βραβεύτηκε με ένα τέτοιο βραβείο, περιγράφεται  από τα iF ως:  «Επικοινωνία που στοχεύει σε συγκεκριμένο κοινό με εύχρηστο περιεχόμενο, στην εμφάνιση και την αίσθηση και με μοναδικότητα». Ας δούμε τώρα τι τους άρεσε στο Microsite της LG OLED TV.

Μια σελίδα που έφερε τα πάνω κάτω

Μια από τις πιο εντυπωσιακές καινοτομίες του Microsite είναι ο τρόπος με τον οποίο κάνεις scroll στην αρχική σελίδα. Όχι. Δεν είναι προς τα κάτω. Είναι προς τα πάνω. Αυτή η καινοτομία κερδίζει με την πρώτη ματιά τους επισκέπτες του site και τους ωθεί στο να δουν όλη τη σελίδα. Ακόμη, είναι ένας πολύ δημιουργικός τρόπος να μοιραστούμε με τον κόσμο τη φιλοσοφία της LG OLED TV: ABOVE AND BEYOND.


 

Ένα μικρό βήμα από το microsite – ένα άλμα προς το iF award Δεν είναι μόνο η καινοτομία που κρίνει τη δημιουργικότητα. Είναι και ο τρόπος με τον οποίο επαναπροσδιορίζει κανείς καθημερινές ιδέες.

Έτσι, για το microsite, αντί να βάλουμε απλά ένα πινακάκι που να εξηγεί τις αμέτρητες δυνατότητες της LG OLED TV, πήραμε τα βασικά χαρακτηριστικά της και τα εξηγήσαμε μέσα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του ανθρώπου.
Για παράδειγμα συνδέσαμε την απίστευτη οπτική θέασης με τη θέα από το φεγγάρι το 1969, τη διαύγεια στην κίνηση με το ρεκόρ των 10’’ στο κατοστάρι και την εφεύρεση του χαρτιού με τη λεπτότητα της LG OLED TV.

 

   

Δεν είναι εργαλεία αν δεν είναι διαδραστικά

Ο καλύτερος τρόπος να καταλάβεις κάθε ένα από τα χαρακτηριστικά μιας τέτοιας τηλεόρασης είναι να «παίξεις» με κάθε ένα χαρακτηριστικό ξεχωριστά γιατί κάθε ένα από αυτά, συνδέονται και με τις μεγάλες στιγμές της ανθρωπότητας και μπορεί να γίνει αντικείμενο cyber επεξεργασίαs από το κοινό.

 

Για αυτά και άλλα πολλά κερδίσαμε το iF Award.

Σύντομα θα μπορείς να δεις λεπτομέρειες και τα χαρακτηριστικά  της  LG OLED TV στο site μας και φυσικά στο microsite που θα ακολουθήσει αργότερα.

 Lifes Good και είναι ωραίο να μοιραζόμαστε Μαζί τα βραβεία μας. :-)

 

μοιράσου το!