GUEST POSTS

O Άκης μας μαθαίνει πώς να ετοιμάσουμε την πιο μοναδική Caesar Salad!

2
30'
Υλικά
Για το κοτόπουλο:
2 φιλέτα κοτόπουλο
λίγο ελαιόλαδο
πιπέρι φρέσκο
αλάτι
1 κλ. θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη
2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
2 κ.σ. βούτυρο
Για το dressing:
10 αντζούγιες φιλεταρισμένες
1 σκ. σκόρδο
αρκετό ελαιόλαδο
250 γτ. μαγιονέζα
50 γρ. τριμ. παρμεζάνα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
μαιντανό ψιλοκομμένο
Για τα κρουτόν:
3-4 φέτες ψωμί για τοστ, σε μικρά κυβάκια
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
1 σκ. σόρδο σπασμένη
θυμάρι
Για το σερβίρισμα:
Επιπλέον παρμεζάνα
1 iceberg
Εκτέλεση

Κι αν τα παραπάνω υλικά σας φάνηκαν... κάμποσα, δείτε πως με μερικά απλά βήματα, θα τα μετατρέψουμε σε μία και μοναδική λαχταριστή σαλάτα!

Για το κοτοόπουλο:

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.
Δίνουμε χρώμα στα φιλέτα μας στο τηγάνι.
Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάζουμε στον πάτο τα 3 κλαδάκια απο τα μυρωδικά και το σκόρδο.
Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω απο τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω απο το κοτόπουλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Για το dressing:

Στο μίξερ με τα μαχαίρια ρίχνουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο  και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
Προσθετουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι.
Τέλος για να αραιώσει το dressing μας, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο για χρώμα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τα κρουτόν:

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τους κύβους του ψωμιού.
Σε ένα τηγάνι δίνουμε χρώμα στο ψωμί μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι.
Μετά απο 3 λετπά ρίχνουμε λίγο βούτυρο και αφαιρούμε όταν πάρουν χρώμα.
Για το σεβίρισμα:

Καθαρίζουμε το iceberg βγάζοντας τα εξωτερικά του φύλλα και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια
Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. dressing και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κρουτόν, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, επιπλέον παρμεζάνα, λίγο ακόμα dressing και απολαμβάνουμε!

Για μεγαλύτερη σαφήνεια, δείτε το video:

μοιράσου το!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ